3 Ağustos 2012 Cuma

Iğdır Üniversitesi'nin Kampüs İnşaatı Çalışmaları

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, bazı öğretim üye ve görevlileri ile birlikte, Suveren mevkiinde kampüs inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Rektör Yılmaz, yürütülen çalışmalar hakkında mühendislerden bilgi aldıktan sonra alanda çalışan işçilerle görüştü. Rektör Yılmaz çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 trilyon liraya mal olacak üniversite inşaatının, yaklaşık 3 milyon metrekare alana sahip Suveren yerleşkesindeki yatırım program kapsamında 6 faal şantiye bulunmakta olduğunu söyledi. Kampüs alanı altyapı çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiğini belirten Rektör Yılmaz, "Bin 530 metrekare alana sahip 9 araştırma laboratuvarından oluşan merkezi laboratuvarımız 2013 yılı içerisinde tamlanacaktır. 22 bin 500 metrekare alana sahip Ziraat Fakültemiz ise 24 derslik, 24 laboratuvar, 184 idari ofisten oluşmaktadır. 12 Bloktan oluşan 120 metrekare alana sahip 96 daire lojmanlar ise 2014 yılı, çerisinde tamlanması planlanmaktadır. Faal olan son şantiyemiz ise bin 310 kişilik Kapalı Spor Salonumuz yine 2014 yılı öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır " dedi.

Terfi merkezi ve ara bağlantı hatları ihalesi tamamlandığını, yakında sözleşmesi imzalanarak işe başlanacağını belirten Yılmaz, " 25 Derslik ve 54 idari ofisten oluşan yaklaşık 8 bin 100 metrekare alana sahip merkezi derslik binası ihalesi şu anda ilandadır. Yatırım programı kapsamında 2012 yılında kampüs çevre duvarı, giriş takıları, konut ve Kampüs Camii'nin yapımına başlanacağı hedeflenmektedir. Binalarımızın tamamı Iğdır Üniversitesi'ne özgü olarak tasarlanmaktadır. Ülkemiz ekonomik şartlarını da göz önüne alarak en modern, en kaliteli malzemeleri en uygun fiyata yaptırmaktayız. Kampüsümüzün peyzaj işlerini ise binalarımız ve en önemlisi alt yapı çalışmalarımız hazır olduktan sonra başlanacaktır" şeklinde konuştu. - IĞDIR

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP