10 Ağustos 2012 Cuma

Döşeme Modelleri ve Döşeme Fiyatları

Yeni ev yaptıranlar iç mimariye sıra geldiğinde genelde yorucu inşaat sürecinde biraz yoruldukları için daha az özen gösterme eğilimine girebiliyorlar. Ancak binanın olması gerektiği ve sizin de dilediğiniz şekilde inşa edilmesi kadar, hatta belki de ondan daha çok, iç dekorasyon önem arz etmektedir.

Binalarda iç dekorasyona başlanırken ilk yapılan, elektrik ve su tesisatının halletmek, ardından pencereleri taktırmak ( bu konuda arşivimizde pek çok bilgi bulabilirsiniz ), sonra duvar sıva ve boya işleri ve de zemin döşemeye sıra gelir. Zemin döşeme, özellikle halı kullanmayacak olanlar için oldukça önem arz ediyor. Ancak biz Piy10.net olarak halı kullanmanızı geleneklerimize ve kültürümüze sahip çıkmak adına öneriyoruz. Zaten piyasada son derecede modern pek çok halı mevcut.

Zemin döşeme konusuna gelirsek, hemen belirtelim ki çok fazla seçenek ile karşı karşıyasınız. Ancak biz bu yazımızda sadece ahşap döşeme üzerine duracağız. Seramik, fayans,mozaik ve laminat gibi alternatif döşemeler için ilgili başlıklar altında arşivimizde pek çok bilgi bulabilirsiniz.

Ahşap döşeme ya da bir başka deyimle ahşap parke, zeminden ısıtmalı bir kalorifer sistemi kullanacaksanız ince olmalıdır. Aksi halde zemindeki borulardan geçen sıcak suyun mekanı ısıtması güç olacaktır. Çünkü ahşap ısıl iletkenliği oldukça düşük olan bir materyaldir. Hatta pek çok yerde yalıtkan olarak kullanılmaktadır.

Ahşap döşemeler genellikle (masif parkeler) 14-22 mm kalınlığında masif tabakalar halinde üretilmektedir. Bu tabakalar genellikle lifler zemine paralel olacak şekilde üretilir ( ağacın içindeki lifler). Aksi halde estetik bir görüntü elde edilemez. Ancak orta kısımdaki tabakaların lif yönü yukarı olmalıdır. Bu malzemenin basınca karşı ( basma gerilmesi ) direncini artırır.

Malzeme seçiminde laminat kullanmayacaksanız, masif parke seçeceksiniz demektir. Masif parkelerin uygulanması biraz zaman alır. Lütfen bunu göz önünde bulundurun.

Masif parke fiyatlarını yurt genelinde arkadaşlarımız derlemeye çalışmaktalar. Bilgiler toparlanıp işlendiğinde buradan sizlerle paylaşacağız.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP