4 Ağustos 2012 Cumartesi

TOKİ’den 100 Türk Lirası taksitle 40 bin konut

TOKİ Başkanı Karabel, yoksul vatandaşların ev sahibi olabilmeleri amacıyla 39 bin 974 konut inşa edeceklerini ve 100 TL’den başlayan taksitlerle satacaklarını açıkladı.



Konutların planlanan tarhi olan 2014 sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yoksul vatandaşlar için 2012 yılı sonuna kadar 39 bin 974 konut inşa edecek. TOKİ’nin sosyal konut programındaki hedef kitlesinin, mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olamayan, alt ile orta gelir grubundaki vatandaşlar olduğuna dikkat çeken TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Aile ile Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYGM) ile işbirliğinde 2014 sonuna kadar 39 bin 974 konut inşa etmeyi planladıklarını açıkladı.

İdarenin inşa ettiği konutların yüzde 86′lık kısmının sosyal konut uygulamaları, yüzde 14′ünün ise gelir paylaşımı yöntemiyle yapılan kaynak geliştirme projelerine ait olduğunu ifade eden Karabel, ‘Sosyal nitelikli konutlarımızın da yaklaşık yüzde 46′sını dar ile orta gelir grubu, yüzde 32′lik kısmı ise alt gelir grubu ile yoksullara yönelik projeler oluşturmaktadır’ dedi.

PEŞİNAT 6 BİN TL
SYGM ile işbirliğinde konut yapımının sürdüğünü anlatan Karabel, ‘Bu konutlardan 18 projede 6 bin 870′i SYGM’ye teslim edildi. 33 bin 104 konutun ise 2014 sonuna kadar teslimi planlanıyor’ dedi. Karabel sözlerini şöyle sürdürdü: ‘TOKİ, yoksul gruba yönelik 45-55 metrekare konutları peşinatsız, 20 yıl vadeli, 100 TL’den başlayan taksitlerle satışa sunuyor. Alt gelir grubuna yönelik 65-87 metrekare konutlar 6 bin lira peşin ile konut teslimiyle başlayan yaklaşık 300 lira taksitlerle, 15 yıl vadeli satılıyor.’

ZENGİNLERDEN KAZANIYOR
İdarenin, faaliyetlerini Hazine’den pay almadan, sürdüğünü vurgulayan Karabel, ‘TOKİ’nin kullandığı en etkili model, gelir paylaşımı modeli adı altında sürdürülen, yüksek gelir gruplarına yönelik konut üretimi yapılan modeldir. Bu alternatif sistem, TOKİ’nin sahibi olduğu, büyük kentlerimizdeki değerli arsalar üzerinde özel sektörle işbirliği halinde konut üretimine devam ederek kuruma finans kaynağı sağlama modelidir’ diye konuştu.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP