14 Ağustos 2012 Salı

Belediye Kars'ta Bir İlke İmza Attı


Kars Belediye Başkanlığı'nca yapılan alt yapı çalışmalarında bir ilke imza atıldı. Belediye tarafından alt yapı sorunları birer birer çözüme kavuşturuluyor.

Alt yapı konusunda Kars'ta çok önemli çalışmalar yapan Belediye,

bir ilki de gerçekleştirerek Cumhuriyet Caddesi üzerinde yatay sondaj sistemi kullanarak kanalizasyon hattının döşenmesini sağlıyor.

Kars'ta başlatılan kanalizasyon hattı çalışması kapsamında bağlantı Cumhuriyet Caddesi'nde

yolda kazı çalışması yapılmasına gerek kalmadan yatay sondaj sistemi uygulanarak trafik akışı aksatılmadan borular döşeniyor.

Cumhuriyet Caddesi'nde devam eden 200'lük ve 300'lük korige ve büz boru olmak üzere 2 bin metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; "Kars'ta bugüne kadar kanalizasyon şebekesine el vurulmamıştı. Bazı bölgelerde halan daha fosattip kuyuları bulunuyordu. Biz Cumhuriyet Caddesi'nde 2 bin metre kanalizasyon çalışmasını gerçekleştiriyoruz.

Artık bundan sonraki süreçte kentte alt yapı sorunu önemli derece de çözülmüş olacak" dedi.

Kars'ta ilk defa kazı yapılmadan bir yerden diğer yere kanalizasyon hattı yapımı kapsamında yatay sondaj sistemi

ilk defa uygulandığını ifade eden Bozkuş; "Böylece Cumhuriyet Caddesi üzerinden bir yatay sondajlama çalışması sonucu yolu bozmadan ve trafiği kapatmadan boruların döşenmesini yapmış oluyoruz. Buda Kars Belediyesi olarak bizim yaptığımız ilk uygulama. Belediye olarak bilindiği üzere her alanda çalışmamız son süratle devam ediyor. Tempomuzu artırarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Belediye Başkanlığı'nca yapılan toprak altı çalışmalarına paralel olarak bir taraftan da asfalt çalışmaları hızla devam ediyor. Kenti inşaat alanına çeviren belediye çalışmalarına vatandaşlarda tam destek veriyor. - Kars

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP