13 Ağustos 2012 Pazartesi

Projelerin en kusursuz hali


Yüksek katlı iş ve yaşam alanlarının inşa edilmeden önceki aşamada statik tasarım ve projelendirilmesini üstlenen Yapı Teknik Proje, mimarların hayallerini başarıyla gerçeğe dönüştürüyor. Şimdiye kadar gerçekleştirmiş olduğu 2000’i aşkın projenin tamamının depremden hasar görmemiş olmaması bunun en büyük kanıtı…

Ülkemizde her geçen gün sayısı artmakta olan yüksek katlı ve farklı eğime sahip yapılar dış görüntüsüyle görenleri hayran bırakıyor. Dünya çapındaki projelerle rekabet eden bu yapıların, tasarımı itibariyle güvenlik ve dayanıklılığı yüksek önem arz ediyor.

Mimarların Hayalleri Gerçeğe Dönüştürüyor
Yüksek katlı iş ve yaşam alanlarını bir araya getiren proje mimarlarına ve yatırımcılarına statik tasarım ve projelendirme desteği veren Yapı Teknik Proje’nin kurucu ortağı Şakir Teker, yapmış oldukları çalışmaları şöyle anlatıyor: “Çeyrek asırdır yurt içi ve yurt dışında 2000’in üzerinde projede yer aldık. Bugüne kadar hiçbir projemiz deprem öncesi ve sonrasında hasar görmedi. Her geçen gün daha da dikkat ederek tercih ettiğimiz yöntemler, kullandığımız malzemeler ve uyguladığımız teknikler projelerimizin güvenliğini gün yüzüne çıkarıyor. Yapıların tasarımlarını gerçekleştiren mimarların hayal gücünü destekleyerek, gerçeğe dönüştürebilmemiz bizleri gururlandırıyor.”

Eski Binalar ve Güçlendirme Projeleri
Mevcut yapılar için güçlendirme projesinin gerçekleştirilebilen, ancak çok fazla kabul gören bir çözüm olmadığına değinen Şakir Teker; “Tarihte yer edinen ya da bulunduğu bölge ile bütünleşmiş eski yapılar için uygun koşulların oluşturulup güçlendirilmeye gidilmesi doğru bir hareket olabilir. Ancak, bunun dışındaki durumlarda kişilerin zaman kaygısı veya ekonomik nedenlerden dolayı herhangi bir binada güçlendirilmeye gitmesi sağlıklı değildir. Çünkü böyle bir işlemi gerçekleştirmenin maliyeti tahmin edilenin çok daha üzerindedir. Böyle durumlarda binanın tekrar yapılması hem daha güvenli hem de tahmin edilenden çok daha hızlı sürede kolay gerçekleşmektedir” diyerek yapılar için güçlendirme çalışmalarının sanıldığı kadar verimli olmadığının altını çizdi.


Herkesin İlk Tercihi
Etkileyici, şık ve işlevsel mimari tasarıma sahip Varyap Meridian, Hilton Double Tree Hotel, Sarphan Finanspark, Ağaoğlu My World, Ağaoğlu My Europe, I Tower Bomonti ve Torium Avm, Via Venezia, Ali Sami Yen Yapı Kompleksi, 42 Maslak projelerinde yer alan Yapı Teknik Proje, Türkiye ve dünyanın dört bir köşesinde yapıların oluşturulma aşamasında ilk tercih edilen firma olarak göze çarpıyor.


0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP