14 Ağustos 2012 Salı

Türkiye'de 60 Milyon Metreküp Beton Kgs Denetimi Altında


Türkiye'de artan inşaat yatırımlarına bağlı olarak beton üretimi de katlanıyor. Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB)'nin araştırmalarına göre 1999'da 26 milyon metreküp beton üretilirken, 2011'de bu rakam 90 milyon metreküpe dayandı. Üretilen 90 milyon metreküp betonun 60 milyon metreküpü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı Kalite Güvence Sistemi (KGS) tarafından denetleniyor.

THBB'den denetimlere dair yapılan açıklamada "Birlik olarak Türkiye'de üretilen betonların kalifiye olması önemli ilkelerimizin başında yer alıyor. THBB, ülkemizin modern yapılara kavuşması için karşılık beklemeden gerekeni yapıyor. Üyelerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan KGS tarafından senede 3 defa habersiz ürün, 1 defa da sistem denetimi ile kontrol ediliyor. Türkiye Hazır Beton Birliği üyelerinin tamamının KGS belgesi bulunuyor ve devamlı denetim altında tutuluyor. Ülkemizde KGS'den belge alan 350 hazır beton tesisi bulunuyor." denildi.

Açıklamada Marmara ve Van depremi ardından bölgelerde yapılan karot incelemelerine işaret edilirken; şu ifadelere yer verildi:

"Bu yapılarda C8 (santimetrekarede en az 80 kg basınca dayanıklı beton) dayanım sınıfı betonlar kullanıldığını gördük. 'Afet Bölgeleri'nde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik'e göre en düşük beton sınıfı 'C20' (santimetrekarede en az 200 kg basınca dayanıklı beton) olmalıdır. Depremlerin ardından gündeme gelen Kentsel Dönüşüm ile yenilenmesi planlanan yapılar arasında kalitesiz beton ile üretilen yapılar da yer alıyor. Kentsel Dönüşüm ile 8 milyon konutun yenileneceği ve bunun için de 600 milyar gerekeceği tahmin ediliyor. THBB olarak, yeni yapılacak yapılarda KGS belgeli beton kullanımının ülkemiz yapı stoğunun uzun ömürlü ve depreme dayanıklı olmasına katkı sunacaktır. Son 100 senede Türkiye'de 100.000'e yakın vatandaşımızı depremlerde kaybettik.

Türkiye, fay hatlarında yer alıyor. Bu nedenle THBB olarak depremlerin can ve mal kaybına neden olmaması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Depremin önlenemez bir doğal afet olmasına karşı yapacağımız her binanın kaliteli, dayanıklı ve denetimli betonlar ile inşa edilmesi bilincinin oluşturulması için gayret ediyoruz. Birlik olarak ülkemizde kayıtsız şartsız tüm hazır beton firmalarının kaliteli beton üretimini sosyal sorumluluk bilinci ile üstleniyor, beton üretimi yapan firmaların tamamını birliğimiz çatısı altında görmeyi temenni ediyoruz. "

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP