27 Temmuz 2012 Cuma

Lamine Parke Seçimi Nasıl Yapılır?


Lamine parke seçerken dikkat etmeniz gereken en temel noktalara değinmeye çalışacağımız bu yazımızda sizleri hatasız lamine seçimi yapmanız için yeterince bilgilendirmeye çalışacağız.

Lamine parke seçiminde insanlar ilk önce rengine bakarak seçim yaparlar. Genellikle evlerindeki mobilyalar ile uyumlu olacak şekilde ya da kendi zevklerine göre bir renk seçimi yaparlar. Kimileri koyu tonlardaki parkeleri tercih ederken kimileri daha açık renkli parkeleri sever. Ancak renk seçimi önemli olsa da, lamine seçiminde en son aşamalardan biridir.

Lamine seçimi yaparken öncelikle evinizin özelliklerini ve sizin ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekmekte ve buna uygun parke seçimi yapmanız gerekmektedir. Örneğin evinizin zemininin düzgün mü? Ses yalıtımına ihtiyacınız var mı? Evinizde alttan ısıtma kullanıyor musunuz? Ne kadar nemli bir iklimdesiniz? Fazladan yalıtım ihtiyacınız var mı? gibi daha uzatılabilecek pek çok konuda nasıl bir ürüne ihtiyaç duyduğunuzu belirlemeniz gerekiyor.

Lamine parke seçilirken genellikle nemden ve doğal etkilerden masif parkeler gibi etkilenmeyeceği düşünülür. Bunun da temel nedeni lamine için sentetik olduğu bilgisidir ki bu yanlış bir bilgidir. Lamine de doğal ürünlerden elde edilir. Dolayısı ile özellikle nemden etkilenir.

Seçeceğiniz perkelerde dikkat etmeniz gerken bir nokta da, parkelerin birleşim noktalarının pürüzsüz olması ve birbirine tam oturması, yani parke döşenirken iki parke arasında minimum boşluk kalmasıdır. Hiç boşluk olmaması da tavsiye edilmez. Nemli havalarda ya da zemin bir şekilde ıslandığında su emen parkeler şişecektir, yani hacmi artacaktır. Bu hacim değişikliğini absorbe edecek boşluk olmadığında ise parkeler zeminden ayrılabilir, zemin düzgünlüğü kaybolabilir, bombeli bir zemin oluşabilir.

Lamine parkelerde kullanılan cilanın kalitesi de oldukça önemlidir. Mutlaka kaliteli ve yeterli kalınlıkta cilalanmış parkeler tercih edilmelidir. Cila hem parkelerin görünümünü güzelleştirir hem de çizilmeye karşı onları korur ve temizliklerini kolaylaştırır. En ideali UV tekniği ile yapılmış cilalardır. Bu cila tekniğinde makine kullanıldığı için çok daha homojen bir cilalama elde ediliyor.

Tüm bu özelliklere dikkat ederek kaliteli ve ihtiyaçlarınıza uygun parke bulduğunuzda renk seçimine başlayabilirsiniz. Seçeceğiniz renk elbette ki dekorasyon açısından son derecede önemlidir. Ancak unutmamanız gereken en önemli nokta dekorasyon denilince sadece estetik güzellik, yani görsellik değil, işlevsellik, sağlık, dayanıklılık, ekonomiklik gibi unsurlara da dikkat edilmesinin gerekliliğidir.

Read more...

En Uygun Laminat Parke


Eğer evinizi laminat parke ile döşemek istiyorsanız, eviniz ve cebiniz için en uygun laminat parkeyi seçmeniz önemlidir. Gerek renk ve desen, gerek kalite, gerekse fiyat yapacağınız seçimde oldukça önemli kriterler olacaktır. Her şeyden önce, evinizin genel dekorasyonuna uydun renk, desen ve dokuda bir laminat parke seçmeniz gerekmektedir. Dekorasyon açısından son derecede önemli olan bu kritere dikkat etmez iseniz, estetik adına çok şey kaybedersiniz.

Laminat parkenin kolay temizlebilen, yüzey temizleyicilerine direnci yüksek olmasına da dikkat etmeniz gereklidir. Ayrıca, eğer evinizde alttan ısıtma sistemi kullanacaksanız, seçeceğiniz laminat parkenin ısı transfer yeteneğinin yüksek olması da sizin için bir avantaj olacaktır.

Eviniz için en uygun laminat parkeyi buldunuz ancak fiyatı sizin bütçenizi aşıyorsa da, daha düşük fiyatlı seçeneklere yönelmekten başka çok da seçeneğiniz yok. Ancak laminat parke fiyatlarının düşmeye başladığını da belirtelim. Laminat parke fiyatları ile ilgili sitemizin laminat parke başlığı altında pek çok bilgi bulabilirsiniz. Dilerseniz eski yazılarımıza bir göz atınız. Yakın geçmişte sizlerle en güncel laminat parke fiyatlarını paylaşmıştık.

Read more...

Kartonpiyer Kalıpları


Hangi tür ve tipte olursa olsun, kartonpiyer kalıpları, dekorasyonda kartonpiyer kullanımı ve seçimi esnasında büyük önem arz etmektedir. Kullanım açısından, montaj ve uygulamadaki tekniklerin seçimini etkiler. Dekorasyon açısında ise, yapısal olarak kartonpiyerin duruşu, şekli, estetik görüntüsü, genel dekorasyona uygunluğu gibi pek çok ince detayı etkilemektedir. Şimdi sizlerle piyasada önceden beri var olan, klasikleşmiş kartonpiyer kalıplarını ve de en son çıkan kartonpiyer kalıplarını birlikte göstermeye çabalayacağız.Spotlu kartonpiyer kalıplarını da sizlerle paylaşmaya çabalayacağız. Umarız kartonpiyer konusunda seçim yapacak olan ziyaretçilerimize yardımcı olabiliriz.

Read more...

Kartonpiyer Modelleri


Kartonpiyerden ne kadar söz etsek, ne kadar çok şey söylesek de, o kadar geniş bir konu ki bitiremiyoruz. Arkadaşlarımızın bizlere ulaştırdığı son kartonpiyer modellerini görünce, bunları kesinlikle sitemizde paylaşmalıyız dedik. Bu konuda editör arkadaşlarımız tam bir fikir birliği içindeydiler. Tabi ki, bunda 2010 yılı kartonpiyer modellerindeki en yeni gelişmelerin gerçekten de tahminlerimizin ötesinde yenilikler içermesinin de etkisi büyük. Tabi Piy10.net ailesi olarak sizleri ev, dekorayon ve bahçenizle ilgili her türlü konularda, en güncel bilgilerle aydınlatmak ilkemi olduğu için, sizlerle bu yeni kartonpiyer modellerini paylaşmamamız düşünülemezdi.

Değerli ziyaretçilerimiz, öncelikle bu modelleri İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerimizde kolayca bulabileceğinizi belirtelim. Sözü kısa kesip hemen elimize ulaşan en son kartonpiyer modellerini sizlerle paylaşalım.

Read more...

Asma Tavan Modelleri


Asma tavanlardan daha önce de oldukça detaylı olarak bahsettik. Kartonpiyer asma tavanlar, alçıpan asma tavanlar, stropiyer asma tavanlar vb. konularda sizlerle çok detaylı bilgi paylaşımlarında bulunduk. Arşivimizi taradığınız takdirde bu bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bu yazımızda amacımız sizlerle sadece bazı asma tavan modellerini göstermek olacak. Öncelikle belirtelim ki, asma tavanlar evleri oldukça modern hale getiren, odaları ve salonların sıkıcı, kutu gibi görüntüsünü önemli ölçüde gideren, son derecede dekoratif yapılardır. Ayrıca, müstakil evlerde ve de son kat dairelerinde önemli ölçüde ısı yalıtımına da yardımcı olur.

Asma tavanlar bir zamanlar sadece iş yerlerinde, alışveriş merkezlerinde ya da mağazalarda kullanılmakta idi. Ancak uzun yıllardır evlerimize de girmiş bulunmaktalar. Şimdi sizlerle daha çok 2010 yılı asma tavan modellerini paylaşacağız. Gerçi, çok değişen bir şey olduğunu söyleyemeyiz. Ancak sizlere en güncel bilgileri sunma ilkemiz doğrultusunda, en son asma tavan tasarımlarını paylaşmamız gerekmekteydi. Biz de öyle yaptık. Lafı daha fazla dolandırmadan, hemen fotoğraflara geçelim isterseniz.

Read more...

YÜTAŞ Porcelanosa Duvar Karoları


Seramik ürünler denilince ülkemizin en köklü firmalarından olan Yütaş ilk akla gelen isimler arasında yer almaktadır. Bu yazımızda sizlerle Yütaş bayilerinde bulabileceğiniz Porcelanosa duvar karolarını paylaşacağız.

Yütaş Porcelanosa duvar karoları zarif ve modern renkleri ve dokuları ile dikkat çeken ürünler. Burada sizlerle ne yazık ki tüm ürünlere ait fotoğrafları paylaşamıyoruz ancak Porcelanosa koleksiyonunda yer alan en güzel örnekleri seçmeye gayret ettik.

Read more...

Nurol Tower Eylül'de satışa çıkıyor


Çağlayan'da hayata geçirilen Nurol Tower projesi, Eylül'de satışa çıkıyor.

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Şişli-Çağlayan'da inşa edilen Nurol Tower, ev-ofis-ev konseptiyle inşa ediliyor.

Tek bloktan meydana gelen Nurol Tower'ın Eylül ayında satışa çıkarılması planlanıyor.

Çağlayan'daki eski Yıldız Teknik Üniversitesi'nin 7 dönümlük arazisi üzeirnde yükselecek proje çevreci özellikleri ile öne çıkacak.

Zemin hariç kulede 4 bin metrekareye yakın alan yeşillendirilecek.


Read more...

Fatih'te yılın imar skandalı: müteahhitlere 3 kat, ev sahiplerine 2 kat


Yılın imar skandalı: Ayvansaray'da Bakanlar Kurulu'nca Yenileme Bölgesi ilan edilen alanda vatandaşa 2, müteahhide 3 kat izni veriliyor.

Mahalle aynı, ada aynı, parsel aynı. Onay tarihi ve karar numarası bile aynı... Tek fark, irtifa hakkı. Bina sahibiyseniz 2 kat, müteahhitseniz 3 kat izin veriliyor. Osmanlı Türk mimarisinin kalbi Fatih Ayvansaray’da adamına göre avan proje sunuluyor.
Ayvansaray’da Bakanlar Kurulu tarafından yenileme alanı ilan edilen bölgede Fatih Belediyesi tarafından avan proje oyunu oynanıyor. Bu oyuna İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Koruma Bölge Kurulu da alet edildi. Mahalle girişindeki tabela dahil hemen her yerde 01.06.2010 tarih ve 1604 nolu karar ile Yenileme Alanları Koruma Kurulu’nca onaylanan bir avan projeden söz ediliyor. Tüm projeler bu onaya göre yapılıyor.
Ancak bu proje vatandaşa başka müteahhide başka. Mahalleli yenileme alanında direnip ‘‘Yenilemeyi kendim yaparım” deyince vatandaşın önüne sürülen avan projede kat yüksekliği ‘h: 6.50’, yani 2 kat. Ancak uygulama yapacak olan müteahhit için ikinci avan proje devreye giriyor kat yüksekliği ‘H: 9.50’, yani 3 kat.

Tarih iştah kabartıyor
İki farklı avan projenin hazırlandığı Ayvansaray neden rant kapısı olarak görülüyor?
Bu sorunun cevabı semtin sahip olduğu tarihi dokuda yatıyor. Çünkü bu bölge Osmanlı Türk mimarisinin en önemli örneklerini içinde barındırıyor. ‘Türk Mahallesi’ olarak da bilinen bu bölge Haliç surları ile kara surlarının birleştiği en uç noktada yer alıyor. Bizans döneminden kalma Blaherne Sarayı kalıntılarına da ev sahipliği yapıyor.

Üst tarafında Anemas Zindanları’nın olduğu bölge turistlerin uğrak noktası. Yenileme alanında toplam 69 parsel bulunuyor.
Bu parsellerden 4’ü anıt eser, 15 tanesi ise sivil mimarlık örneği kapsamında tarihî eser. Bu yapılar koruma altına alındı. Mahallede 81 aile yaşıyor. Toplam 149 hissedar bulunuyor. Belediyenin “Kendine özgü olacak” dediği proje için ayırdığı bütçe ise 30 milyon TL.
Fatih ilçesi Ayvansaray Mahallesi’nde 2672, 2867,2868 ve 2869 No’lu adalar Yenileme Alanı olarak 03.04.2006 tarihinde 2006 / 10299 sayı ile Bakanlar Kurulu’nca onaylandı. Daha sonra bölgenin önce bir avan projesi yapıldı. Bu projeyi Koruma Kurulu 01.06.2010 tarih ve 1604 no’lu karar ile onayladı.

Şener Grup adına Altınboynuz Turizm İnşaat şirketi 16 adet eski binanın röleve-restorasyon-restitüsyon çalışmaları ile 32 adet yeni bina yapılması için ihaleyi aldı.
Fatih Belediyesi resmi sitede avan projeyi şöyle tarif ediyor: ‘‘Projede bölgenin kentle kurmuş olduğu ilişkiler korundu, sokak dokusu ve sürekliliği devam ettirildi. Yeni cephelerde Tarihi Yarım Ada (Fatih ) 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı plan notlarında B-II-A-2’de belirtildiği gibi 6.50 m irtifa korundu ve tescilli yapılarla yan yana gelme durumunda orijinal saçak altı yüksekliği göz önünde bulunduruldu.’’

Bir intihar girişimi
Şener Holding mahallede parsel toplamaya başladı. Evlerini vermek istemeyenlere parselleri yeşil alan yapılmakla ağır faturalar ödemekle tehdit edilmeye başlandı. Fatih Belediyesi evlerin elektriğini, suyunu kesti. Hatta mahallenin simgesi İsmet Hezer baskılara dayanamayarak intihara kalkıştı.
Tarım ilacı içerek intihara kalkışmadan önce savcıya bir mektup bırakan Hezer, “Sayın Savcı Bey, sana bir suçu bildireyim” dedi. İntiharından firma yetkililerinin sorumlu olduğunu yazdı. Hezer mektubunda iki isim vererek “Hesap sormasan da bunların ifadelerine başvurmazsan, yine sana hakkımı helal etmem. Çoluk çocuklarımı ve seni Allaha emanet ediyorum” dedi.

Radikal yazdı kepçe durdu
Bu baskılar devam ederken inşaat şirketi bir gün izinsiz şekilde iş makineleriyle araziye girdi. Ne müzenin ne de Koruma Kurulu’nun haberi vardı. Radikal 26 Mart 2011 tarihinde kepçelerle operasyon yapıldığını duyurunca inşaat durdu.
Ancak asıl skandal sonradan ortaya çıktı. Vatandaşın zorla, baskıyla kandırıldığı biliniyordu ama sahte bir projenin olduğu kimsenin aklına bile gelmemişti. Bu nasıl ortaya çıktı?

Kendi evini yapmak isteyen bir vatandaş, Ayvansaray Mahallesi 2869 Ada 12 Parsel’deki yerinde uygulama projesini hazırlayabilmek için ada bazında onaylanan avan projeyi talep etti. Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Talip Temizer imzalı 15.12.2011 tarihli şu cevap verildi:
‘‘Bakanlar Kurulu Kararı ile Yenileme Alanı ilan edilen bölge için hazırlanan Avan Proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Yenileme Alanları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından 01.06.2010 tarik ve 1604 nolu karar ile onaylanmıştır. 2869 ada 12 parselin yenileme alanında kalması nedeni ile; Kuyu Sokak’tan 1.21 m. geri çekilecek H: 6.50 irtifa almaktadır. Talep ettiğiniz 2869 ada 12 parselin bulunduğu alana ait vaziyet planı ve cephe görünüşleri yazımız ekindedir.’’

Bu bilgi dahilinde vatandaş Koruma Kurulu’na müraacat etti. Ancak Kurul’dan kendisine farklı bir avan proje olduğu söylendi. Bu kez Fatih Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne başvurdu. İmar Müdürlüğü’nden verilen bilgi de farklıydı. Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısından tam 45 gün sonra İmar Müdürlüğü 26.01.2012 tarihinde şu cevabı verdi:
‘‘Avan proje Yenileme Alanları Koruma Kurulu tarafından 01.06.2010 tarih ve 1604 no’lu karar ile onaylanmıştır.2869 Ada 12 parsel onaylı avan projeye göre konut alanında kalmakta olup Kuyu Sokak’tan 1.66 m geri çekilerek H: Zemin + iki normal kat itifa almaktadır. Uygulama avan projeye uyularak yapılacaktır.’’

Şoke eden yanıt
Fatih Belediyesi aynı parsel için 2 ayrı avan proje gösteriyor. Onay tarihleri, karar sayıları aynı olan ancak kat irtifaları farklı olan 2 ayrı proje. Peki bu nasıl oldu? Koruma Kurulu aynı kararla 2 ayrı avan projeyi nasıl onaylamış olabilirdi? Kültür ve Turizm Bakanlığı ’na bu soruların cevaplarını sorduk.

İşte aldığımız cevap: ‘‘Bakanlığımıza İstanbul ili, Fatih ilçesi, Ayvansaray Yenileme alanına ilişkin olarak iletmiş olduğunuz bilgi talebi hakkında gerekli araştırma yapılmıştır. İstanbul ili, Fatih ilçesi, Ayvansaray Mahallesi 2672, 2867, 2868, 2869 no’lu adaları kapsayan Yenileme Alanına ait avan projenin (1/500 ölçekli Vaziyet Planı, 1/200 ölçekli Planlar ve siluetler) mülga Yenileme Alanları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 01.06.2010 tarihli ve 1604 sayılı kararı ile onaylandığı, Mülga İstanbul Yenileme Alanları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 01.06.2010 tarihli ve 1604 sayılı kararı ile onaylanmış olan avan proje kapsamında bulunan 1/200 ölçekli siluetlerde 2869 ada, 12 parselin zemin+2 olarak önerildiği bunun dışında mahya saçak kotu veya başka herhangi bir kot belirtilmediği ifade edilmiştir.’’

Bu cevap açıkça ortaya koyuyor ki Koruma Kurulu bu parsel için 3 kat izni vermiş. Fatih Belediyesi ise vatandaşa 2 kat gösteren ve nereden çıktığı henüz anlaşılamayan sahte avan projeyi gösteriyor; evlerini müteahhit firmaya satsınlar diye...


Read more...

Konutta ‘erken teslim’ yarışı


Yeni projelerine hemen başlamak isteyen inşaat firmaları daireleri zamanından erken teslim etmeye başladı. Bazı firmalar teslim sürelerini, 15 aya varan sürelerde öne çekiyor.

Konut geliştiren inşaat firmaları arasında erken teslim yarışı başladı. Hem konut alıcılarının güvenini kazanmak hem de yeni projelere hızlı başlamak isteyen inşaat firmaları ellerindeki konut projelerini sözleşmede yazılı teslim tarihlerinden daha erkene çekiyor.

Konut firmalarının daha hızlı satış yapmasının önünü açan erken teslim, daire sahiplerine de erkenden kiradan kurtulup evlerine taşınma imkanı sunuyor.

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; sektörde teslimler ortalama olarak 5 ile 6 ay erkene çekilirken, bazı firmaların ise bu süreleri 15 aya kadar varan sürelerde öne çektiği görülüyor.

G PLUS'IN İLK KULESİ'NDE YAŞAM EYLÜL'DE BAŞLIYOR
Mar Yapı tarafından Güneşli’de hayata geçirilen G Plus projesinde de erken teslim yapılıyor.

Mar Yapı Pazarlama ve İşletme Müdürü Özlem Durukan, 3 kuleden oluşan projede, ilk kulenin yapımına 2010 yılında başlandığını 2012’nin Aralık ayında teslim edilmesi gereken 254 daireli ilk kulenin teslim tarihini erkene çekerek Eylül ayında teslim edeceklerini belirtti.

Güneşli Konutları’nda erken teslim yaptıklarını aktaran Durukan, G Plus’un ikinci kulesinde de erken teslime devam edeceklerini belirterek "Aralık 2013’de teslim edilecek bu kuleyi de teslimi öne çekerek Eylül de teslim etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

AYIŞIĞI VADİ EVLERİ'NDE 15 AY ERKEN TESLİM
Demir İnşaat ise Ocak 2011’de başlayıp Temmuz 2014’te teslim edilmesi gereken Ayışığı Vadi Evleri’nin teslim tarihini önce 14 aya sonrasında 15’a aya çekti.

Şantiyede devam eden planlı, programlı ve yoğun çalışmalar ile satış sözleşmelerinde açıkladıkları Mayıs 2013 teslim tarihini de Nisan 2013’e çekmiş bulunduklarını açıklayan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Yatırımını bize güvenip Ayışığı Vadi Evleri’ne yapan konut sahiplerine, vaat ettiğimiz tarihten daha da erken dairelerini teslim edeceğiz. Projemiz satışa çıktığı günden itibaren yatırımcısına yüzde 50’ye varan kazanç sağladı. Ayışığı Vadi Evleri çeşitli büyüklükte ve özellikte 489 konut ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor" dedi.

Projede dairelerin metrekare fiyatı ortalama 2 bin TL ile 2 bin 400 TL arasında değişiklik gösteriyor. Projelerinin metrobüs durağına yürüme mesafesinde olduğunu bu nedenle metrobüsün gelmesi ile ayrı bir değer kazanacağını belirtti.

Konut projelerini erken teslim etmenin konut alıcısının güvenini kazanmak açısından çok önemli olduğunu aktaran Demir şöyle konuştu:

"Sözümüzün arkasında durmak, işimizi doğru ve dürüstlük ilkesinden taviz vermeden yaptığımızı göstermek bize gurur veriyor, yatırımcının ise yüzünü güldürüyor. Firma olarak erken teslimde sadece kendimizi değil özellikle kirada oturan vatandaşlarımızı da düşünüyoruz ve onlara göre konut yapıyoruz. Biz projemizi ne kadar erken teslim edersek ev sahipleri de kira ödemekten o kadar erken kurtuluyor ve dairelerine daha erken kavuşabiliyorlar.

Konutların erken teslim edilmesi, konut sahiplerinin yaptıkları yatırıma ve firmaya inanmalarını da sağlıyor. Erken teslimle birlikte konut sahipleri, hiç bir tereddüt duymadan gelecek projelerimizi de yakın çevrelerine gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorlar, sosyal platformlarda firmamızın adı güvenle anılıyor. Bu bizim işimize önem verdiğimizin ve ince düşündüğümüzün en önemli göstergelerinden biri oluyor" dedi.

VIA/PORT HOUSES&SUITES'DE DE ERKEN TESLİM
Via/Port Houses & Suites’de erken teslim geleneğine uyanlardan. VIADMC’nin İstanbul’daki ilk konut projesi olan VIA/PORt Houses & Suites’in inşaatı iş programının 1,5 ay önünde ilerliyor.

VIADMC CEO’su Tayfun Döşkaya, "Projeyi 4 ay önce teslim etmeyi hedefliyoruz. Projenin lansmanında teslim tarihini 2013’ün sonu olarak belirtmiştik ancak çalışma hızımızla birlikte şu anda teslim tarihi hedefimizi Eylül ayı başına çekmiş durumdayız" diye konuştu.

Erken teslimin alıcılar için her anlamda çok büyük avantaj sunduğunu aktaran Döşkaya, "Yatırım maliyetinin geri dönüşü ve değer kazanma hızı, beklenenden önce gerçekleşir. Mevcut ve potansiyel alıcılar için güveni artırır. Sürdürülebilir müşteri memnuniyeti ile geleceğe dönük tüm projelerde başarı sağlanır. Firma olarak ana hedefimiz Türkiye ve dünya inşaat standartlarının da üzerinde, imalat hızı ve uygulamada işlevlik, güvenlik, konfor, kalite, yaşam memnuniyeti ve estetik açıdan ilkleri gerçekleştirmektir. Erken teslim de en büyük hedeflerimizden biri" diye konuştu.

BABACAN YAPI BİRÇOK PROJESİNİ ERKEN TESLİM EDİYOR
Babacan Yapı ise 420 daireden oluşan Crown Tower projesini erken teslim ediyor. Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Mehmet Babacan, bu projede normalde yasal teslim sürelerinin Ocak 2013 iken kendilerinin bu projeyi 2012 Ağustos sonunda erken teslim etmeyi planladıklarını söyledi.

Firma olarak hep gününden önce teslimleri yaparak ilerlediklerini kaydeden Babacan, bir sonraki erken teslim etmeyi planladıkları projenin ise Crown Deluxe Bahçeşehir olduğunu söyledi. İlk etabını 2013 Aralık olarak lanse edip sattıkları projeyi, şu an net bir tarih veremeseler de gününden önce teslim etmek için hızlandıklarını anlatan Babacan, "İnşasına bu ay sonunda başlayacağımız Güneşli Express ve Novatrium Resıdence’da da erken teslim etme geleneğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.

"Erken teslimatı yatırım amacıyla daire alanlara dairelerini 5 ay erken teslim almaları demek, 5 ay daha fazla kira getirisi anlamına geliyor" diyen Babacan erken teslimin faydalarını şöyle anlattı:

"Oturmak için alanlar için de avantajlı çünkü 5 ay daha az kira ödemiş olacaklar. Projeden daire aldıktan sonra bitiş tarihine göre düğün, çocuklu aileler için çocuklarının okul dönemini ayarlaması için daha erken ve geniş zaman imkanı bulabilmesi gibi imkanlar da ayrıca belirtilebilir. Erken teslimat firmalara da çok avantajlar sağlıyor elbette. Çünkü firma erken teslimi gerçekleştirince yeni bir projeye daha yapmaya başlayıp daha hızlı kazanabiliyor. Proje erken bittiği için de birçok ekstra ödemeden de artıya geçilmiş olunuyor."

İZ TOWER'DA YAŞAM YILSONU BAŞLIYOR
EgeYapı Group olarak Kartal’da inşa ettikleri rezidans projesi İz Tower’da kaba inşaatı tamamen bitirdiklerini ve artık ince işler üzerinde çalıştıklarını aktaran EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, " İz Tower’ı 2012 yılı sonunda yatırımcılara teslim ediyoruz. Yaklaşık 5 bin 200 metrekare arazi üzerine inşa ettiğimiz İz Tower, 21 kat, 163 daire ve 8 ticari üniteden oluşuyor. İz Tower’da 60 ve 65 metrekare olmak üzere iki tip 1+1’in yanı sıra 96-98 metrekareden oluşan iki tip 2+1 ve 108 metrekarelik dubleks loft daireler bulunuyor" dedi.

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda 15 bin kişinin yaşayacağı 3 bin 148 konuttan oluşan Batışehir’de inşaatın devam ettiğini söyleyen Kabadayı, "İlk iki etapta ulaşılan yüzde 70’lik satış başarısının ardından üçüncü etabı da satışa çıkardık ve bu etapta da gayet iyi noktadayız. Batışehir’i her şeyiyle 2014 Ağustos’ta yatırımcılara teslim edeceğimize inancımız tam" değerlendirmesini yaptı.

TURYAPI FORESTA SARIYER TESLİMLERİ ÖNE ÇEKİYOR
Tur Yapı Foresta Sarıyer evlerinde erken teslim yapıyor. Sözleşmede ilk iki blokta teslim tarihini Haziran 2013 olarak açıkladıklarını aktaran Turyapı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Turpçu, "Ancak hedefimiz bunu Ocak ayı içinde gerçekleştirmek. Teslim tarihi Temmuz 2013 olan diğer üç bloğu ise Mart-Nisan gibi teslim etmeyi düşünüyoruz" dedi.

"Daireler ne kadar erken teslim yaşam başlarsa satış hızı da o denli artıyor" diyen Turpçu, "Ayrıca masraflar azalıyor, firmaya güven artıyor ve yeni işlere başlamak için bize zaman kalıyor" dedi.

Read more...

Garanti Koza Park evleri satışa çıktı


Garanti Koza tarafından Esenyurt’ta inşa edilen Koza Park Evleri satışa çıktı. 30 ay sonra teslim edilecek projede fiyatlar, 150 bin liradan başlıyor.

Garanti Koza tarafından 110 dönümlük alan üzerinde Esenyurt’ta konumlandırılan Koza Park projesi satışa çıktı.

Projede, 1 oda 1 salon ile 5 oda 2 salon arasında değişen farklı konut alternatifleri bulunuyor.

Konutların metrekare birim fiyatlarının bin 800 TL ile 2 bin TL arasında değiştiği projede 1+1 daireler, 150 bin liradan başlıyor.

Esenyurt Kozapark projesi, her biri 42 katlı olmak üzere 4 adet blok şeklinde yükseliyor. Her katta 16 adet dairenin mevcut olduğu projenin tasarımı Studio Egret West’e ait.

İçinde yapay göl de bulunan projenin 30 ay sonra teslim edilmesi planlanıyor.

Read more...

26 Temmuz 2012 Perşembe

TOKİ OSMANIYE’DE İZIN KONUT YAPIMININ DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLEDI!


TOKİ’den yapılan yazılı açıklamada, TOKİ’nin Osmaniye Fakıuşağı mevkiinde gerçekleştirilen 264 konut uygulamasına yönelik, DSİ 6. Bölge Müdürü Aksu’nun, “Osmaniye Fakıuşağı Mahallesi’ndeki konut alanının kendilerine sorulmadan yerleşime açıldığı, bu alan ile ilgili önlem alınması gerektiği” yönündeki iddialarına yanıt verildi.

İddiaların doğru olmadığı, konutlar için DSİ’den görüş alındığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: “TOKİ tarafından konut inşa edilen alan, İller Bankası tarafından 2003 yılında yapılan imar planı revizyonu ile konut alanı olarak belirlenmiştir. İmar planında yapılan revizyon Osmaniye Belediye Başkanlığı tarafından 09.04.2003 tarihli meclis kararı ile de onaylanmıştır. Plan yapım aşamasında DSİ’den ‘plan yapımına esas görüş’ alınmıştır

DSİ’nin 1998 yılında verdiği görüş yazısında, toplu konut uygulaması yapılan alanın yapılaşmaya açılmaması yönünde herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Konut projesi yapılan alanın imar planları, yapılaşma koşulları ve yapı yaklaşma mesafeleri aynen korunarak, Osmaniye Belediyesi tarafından revize edilmiş ve 01.02.2006 tarihli belediye meclis kararı ile onaylanmıştır. İdaremiz tarafından yapılan uygulamalar onaylı imar planları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Ayrıca yapılan uygulamaların çevreye olan etkilerinin değerlendirilmesine yönelik olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında hazırlanan dosya, Osmaniye Valiliği tarafından uygun görülerek 26.12.2005 tarihinde onaylanmıştır.”

Read more...

İnşaat Malzemesi Fiyatları


İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) Mayıs ayı aylık inşaat sektörü değerlendirme raporuna göre, emtia fiyatlarındaki artışın sınırlanması nedeniyle önceki dönemlere oranla daha sınırlı bir yükseliş gerçekleştiren inşaat malzemesi fiyatları, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,07, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11,89 oranında arttı.

Genel inşaat maliyetlerindeki artış oranı yüzde 1,25 düzeyinde oluşurken, sanayi üretimi başlığı altında inşaat malzemeleri sanayisine yönelik bilgi veren metalik olmayan diğer mineral ürünleri imalatında düşüş hızı son aylarda yavaşlama gösterdi. Buna göre yılın ilk 3 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre kaydedilen düşüş yüzde 11,62, yüzde 11,91 ve yüzde 4,36 olarak gerçekleşti. Raporda, ''Her ne kadar düşüş hız kesse de yılın ilk çeyreğinde sektörde daralma yaşandığı unutulmamalıdır'' ifadelerine yer verildi.
   
İMSAD raporunda, inşaat sektörünün bir süredir beklediği yasalar arka arkaya çıktığını ifade ederek şu görüşlere yer verdi:

''2B yasası, yabancılara mülk satışı ve kentsel dönüşüm projeleri ekseninde oluşan beklentilerin realize olması sonrasında bu gerçekleşmelerin rakamlara yansıması yılın ikinci yarısında görülecektir. Bununla birlikte global krizin mevcut rakamlar üzerindeki etkisi sürmektedir. Bu doğrultuda baz etkisinden arındırılmış rakamlarda inşaat üretiminde ivme kaybının yavaşladığı görülmektedir. Çeyreklik dönemde açıklanan inşaat maliyetleri verileri de bu görüşü desteklemektedir.''

Genel maliyetlerle, malzeme fiyatları arasındaki korelasyonun oldukça yüksek olduğunun altı çizilen raporda konuya ilişkin şu değerlendirmeler yer aldı:

''Bunun nedeni bina üretimi sürecinde inşaat malzemeleri maliyetlerinin ağırlığının yüksek olmasıdır. İnşaat malzemesinin maliyet yapısında emtia fiyatlarının ağırlığı düşünüldüğünde sektöre ilişkin maliyet analizinde emtianın önemi göze çarpmaktadır. 2011 yılının dördüncü çeyreği bu açıdan fiyatlardaki artışı sınırlandıran bir rol oynamıştır. 2012'nin ilk çeyreğinde emtia fiyatlarındaki artışın sınırlanması nedeniyle önceki dönemlere oranla daha sınırlı bir yükseliş gerçekleştiren inşaat malzemesi fiyatlarında 2012'nin ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,07, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11,89 oranında artış kaydedilmiştir. Genel inşaat maliyetlerindeki artış oranı ise yüzde 1,25 düzeyinde oluşmuştur. 2011'in dördüncü çeyreğinde yüzde 0,46 artan işçilik maliyetleri dördüncü çeyrekte yüzde 1,87'lik çıkış göstermiştir.''


Read more...

İnşaatta malzeme fiyatları arttı


İnşaat malzemesi fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,89 oranında arttı.
İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) inşaat malzemesi fiyatlarının yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,07, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11,89 oranında arttığını duyurdu.

İMSAD'ın mayıs ayı aylık inşaat sektörü değerlendirme raporuna göre, emtia fiyatlarındaki artışın sınırlanması nedeniyle önceki dönemlere oranla daha sınırlı bir yükseliş gerçekleştiren inşaat malzemesi fiyatları yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,07, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11,89 oranında arttı.

Genel inşaat maliyetlerindeki artış oranı yüzde 1,25 düzeyinde oluşurken, sanayi üretimi başlığı altında inşaat malzemeleri sanayisine yönelik bilgi veren metalik olmayan diğer mineral ürünleri imalatında düşüş hızı son aylarda yavaşlama gösterdi. Buna göre yılın ilk 3 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre kaydedilen düşüş yüzde 11,62, yüzde 11,91 ve yüzde 4,36 olarak gerçekleşti. Raporda, ''Her ne kadar düşüş hız kesse de yılın ilk çeyreğinde sektörde daralma yaşandığı unutulmamalıdır.'' ifadelerine yer verildi.

İMSAD raporunda, inşaat sektörünün bir süredir beklediği yasalar arka arkaya çıktığını ifade ederek şu görüşlere yer verdi:

''2B yasası, yabancılara mülk satışı ve kentsel dönüşüm projeleri ekseninde oluşan beklentilerin realize olması sonrasında bu gerçekleşmelerin rakamlara yansıması yılın ikinci yarısında görülecektir. Bununla birlikte global krizin mevcut rakamlar üzerindeki etkisi sürmektedir. Bu doğrultuda baz etkisinden arındırılmış rakamlarda inşaat üretiminde ivme kaybının yavaşladığı görülmektedir. Çeyreklik dönemde açıklanan inşaat maliyetleri verileri de bu görüşü desteklemektedir.''

Genel maliyetlerle, malzeme fiyatları arasındaki korelasyonun oldukça yüksek olduğunun altı çizilen raporda konuya ilişkin şu değerlendirmeler yer aldı:

''Bunun nedeni bina üretimi sürecinde inşaat malzemeleri maliyetlerinin ağırlığının yüksek olmasıdır. İnşaat malzemesinin maliyet yapısında emtia fiyatlarının ağırlığı düşünüldüğünde sektöre ilişkin maliyet analizinde emtianın önemi göze çarpmaktadır. 2011 yılının dördüncü çeyreği bu açıdan fiyatlardaki artışı sınırlandıran bir rol oynamıştır. 2012'nin ilk çeyreğinde emtia fiyatlarındaki artışın sınırlanması nedeniyle önceki dönemlere oranla daha sınırlı bir yükseliş gerçekleştiren inşaat malzemesi fiyatlarında 2012'nin ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,07, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11,89 oranında artış kaydedilmiştir. Genel inşaat maliyetlerindeki artış oranı ise yüzde 1,25 düzeyinde oluşmuştur. 2011'in dördüncü çeyreğinde yüzde 0,46 artan işçilik maliyetleri dördüncü çeyrekte yüzde 1,87'lik çıkış göstermiştir.''

Read more...

Ağaoğlu, Carlton arazisinin tamamını aldı


İstanbul'un en gözde arazilerinden olan ve Yeniköy'de yer alan Carlton Arazisi’nin tamamı Ali Ağaoğlu'nun oldu. Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, araziye otel yapacaklarını söyledi.

1986 yılında Carlton Oteli'nin yıkılması sonrasında Halis Toprak'a satılan Sait Halim Paşa Yalısı'nın bitişiğindeki Carlton arazisi, sonraki yıllarda Toprak'ın borçları nedeniyle TMSF'ye geçmişti. TMSF'nin 2007 yılında düzenlediği ihalede araziyi 70 milyon TL'lik teklif veren Yeniköy Turizm İşletmeleri AŞ alırken, Ağaoğlu'nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat ve Turizm şirketi de sonrasında projeye ortak oldu.

17 bin metrekarelik arazinin tamamı son yapılan anlaşma ile tamamen Ağaoğlu'na geçti.

Ağaoğlu, yüzde 60 payına sahip oldukları arazinin kalan yüzde 40'lık payını da Yeniköy Turizm'den satın aldıklarını ve böylece tamamına sahip olduklarını belirtti.

Araziye otel yapacaklarını söyleyen Ağaoğlu, proje çalışmalarına da en kısa zamanda başlanacağı bilgisini verdi. İstanbul’da turizm yatırımlarına büyük önem verdiklerini anlatan Ağaoğlu, bu alanda büyümeye devam edeceklerini kaydetti.

Read more...

Kentsel dönüşüm dolandırıcıları mahalle mahalle dolaşıyor!


Mahalle mahalle dolaşan bazı müteahhitlerin 'kentsel dönüşüm için bize yetki verildi' diyerek, bazı vatandaşlardan zorla tapularını almaya çalıştığı kaydedildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, söz konusu bölgelerde oturan vatandaşların bu tür sözlere itibar etmemesi gerektiğini belirterek, "Yetki sadece ilgili belediye ile Bakanlık ve Toplu Konut İdaresi'nde." uyarısında bulundu.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında 8 milyon konutu elden geçirmeyi planlarken, yasal sürecin tamamlanmasıyla birlikte dolandırıcılar da türemeye başladı. Bakanlık yetkilileri mahalle mahalle dolaşan bazı müteahhitlerin vatandaşın tapusunu tehdit ederek almaya çalıştığını söyledi. Vatandaşın kapısını çalan bazı dolandırıcıların "Bakanlıktan yetki aldık. Bize tabi olun. Yoksa Bakanlık sizin evlerinizi yıkıp kapı dışarı edecek." dedikleri öğrenildi.

Bugüne kadar yetki verilmiş özel bir firma olmadığına dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, sektördeki bazı firmaların suç işleyerek vatandaşı kandırmak için çaba harcadığını kaydetti. Üst düzey yetkili, "Bu konuda yetki sadece belediyelerde, Bakanlıkta ve Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ).

Bazı açıkgözler ortaya çıkmış. Vatandaşın bu tarz sözlere itibar etmemesi lazım. Bilgilerin resmi kanaldan alınması gerekiyor. Bu durumda hemen bize ulaşsınlar." dedi.

Anlaşma yoluna giderek müteahhitlerin vatandaştan vekalet alabileceğini aktaran aynı yetkili, hak sahiplerinin tehdit edilmesinin doğru olmadığını söyledi. Bu yönteme başvuranlara kamu adına işlem yaptıkları gerekçesiyle ceza kanununa göre yaptırım uygulanacağını kaydetti.

400 milyar doları bulacak kentsel dönüşüme ilişkin yasal süreç tamamlandı. 7-8 milyon konutun elden geçirilmesi planlanırken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşın bilgilendirilmesi amacıyla Türkiye'nin farklı bölgelerine ofisler kuracak.

Öncelikle riskli alanlar tespit edilecek. Riskli alanlar can ve mal kaybına yol açma ihtimali yüksek olan alanlar olarak belirlenecek. Belediyeler ve il özel idareleri belirledikleri alanlara ait taleplerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderecek. Bakanlık gerekli incelemeden sonra talepleri Bakanlar Kurulu'na sunacak. Bakanlar Kurulu onayladıktan sonra talepler Resmî Gazete'de yayımlanacak.

Tespit edilen riskli alanlardaki yapılar yapı denetim firmaları, üniversiteler, belediye laboratuvarlarınca incelemeye alınacak. Yaşadığı binaya ilişkin tereddüdü olanlar konutlarının riskli olup olmadığını lisans alan kuruluşlara yaptırabilecek. Belediyelerin yanı sıra lisanslandırılmış üniversite ve odalardan da binaların riskli olup olmadığı öğrenilebilecek. Bugün itibarıyla Fatih Üniversitesi ve Kültür Üniversitesi lisanslandırılırken, Uludağ Üniversitesi'nin de başvurusu bulunuyor.

Ekonomi yönetimi kentsel dönüşüme ilişkin anlaşma sağlayan hak sahiplerine kira yardımında bulunacak. Riskli binaların yıkılmasında sürecin uzamaması için üçte iki çoğunluğun kararı geçerli olacak. Çoğunluğun kararına katılmayan mülk sahiplerinin arsa payları anlaşma sağlayan paydaşlara açık artırma ile satılacak. Satılmayan paylar bakanlıkça bedeli ödenmek suretiyle Hazine adına tescil edilecek.

Binalar yıkılmadan hak sahipleri ile anlaşma yoluna gidilebilecek. Uygulamanın ne şekilde yapılacağına da bu anlaşma ile karar verilecek. Belediyeler ya da TOKİ tarafından hazırlanarak Bakanlıkça onaylanacak kentsel tasarım projeleri üzerinden anlaşma sağlanacak ya da vatandaşlara verilecek konutlar üzerinden anlaşma sağlanacak. Tahliye edilen yıkılan ya da yeri kamulaştırılan hak sahipleri ya da kiracılara konut, işyeri, arsa, kredi veya konut sertifikası verilecek.


Read more...

Dikkat! Evinize ortak çıkabilir!


İstanbul Kemerburgaz halkı film gibi bir olayla karşı karşıya. Öyle ki bu bölgede oturan vatandaşların yıllardır yüzde 100 sahibi oldukları evlere artık Maliye Hazinesi veya başka kişiler ortak. Tüm sorun 1997 yılında yapılan eski imar planının adaletsiz olduğu gerekçesiyle mahkemeye götürülmesi ile başladı. Buna göre imar planı hazırlanırkan belediyenin “Herkes arsa ve arazisinin yüzde 35'ini yol, okul, hastane, yeşil alan yapılması için kamuya bırakacak” kuralına uygun olarak her 100 metrekaresi olan vatandaş arazisinin yüzde 35'ini belediyeye bırakmıştı. Bu hak imar planları yapılırken tüm belediyelere veriliyor ve adına da Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) deniliyor. Ancak Kemerburgaz'ın imar planını mahkemeye götüren bir kişi “Bazı arazilerden kamu payı (DOP) istenmemiş” iddasındaydı. Mahkeme de bu kişiyi haklı buldu ve imar planı iptal edildi.

"Fırsat bildiler"
İmar planı iptal olunca bölgenin bağlı olduğu Eyüp Belediyesi'ne yeni imar planı yapma şansı doğdu. Ancak Kemerburgazlıların iddiasına göre sadece DOP payı kesilmedi, arazilerden bu payı keseceğine belediye iptali bir fırsat olarak kullandı. Peki ne yaptı? Düzenleme Ortaklık Payı'nı yüzde 39.4'e çıkardı. Yani daha önce arsa ve arazilerinin yüzde 35'ini belediyeye terk eden vatandaşlardan yüzde 4.4 daha istedi. Belediye boş ve müsait olan ve çoğunluğu da Hazine’ye ait olan arazileri yeşil alan olarak ayırınca, Maliye'nin istimlak edilen payını da arsalarının üstüne ev yapmış vatandaşlardan istedi. Böylece Kemerburgazlıların yıllardır sahibi oldukları evlerin bir bölümüne, örneğin 200 metrekarelik bir evin 30 metrekaresine Hazine hissedar oldu.

Rayiç bedelsen alacaklar
Bazı evlerde sadece Hazine değil arazisi DOP olarak istimlak edilmiş kişiler de pay sahibi oldu. Evlerine durup dururken hissedar çıkan vatandaşlar ise şaşkın. Peki şimdi Kemerburgaz sakinleri ne yapacak? Vatandaşların rayiç fiyattan Hazine'ye veya ikinci kişilere geçen hisseleri alma şansı var. Ancak bölgede arsa fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten vatandaşlar kendi evleri için bu kadar yüksek miktarda parayı nereden bulacaklarını kara kara düşünüyor. Belediye yetkilileriyle bu düzenlemeyi İmar Kanunu'nun 18'inci maddesine dayanarak yaptıklarını ifade ediyor. Kanunun 18'inci maddesi gerçekten de belediyeye arsa ve arazileri birleştirmeayrıştırma gibi birçok hakkı tanıyor. Kanun maddesi belediyenin düzenlemeyi yaparken vatandaşların rızasını almasını şart koşmuyor. Ancak vatandaşların mahkemeye gitmelerini engellemiyor.

Belediye ne diyor?
Eyüp Belediyesi'nden imar planıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Mevcut 1/1000'lik meri imar planı ve 3194/5006 sayılı İmar Kanunu 18'inci madde ve 18'inci madde uygulama yönetmeliği hükümlerine uygun olarak tekrar imar uygulaması işlemi yapılmıştır. Yasal sınırlar içerisinde DOP (ilköğretim, orta, lise) kesintisi değişmiştir. İleriki süreçte kamulaştırılmak üzere sağlık tesisi, belediye hizmet alanı, kapalı spor tesisi gibi plan fonksiyonlarında kullanılmak üzere hisselendirilmiştir. Şu an düzenleme askıdadır. 8 Ağustos 2012 tarihine itirazlar alınıp önce ilçe belediye encümenine sonra da onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilecek” denildi.

Kemerburgaz ayaklandı
Eyüp Belediyesi'nin askıya çıkarılan imar uygulama planı Kemerburgaz’daki hemen herkesi ilgilendiriyor. Belediyenin imar değişikliğine karşı mağdur olduklarını ifade eden Kemerburgazlılar, Eyüp Belediyesi’nin önünde eylem yaparak yeni plandan vazgeçilmesini istedi.

Read more...

2B başvuruları 87 bini geçti


Milli Emlak Otomasyon Projesi kayıtlarına göre, ülke genelinde 87 bini geçen 2B arazileriyle ilgili başvurularda Antalya ilk sırada yer alırken, bu ili sırasıyla İstanbul, Muğla ve Balıkesir izledi.

Balıkesir Defterdar Vekili Yakup Yıldırım, yüzölçümü büyüklüğü bakımından en fazla taşınmaza sahip olan Balıkesir'de toplamda 51 bin 621 taşınmazın bulunduğunu söyledi.

Kullanıcısı bulunan taşınmazın ise 41 bin 288 olduğunu dile getiren Yıldırım, ''41 bin 288 taşınmazı, 2B kapsamında satışa konu yapıyoruz. Bu taşınmazın kullanıcı verileri, tapu kütüğüne işlenmiş durumda. Başvuru rakamımız ise 12 bin 388 olarak gerçekleşti. Yasa henüz üç ayını doldurmadığı halde yüzde 30'u yakaladık'' dedi.

Yıldırım, Balıkesir'deki satışa konu arazilerin toplam büyüklüğünün 38 bin hektar olduğunu ifade ederek, son başvuru tarihi olan 30 Ekim'e kadar müracaatlarda yüzde 80'i yakalamayı hedeflediklerini bildirdi.


Read more...

Bu inşaatta çalışmak yürek ister


New York’taki İkiz Kuleler’in 11 Eylül saldırıları sırasında yıkılmasının ardından yapılan ‘One World Ticaret Merkezi’ şimdilerde kentin en yüksek gökdeleni. Toplamda 3.8 milyar dolara mal olan ve metal iskeleti 104 kat olarak biten binanın şimdiye kadar 93 katı betonlandı. Ancak binadan görkeminden çok daha fazla ilgi çeken detay, yerden 410 metre yükseklikte çalışan işçiler… Bu işçileri ölümden koruyan tek şey bellerine bağladıkları güvenlik kemerleri. Vardiyaların tamamını bu yükseklikte geçiren işçiler öğle molalarını da inşaat iskelesinde geçiriyor. Ancak işçileri asıl zorlayan yükseklik korkusu değil, iklim farklılığı… Çünkü deniz seviyesi ile gökdelenin zirvesi arasında beş – altı derecelik bir sıcaklık değişikliği söz konusu.


Read more...

Harry Potter'ın okulu gerçek oluyor


Harry Potter kitabının yazarı JK Rowling, İskoçya'daki evinin bahçesine 'ağaç ev' yaptıracak. 150 bin sterline inşa edilecek ev, Harry Potter filmindeki okul Hogwarts'a benzeyecek.

Harry Potter kitabının yazarı İngiliz JK Rowling, 9 yaşındaki oğlu David ve 7 yaşındaki kızı Mazkenzie'nin oyun oynayabilmesi için 'ağaç ev' yaptıracak.

İskoçya'nın Edinburg kentindeki malikânenin bahçesine inşa edilecek 12 metre yüksekliğindeki 2 katlı ağaç evin yapımı için yazarın eşi Neil Murray, imar izni başvurusunda bulunduklarını söyledi.

2 ayrı evden oluşacak tasarımda; gizli geçitler, kuleler, ip merdivenler ve tuzak kapısı yer alacak. Asma köprü ile birbirine bağlanacak iki evin balkonları, kaydırağı ve çift salıncağı da olacak.

Evin maliyeti, 150 bin sterlin olarak hesaplanıyor.

Rowling, 17. yüzyıldan kalma 2 milyon sterlin değerindeki malikânesini 2009 yılında satın almıştı.

İlk evliliğinden 18 yaşında bir kızı olan Rowling, 31 odalı malikânede kocası ve çocukları ile birlikte yaşıyor.

Read more...

Türkiye 22 projeyle mimarlık vitrininde


Singapur'da yapılacak Dünya Mimarlık Festivali'nde Türkiye, altısı Emre Arolat'ın altısı da Murat Tabanlıoğlu'nun olmak üzere 22 projeyle finale kaldı.

Londra merkezli EMAP Media Group tarafından bu yıl 3-5 Ekim’de Singapur’da düzenlenecek 5. Dünya Mimarlık Festivali’nde Türkiye ’den de 22 proje finale kaldı. Dünya çapında alanının en büyük etkinliği olan festivalde Türkiye ’den en çok adaylık kazanan mimarlık ofisiyse beşer projeyle altışar kategoride adaylıkla Emre Arolat Architects ve Tabanlıoğlu Mimarlık oldu. Bodrum Yalıkavak Marina, yeni açılan Le Meridien Etiler Oteli ve Çubuklu Vadi Konutları’yla ‘uygulanmış yapılar’ kategorisinde finale kalan Emre Arolat, Varyap Bodrum Evleri ve Kayseri’deki eski Sümerbank Fabrikası’nın dönüşümüyle devreye girecek Abdullah Gül Üniversitesi Kent Kampüsü projeleriyle ‘geleceğin projeleri’ kategorilerinde adaylık elde etti. Emre Arolat, festivale adaylığının olmadığı bir kategoride jüri üyesi ve panelist olarak da davet edildi.

Yenikapı Transfer Noktası ve Arkeo-Park Alanı’yla iki ayrı kategoride adaylık elde eden Tabanlıoğlu’nun finale kalan diğer projeleri E5 alışveriş merkezi, Bodrum Uluslararası Havaalanı, Ekvator Ginesi'ndeki Sipopo Kongre Merkezi ve Selçuk Ecza Merkez binası oldu.

Nevzat Sayın ve DDB Tuz Ambarı’yla iki yıl önce festivalde ödül kazanan Erginoğlu&Çalışlar’ın ise ikişer adaylığı bulunuyor. Nevzat Sayın Mimarlık Mehmet Kavuk Camisi ve Fulver Campus Conta Plant projeleriyle; Erginoğlu& Çalışlar ise Özel Koç İlköğretim Kampüsü Kapalı Yüzme Havuzu ve Doğa Dragos evleriyle finale kaldı. Erginoğlu & Çalışlar’dan Hasan Çalışlar bu yılki festivalde jüri üyesi olarak da yer alacak.

Türkiye ’deki AVM furyası bu sene adaylıklara da yansıdı. Etkinliğin ‘tamamlanmış alışveriş merkezleri’ kategorisindeki dört adayından ikisi Türkiye ’den: Buyaka’yla Uras X Dilekçi, E5’le Tabanlıoğlu.

Çırakoğlu Mimarlık ( Abdullah Gül Üniversitesi Kampüsü), Suyabatmaz&Demirel (Ala Güneşli), A Architecture Design (Yaşamkent Camii), Studio Evren Başbuğ (Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi ve Kazı Evi), Mental DesignWorks (Inn İkitelli), Kreatif Mimarlık (MAPFRE Genel Sigorta ve Genel Yaşam Yapı Kompleksi), ‘i am’ Associates İstanbul (Kale Kilit Güvenlik Merkezi) Türkiye ’den finale kalan diğer mimarlık ofisleri oldu.

Read more...

24 Temmuz 2012 Salı

Yeni konut fiyatında yüzde 13 artış


Yeni konut fiyatları geçen yıla göre yüzde 12,57 oranında yükseldi. İkinci el konut satış fiyatları Haziran ayında en çok Antalya'da, kiralar ise Ankara'da arttı.

Garanti Bankası'nın desteğiyle Reidin.com ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği tarafından yeni ve ikinci el konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2012 Haziran ayı raporu yayımlandı.

Rapora göre; Haziran ayında yeni konut fiyatları geçen yıla göre yüzde 12,57 arttı. İkinci el konut satış fiyatı artışında lider Antalya, kiraların en fazla yükseldiği il de Ankara oldu.

Haziran ayında Yeni Konut Fiyat Endeksi bir önceki aya göre, İstanbul Avrupa yakasında yer alan markalı konut projelerinde %0,94 oranında; İstanbul Asya yakasında yer alan markalı konut projelerinde %0,60 oranında arttı. Endeksin başlangıç dönemine göre ise İstanbul Asya yakasındaki projeler Avrupa yakasına kıyasla 5,7 puan fazla artış gösterdi.

Endeks bir önceki aya göre, 1+1 daire tipinde %1,15 oranında; 2+1 daire tipinde %0,64 oranında; 3+1 daire tipinde %0,84 oranında ve 4+1 daire tipinde ise %0,95 oranında arttı.

51-75 m2 büyüklüğe sahip konutlarda %1,17 oranında; 76-100 m2 büyüklüğe sahip konutlarda %0,77 oranında; 101-125 m2 büyüklüğe sahip konutlarda %0,81 oranında; 126-150 m2 büyüklüğe sahip konutlarda %0,93 oranında; 151 m2 ve daha büyük alana sahip konutlarda ise %0,51 oranında artış kaydedildi.

İkinci el konut satış fiyatları Haziran ayında en çok Antalya'da arttı, kira da en yüksek artış ise Ankara'da görüldü.

Read more...

Binaların yüzde 2'si 'akıllı'


Polat Tower'daki yangının faciaya dönüşmesini önleyen akıllı bina sisteminin yaygınlaşması gerekiyor. Akıllı binada ilk 10 örnek Büyükdere'de yer alırken, Türkiye’deki mevcut konutların yüzde 2’sinde akıllı ev sistemi bulunuyor.

1990’larda şirketlerin hızla büyümesi ve tüm birimlerini tek binada toplamaya başlamasıyla öne çıkan ‘plaza ve gökdelen’ler, akıllı bina kavramını Türkiye'ye tanıttı.

Çoğunluğu ‘Büyükdere-Maslak’ ekseninde bulunan akıllı binalar arasında akla gelen ilk 10 isim: Tekfen Tower, İş Kuleler, Polat Tower, Sabancı Center, Astoria, Sapphire, Kanyon, Metrocity Millenium, Trump Towers, Garanti, Yapı Kredi ve diğer bankaların binaları. Bu binaların en önemli özellikleri 'akıllı' teknoloji ve sistemlerle donatılmış olması.

Sayıları hızla artıyor
Akıllı binaların sayısı son yıllarda İstanbul genelinde, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve diğer illerde de hızla artmaya başladı. Çok sayıda ilde benzeri binalar yükselmeye başladı.

Yeni büyük konut projelerinde de akıllı sistemler büyük ölçüde kullanılıyor. Binayı akıllı yapan temel özellikler; güvenlik, iklimlendirme, yangın algılama, alarm, aydınlatma ve asansörlerinin akıllı ve entegre oluşuyla ilgili. Bu sistemler tek merkezden kontrol ediliebiliyor ve bir tehlike anında kademeli olarak diğer sistemler harekete geçiyor.

A sınıfı malzeme önemli
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, akıllı binalarda ‘A sınıfı’ malzeme kullanılmasının önemli olduğunu belirtti:

“Olası bir yangın ya da depremde; gaz kaçağı, elektrik kontağı olduğunda akıllı sistem diğer bölümlere sirayeti önler. Denizaltılardaki su alan yerin kapısının kapanması gibi. En önemlisi yanmaz malzemelerin kullanılmasıdır. Bu malzemelere ‘A sınıfı’ diyoruz. Hem içerdeki hem dışardaki izolasyon da önemlidir. Mesela bazı izolasyon malzemeleri yanmaz ama gaz çıkarır ki bu da tehlikelidir. Bir de ‘yangın asansörü’ yanlış anlaşılıyor. Hatta çöp asansörü deniliyor. Yangın asansörü asla tahliye için kullanılmaz. Sadece itfaiyecinin mamzemesiyle en üst kada ulaşması için kullanılır. Akılıl binalarda da tahliye yine merdivenlerden yapılır. Merdivenlere basınç uyulanır ve alevlerin oraya etkisi önlenir. Ne yazık ki bizde yüksek bina denince akla sadece deprem geliyor ama doğalgazın kesilmesi, tesisat içinde kalan gazın miktarı bile çok kritik bir konudur.”

240 dakika yanmayan kapı
Bugüne kadar, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda havalimanı, finans merkezi, hastane ve rezidans inşa eden YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan, “Bu binalarda tam otomasyon uygulanır. Tüm elektronik ve mekanik sistemler entegre çalışır. Bütün tesisatlar yangın sistemiyle entegredir. Yangına karşı dayanıklı malzeme kullanılması ve alarm sistemi en kritik konular. Bir kapı vardır yangına 120 dakika dayanır, bir başka kapı 240 dakika dayanır. Uçak hangarındaki bir kapı milyon dolarlık olabilir” dedi.

Maliyeti yüzde 20 arttırıyor
Türkiye’deki mevcut konutların yüzde 2’sinde akıllı ev sistemi bulunuyor.
Akıllı sistemler projenin maliyetini yüzde 20 artırıyor. Rezidans
kavramıyla konutlarda hızla yaygınlaşıyor.
Akıllı bina sistemlerinin fiyatları istenilen özelliğe göre değişiyor.
Yüksek binaların tamamında özellikle yangın ve deprem riskine karşı ‘akıllı sistemlerin’ uygulanması gerekiyor.
Maslak’ta Spine Tower’ı inşa eden Soma İnşaat’ın CEO’su Mehmet Özdemir, “Bu talihsiz olay bir kez daha göstermiştir ki özellikle yüksek yapılarda yangın algılama ve alarm, elektrik tesisatı, acil durum aydınlatma ve yönlendirme sistemlerinin full otomasyonu büyük önem arz ediyor. Şayet akıllı yapı olarak adlandırdığımız bu otomasyona sahip bir bina olmasaydı sonuçları vahim olabilirdi” dedi.

Özdemir yüksek yapılarla ilgili olarak şunları söyledi: “Yüksek yapılara ait yangın algılama sistemi enteraktif adreslenmeli, binanın uygun bölümlerine optik duman, sabit sıcaklık ve sıcaklık artış hızı detektörleri yerleştirilerek yangın algılama ve uyarı sistemi NFPA 72, EN 54-14 uluslararası standartlar ve ’Binanın yangından korunması hakkında yönetmelik’ kriterlerinde dizayn edilmelidir.

Binanın her bir kati mimari olarak incelenerek kaçış yolları, kaçış merdivenleri ve yangın alanları oluşturulmalıdır. Trafolar ve jeneratör mahalleri, ana elektrik odaları ayrı yangın zonu olarak tasarlanmalı ve binanın diğer bölümlerinden yangına dayanıklı yapı elemanları ile ayrılmalıdır.”

Read more...

'Lüks konutta fiyat inebilir'


KDV düzenlemesi ile otomotiv sektöründeki mantığın getirildiğini belirten Özyurtlar İnşaat Genel Müdürü Levent Ünal, lüks segmentte konut satabilmek için şirketlerin fiyat indirebileceklerini söyledi.

Özyurtlar İnşaat Genel Müdürü Levent Ünal, ntvmsnbc'ye verdiği röportajda KDV düzenlemesine göre lüks segmentte konut satabilmek için şirketlerin fiyatı indirebileceklerini belirterek "Lüks konut segmentinde, KDV'den doğacak maliyet artışını, toprak sahibi ve müteahhitin üstlenebileceği bir karlılığın mevcut olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Rekabet şartlarının zorlaştığını ve bazı şirketlerin stoklarını eritmek için mücadele ettiğini belirten Ünal, projelerine şimdiye kadar 350 milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayak "Biz de gelecekte, kar marjının bizi teşvik edecek düzeyde olacağı projeleri tercih edeceğiz" dedi.

NTowers'da satış hedefiniz nedir?
"NTowers'da ve diğer projelerimizde konutlarımızın tamamını satmış vaziyetteyiz. NTowers'da 1296 adet konuttan elimizde 45 adet konut kaldı. Bu satışlarda, uzun bir zaman dilimine yayılarak yapılmış değil. Satışa sunulduğunun 2. ayında projenin % 85’i satılmıştı zaten. Bugüne kadar 5 bin civarında konut yaptık ve sattık. Son projelerimiz; TÜYAP'ın yanındaki Özyurtlar Rezidans, 3 bloktan oluşuyor. 459 daireli bir proje. Diğeri de Lüleburgaz'daki NŞehir projemiz. Ne yapımı bitmek üzere olan, ne de yeni başladığımız projelerde bekleyen bir konut stoğumuz yok. Şirketin projeyi satışa sunması itibariyle 2 ay içinde tamamı satılıyor. Sonrasında vadeli yaptığımız satışların alacaklarını ve imalatlarımızı yönetiyoruz. Hızlı satan ve imal eden bir şirketiz."

Projeleriniz yatırımcılara ne kadar kazandırıyor?
"Artık günümüzde, ucuza mal edip, geliri düşük insanlara herhangi birşeyi satabilenin ayakta kalma ihtimali çok daha fazla. Konut sektöründe de böyle. İnsanların hayatlarında aldıkları en pahalı ürün, evdir. İnsanların ömrü boyunca 1 kez aldıkları, alacakları bir üründen bahsediyoruz. Maliyetlerinizi çok iyi kontrol edip, satış fiyatlarını da rakiplerinize göre makul bir seviyede tutarsanız, pek sorun yaşamazsınız. Talep sıkıntısı, arz fazlası olan bir dönemde bile sorun yaşamazsınız. Biz Ekim 2011’de Özyurtlar Rezidans projemizi satışa sunduk. Bir buçuk ayda 459 dairenin tamamını sattık. NTowers projesine baktığımızda, 18-24 ay süre esas alındığında ev sahipleri yüzde 60-80 oranında kazanmışlar. Bu da demek ki, bizden çok kazanmışlar. Keza NTepe'de de ev sahiplerinin kazancı, yüzde 100'ün üzerinde."

Yeni projeniz ne olacak?
"En az 5 proje için görüşmelerimiz sürüyor. Arzın fazla olduğu bir dönem ve rekabet şartları lehimize gelişmeyecek. Düne göre daha rekabetçi şartlar olacak. Bazı şirketler stok eritmek zorunda. Biz de kar marjının bizi teşvik edecek düzeyde olacağı projeleri tercih edeceğiz. Acele etmiyoruz."

Tamer Özyurtlar'ın 20 bin konutluk kent hayali ile Levent’te çok katlı rezidans projesi hayali gerçekleşecek mi?
"Şu an bu doğrultuda anlaşmaya varmış olduğumuz bir projemiz yok. Ancak, doğru finansman yöntemleriyle her türlü hayali gerçekleştirmek mümkün. Özellikle bizim hitap ettiğimiz segmentlerde fiyatlar şişkin değil ve o sayıyı imal etmek çok zor değil. Ama satışa döndüğü zaman 20 bin konutu satmak imal etmekten çok daha zor. Bir kerede 2 bin 3 binlik satışı yapılabiliyor ancak 20 bin konut satışı uzun bir zaman dilimine yayılır gibi geliyor bana. Yine de projenin doğruları ve içinde bulunulan ekonomik koşullar belirleyecektir sonucu.

Tek katlı bahçeli ev projesi ise gerçekten hem estetik, hem de sunduğu konfor bütünü açısından heyecan verici. Öyle bir şans bulamadık henüz. Aslında şehir içinde fiyatlar yüksek ve satış sorunu görece fazla. Fiyat arttığı zaman talep inanılmaz düşebiliyor, uzun bekleme süreleri gerektirebiliyor. Lüks projelerde özvarlık ve likidite gücünün çok çok iyi olması gerekir ki, o beklenen zaman telafi edilebilsin. Biz onu da istiyoruz ama koşullar bir miktar daha lehimize gelişmeli diye düşünüyorum."

Kentsel dönüşüm alanları ile ilgili düşünceniz?
"Daha zamanı var. Çok kapsamlı bir proje, ancak belirsizlikler var. Altyapı yeterli mi, bilmiyoruz. Müteahhit satabilecekse bu işe hevesli olur. Piyasanın uygun olduğu anda bizim için de alternatif olacaktır."

Konutta KDV düzenlemesi, metrekareleri etkileyecek mi?
"Uygulama, konut fiyatı ile KDV arasında fonksiyonel bir bağlantı kurmayı amaçlıyor. Otomotiv sektöründeki gibi. Özünde düşük gelirliyi kayıran bir uygulama. Esenyurt’ta oturanın, Bebek’te oturanla aynı KDV’yi ödememesini düşünmek, bence çok mantıklı. Ama uygulama sonuçlarını izlemek lazım. Büyük firmalarda, marka olmuş firmalarda kayıt dışı yoktur ama sektörde kayıt dışı oranının yüksek olduğunu herkes biliyor.

Dolayısıyla öngörülen KDV uygulamasının kayıt dışı satışları kontrol altına alması, amaçlanan vergi gelirlerine ulaşmada hayati bir öneme haiz görünmektedir. Ülkemizde ev alım ve satımları, tamamen kayıt altında olmadığı için, maliyet artışı getiren uygulamalar, bazı durumlarda rekabette eşitsizlik sorununa yol açabilir.

Ancak unutmamalı ki; 8-10 bin TL metrekare satış fiyatlarının geçerli olduğu bölgelerde, arsa maliyetleri de görece yüksek olmasına rağmen, kar marjları yüksek olmaktadır. Lüks segmentte konut fiyatları, Esenyurt gibi bölgelerdeki fiyatlara kıyasla 4-5 kat veya daha fazla olduğu için, KDV önemli bir meblağa ulaşıyor. KDV'den doğacak maliyet artışını, toprak sahibi ve müteahhitin üstlenebileceği bir karlılık mevcut. Bu durumun ileride arsa ve ev fiyatlarına azalma yönünde yansıyacağını, tüketiciye toplam maliyetin çok artmadan yeni bir fiyat dengesine ulaşılacağını düşünüyorum."

Farklı şehirler ya da yurtdışı teklifler var mı?
"Görüşmeler yapıyoruz. Yurtdışında imalat yapmak isteriz ancak satışı üstlenmek istemeyiz. Piyasayı bilmek gerekiyor."

Mütekabiliyet Yasası'na yönelik çalışmalarınız nedir?
"Esenyurt'un merkezinde yer alan NMerkez projemizin %50'si tamamlandı. Yaklaşık 60 İngiliz vatandaşı ev satın aldı. Ama yurtdışından buraya gayrimenkul yatırımına gelecek bir kitlenin sırada beklediğini düşünmüyorum. Bu pazarlamayla olabilecek bir şeydir. Yurtdışındaki gayrımenkul yatırımcılarına ulaşıldığında ses getirebilir. Kazanç ihtimalinin doğru anlatılması halinde başarılı olur."

Karlılık oranlarınız nedir?
"Kar marjımız, yüzde 15-20 bandıdır. Hızlı satış, rekabetçi olduğumuzun bir göstergesi. Kar marjında daha yüksek rakamlar da hedeflenebilir, ancak aynı segmentte bunun bir sınırı var. Bu sınırı zorladığınızda, stoklarınızla daha uzun süreli bir ilişkiniz olması kaçınılmazdır."

2012 için yatırım hedefiniz nedir?
"Şu anda, 80 milyon liralık devam eden yatırımımız var. Temmuz ayı itibariyle teslim etmeye başlayacağımız NTowers projesi yüzde 99 tamamlanma seviyesinde. Yaptığımız harcama 130 milyon TL’ye ulaştı. NMerkez'de yapacağımız 40 milyonluk bir yatırım var. Rezidans projesinde 15 milyon liralık bir bütçemiz var. Lüleburgaz projesinde ise ilk etapta 25 milyon TL’lik bir bütçe sözkonusu."


Read more...

Bina inşaatı maliyet endeksinde yüzde 6,39 artış

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,39 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan ikinci çeyreğine ilişkin, 'Bina İnşaatı Maliyet Endeksi' sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, 2005=100 Temel Yıllı Bina İnşaatı Maliyet Endeksi, toplamda bir önceki döneme göre yüzde 0,57, geçen yılın son dönemine göre yüzde 1,83, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 6,39 ve dört dönem ortalamalara göre ise yüzde 11,15 artış gösterdi.

Bu yılın ikinci döneminde bir önceki döneme göre, işçilik endeksi yüzde 2,64 artarken, malzeme endeksi ise yüzde 0,02 azaldı; işçilik endeksinde yüzde 5,74 ve malzeme endeksinde yüzde 6,58 artış gerçekleşti.

Geçen yılın ikinci döneminde, maliyet endeksi toplamda bir önceki döneme göre yüzde 4,35, bir önceki yılın son dönemine göre yüzde 8,91, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,76 ve dört dönem ortalamalarına göre ise yüzde 8,70 artış kaydetti.
 

Read more...

İnşaatta ihracat ilk çeyrekte yüzde 14 arttı

İnşaat sektörünün ihracatı yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,8 oranında artarak 4,78 milyar dolara yükseldi.

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği İMSAD'ın yayımladığı Temmuz Ayı İnşaat Sektörü Değerlendirme Raporu'na göre, 2012 yılının ilk çeyreğinde inşaat sektörünün ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,8 oranında arttı.

Raporda, şu ifadelere yer verildi:

"GSYH'nin harcamalar ayağına bakıldığında kamu sektörünün inşaat yatırımları artış göstermedi, özel sektörün inşaat yatırımlarındaki artış ise yüzde 3,1'de kaldı. Buna göre 2011 yılında iki çeyrekte yüzde 20'nin üstünde artış gösteren özel sektör yatırımlarında, 2012 yılının ilk çeyreğinde ciddi bir daralma meydana geldi.

2011 yılının ilk çeyreğinde 4,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirilirken 2012 yılının ilk çeyreğinde 4,78 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamlara göre 2011 yılının aynı dönemine göre ihracatta yüzde 13,8'lik artış kaydedildi.

Aynı dönemde sektörün ithalat rakamı 1,82 milyar dolar ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5'lik gerileme kaydetti."

Buna bağlı olarak yılın ilk çeyreğinde inşaat sektörünün cari dengeye doğrudan pozitif katkısının 2,96 milyar dolar olduğu ifade edilen açıklamada, ihracatta yakalanan başarıda pazar çeşitlendirmeye yönelik çalışmaların etkili olduğu dile getirildi.

Read more...

'Alo Kentsel Dönüşüm Hattı' kuruluyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümle ilgili soruları yanıtlamak için 'Alo Kentsel Dönüşüm Hattı' kuruyor. Bakanlık, afet riski altındaki alanların dönüşümü ile ilgili bilgileri Facebook ve Twitter'dan duyuracak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşlardan kentsel dönüşüm konusunda gelen soruları yanıtlamak üzere 'Alo Kentsel Dönüşüm Hattı'nın kurulması için çalışmalara başladı.

Çalışma kapsamında Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetler Genel Müdürlüğü'nde halkla ilişkiler bürosu kurularak, kentsel dönüşümle ilgili soruları uzmanlar tarafından cevaplanacak.

Afet riski altındaki alanların belirlenmesi, riskli binaların tespiti ve rezerv alanı gibi konularla ilgili bilgiler, sosyal medya aracılığıyla da paylaşılacak. Bakanlık tarafından Facebook ve Twitter üzerinden kentsel dönüşüm sayfaları açılarak dönüşümle ilgili haber ve gelişmeler anında kamuoyuna duyurulacak.

Diziler depreme dayanıklı evi anlatacak
Bakanlık yetkilileri, geniş izleyici kitlesi bulunan dizi filmlerin yapımcı ve senaristleriyle de görüşecek. Yapımcı ve senaristlerden, dizilerde depreme dayanıklı evlerin yapılmasının önemini vurgulamaları istenecek.

TRT başta olmak üzere ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan özel televizyonlar ile radyolar, ayda en az 90 dakika kentsel dönüşüm ve afet riskinin azaltılması konularında uyarıcı ve eğitici yayınlar yapacak.

Read more...

TOKİ askeri hastane inşa edecek

Askeriye'nin elinde bulunan bazı araziler, Maliye Bakanlığı’na devrediliyor. TOKİ, bu alanlara askeri hastane inşa edecek.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanlığı ile TSK’nın yaptığı anlaşma uyarınca bazı arazilerin Maliye’ye verileceğini, bunun karşılığında da TOKİ’nin askeri hastane yapacağını açıkladı.

Yılmaz, askeri hastanelerin Maliye Bakanlığı’na devriyle ilgili herhangi bir çalışma olmadığını, ancak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yaptırılması planlanan askeri hastanelerin kaynak ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanım dışı arazilerin bir kısmının Maliye Bakanlığı’na devredileceğini söyledi.

Yılmaz, bazı komutanlıklara ait arazilerin Maliye Bakanlığı’na devredilip devredilmeyeceği konusundaysa şu bilgileri verdi:

“İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Narlıdere-İzmir), Piyade Okulu Komutanlığı (Tuzla-İstanbul), Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı (Etimesgut-Ankara), Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı (Mamak-Ankara) arazilerinin Maliye Bakanlığı’na iade edilmesine yönelik çalışma bulunmamaktadır.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE TOKİ'YE DEVİR
Star Gazetesi'nin haberine göre; kentsel dönüşüm kapsamında bazı askeri arazilerin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tahsisi yapılacak. Bu yöndeki çalışmalar devam ediyor.

Yasaya göre, Bakanlığın talebi üzerine Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu kapsamında bulunan yerler de dahil olmak üzere, Hazine’nin özel mülkiyetinde bulunan riskli alanlar TOKİ ve belediyeye devredilecek.

Read more...

Agena Park'ta 120 ay 0 faiz

Yüzde 65 peşinatla 120 ay sıfır faizle vade imkanı sunulan Agenapark Evleri projesinde satışlar devam ediyor. Projede evler oturuma hazır durumda.

İstanbul Avrupa Yakası'nın en çok gelişen bölgeleri arasında yer alan Esenyurt'ta yükselen Agenapark Evleri projesinde son 33 dairenin satışı devam ediyor. Projede 120 aya kadar vade imkanı sunuluyor. Agenapark projesinde yüzde 30 peşinatla 48 ay, yüzde 40 peşinatla 60 ay, yüzde 50 peşinatla 72 ay, yüzde 55 peşinatla 84 ay, yüzde 60 peşinatla 96 ay, yüzde 65 peşinatla ise 120 vade farksız taksit yapılıyor. Ayrıca peşin ve kredili alımlarda konut bedeli üzerinden yüzde 10 indirim uygulanıyor.

Agena Park projesinde alanları 110 ila 116 metrekare olan 1+1 konutların fiyatları 158 bin liradan başlıyor, 165 bin liraya kadar yükseliyor. 167 metrekarelik 2+1'ler 225 bin TL ile 228 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Büyüklükleri 153 metrekare ile 163 metrekare arasında değişen 3 oda 1 salon dairelerin minimum fiyatı 190 bin lira, maksimum fiyatı 225 bin lira olarak belirlendi.

Agenapark projesinde 4+1 daireler için tek fiyat uygulaması devam ediyor. 365 bin lira liste fiyatına sahip olan 4 oda 1 salon daireler 350 bin liraya alıcılara sunuluyor. 4+1'ler 218 ila 231 metrekare olarak tasarlandı.

Kumuşoğlu ve Tokal İnşaat ortaklığının inşa ettiği Agenapark projesinde evler hemen teslim durumda. Yaşamın uzun süredir devam ettiği projede 340 adet daire yer alıyor. 8 blok halinde yükselen projenin kurulduğu alan ise 17 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip. Agenapark projesi Yüksek Mimar İsmet Köseoğlu tarafından tasarlandı. Agenapark projesinde sauna, çok amaçlı spor sahası, çocuk oyun alanları, fitness salonu, kapalı yüzme havuzu, açık ve kapalı otopark yer alıyor.

Read more...

Mimarlardan Pierre Cardin'e: Gökdelen'i Dubai'ye yap!

Modacı Pierre Cardin'in 'Dünya Mirası' kentlerden Venedik'in yakınına 60 katlı gökdelen inşa etme planı tepki topladı. Mimarlar, Pierre Cardin'e 'Gökdeleni Dubai'ye yap' çağrısında bulundu.

Ünlü modacı Pierre Cardin'in İtalya'nın Venedik kenti yakınına gökdelen inşa etme fikri tepki çekti.

Mimarlar, 3 milyar TL bütçeli 244 metre yüksekliğindeki 'Işık Sarayı' isimli gökdelenin tarihi kentin silüetini bozacağını söyledi. Mimarlar, Pierre Cardin'e "Gökdeleni Dubai'ye yap" çağrısında bulundu.

San Marco meydanından görülebilecek 60 katlı gökdelenin, eskiden endüstriyel bölge olan Porto Marghera'ya inşa edilmesi planlanıyor.

İç içe geçmiş altı disk şeklinde tasarlanan gökdelen, cam ve çelikten yapılacak.

Daily Mail'in haberine göre; daireler, restoranlar ve sinema kompleksinden oluşacak gökdelen, ünlü modacı Pierre Cardin'in mimar yeğeni Rodrigo Basilicati'nin en büyük projesi olacak.

Read more...

Konut Kredileri 74.2 Milyar TL’yi Buldu

Tüketici ay sonunu kredi kartıyla getirdi. 2 Aralık itibariyle tüketicilerin kredi kartı kullanımı bir haftada 1 milyar TL’nin üzerinde artarak 53 milyar 811 milyon TL’ye yükseldi. Kredi kartı harcamaları 11 ayda 10.2 milyar TL’lik arttı. Tüketici kredileri ise bir haftalık dönemde 543 milyon TL, 11 ayda 37.4 milyar TL artış gösterdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun(BDDK) Haftalık Bülteni’nde açıkladığı geçici verilere göre bankacılık sektöründe krediler toplamı (mali kesime verilenler dahil) 2 Aralık itibariyle 2010 yılı sonuna göre yüzde 26.7 artışla 678 milyar 581 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık sektörü kredileri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34.2 oranında artış gösterdi.

Söz konusu dönemde mali kesim hariç, katılım bankalarının dahil edildiği tüketici kredileri 2010 yılı sonuna kıyasla yüzde 29, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 33.9 oranında artışla 166 milyar 494 milyon TL oldu. Tüketici kredileri bir önceki haftaya göre 0.3 arttı.

Konut Kredileri 74.2 Milyar TL

Tüketici kredilerinin dağılımı incelendiğinde konut kredileri 2 Aralık itibariyle 74 milyar 161 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. Konut kredilerinde geçen yıl aynı döneme yüzde 26.9, yılsonuna göre ise yüzde 22 oranında artış yaşandı. Konut kredileri bir önceki haftaya göre yüzde 0.2 yükseldi.

Taşıt Kredileri Yıllık Bazda Yüzde 35.8 Arttı

Bankacılık sektörünün verdiği taşıt kredileri bir önceki haftaya göre yüzde 0.73 artışla 7 milyar 25 milyon TL oldu. Taşıt kredileri 2010 yılı sonuna göre yüzde 24 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35.8 oranında artış yaşandı.

İhtiyaç Kredileri 61.5 Milyar TL

2 Aralık itibariyle bankacılık sektörünün verdiği ihtiyaç kredileri bir önceki haftaya göre yüzde 0.4 artarak 61 milyar 507 milyon TL’ye yükseldi. İhtiyaç kredileri 2010 yılı sonuna göre yüzde 34.2, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27.3 oranında artış yaşandı. 2 Aralık itibariyle diğer tüketici kredileri bir önceki haftaya göre yüzde 0.5 artışla 23 milyar 801 milyon TL’ye çıktı. Diğer tüketici kredilerinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 91.6, 2010 yılı sonuna göre yüzde 42.2 oranında artış yaşandı.

Kredi Kartı Kullanımı Yüzde 2′ye Yakın Arttı

2 Aralık itibariyle bireysel kredi kartı harcamaları bir haftalık dönemde yüzde 1.9 oranında artışla 53 milyar 811 milyon TL oldu. Kredi kartı harcamaları bir haftada 1 milyar TL’nin üzerinde artış gösterdi. Bireysel kredi kartı kullanımı 2010 yılı sonuna göre yüzde 23.5 oranında 10.2 milyar TL tutarında arttı. 2 Aralık itibariyle kredi kartı harcamaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26.4 oranında artış gösterdi. Böylece, tüketicinin krediler ve kredi kartları aracılığıyla “kazanmadan” yaptığı harcamalar 220.3 milyar TL oldu.

Mevduat 714 Milyar TL’ye Geriledi

Bankacılık sektöründe mevduat (bankalararası dahil) 1 haftada 4.9 milyar TL birden azalış gösterdi. 25 Kasım’da 719 milyar 740 milyon TL düzeyinde gerçekleşen mevduat, 2 Aralık itibariyle 714 milyar 796 milyon TL’ye geriledi. Geçen yılın aynı dönemine göre mevduat yüzde 17.4 oranında, 2010 yılı sonuna göre yüzde 10.9 oranında artış gösterdi. Mevduat haftalık bazda ise yüzde 0.7 oranında geriledi.

Read more...

20 Temmuz 2012 Cuma

Laminat Parke Merdiven Kaplama


Laminant parkelerin sadece düz zeminlerde uygulandığını düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Merdiven gibi gayet düzgün olmayan yüzeyler de laminant parke ile kaplanabilmekte ve sonuçta ortaya son derecede dekoratif, zarif ve modern görüntüler çıkmaktadır. Şimdi sizlerle bir kaç örnek laminant parke merdiven kaplama örneği paylaşalım.
Laminant parke ile ilgili diğer yazılarımıza laminant parke başlığı ile ulaşabilir ve laminant parkeler hakkında çok daha detaylı bilgi elde edebilirsiniz.


Read more...

Laminat Parke Markaları


Ülkemizde pek çok laminat parke firması ve markası faliyette bulunmakta. Bu yazımızda sizlere bu firma ve markaları tanıtalım istedik. Ancak gördük ki, bu konuda çok şey söylemeye pek de gerek yok. Size en yakın yapı marketine giderek ya da iç dekorasyonda ve laminat parke işinde uzmanlaşmış firmalardan bu konuda çok daha detaylı ve de sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Bu nedenle sizleri en yakın yapı marketine yönlendirmeyi uygun gördük. Laminat parke ile ilgili sizlerle daha önceki paylaşımlarımızı konu başlığı altında bulabilirsiniz. Önceki yazılarımızda gerçekten bilgilendirici paylaşımlarda bulunmuştuk.

Read more...

Örnek Laminat Parke Uygulamaları


Laminat parke konusundaki paylaşımlarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Bu yazımızda sizlerle örnek laminat parke uygulamaları göstermeyi düşündük. Önceki yazılarımızda da bolca örnek laminat parke uygulamalarını sizlerle zaten paylaşmıştık. Dilerseniz bu yazıdan sonra, arşivimizden diğer yazılarımıza da bir göz atabilirsiniz. Sizleri daha fazla oyalamadan dilerseniz, son elimize geçen örnekleri sizlere paylaşalım.

Read more...

Ucuz Laminat Fiyatları


Artık iyice ucuzlayan laminat fiyatları, her bütçe için evini laminat ile döşemeye imkan tanımakta. İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Adana, Konya, Malatya, Gaziantep, Kayseri, Samsun, Giresun ve Trabzon illerimizde yaptığımız fiyat araştırmaları sonucunda, laminat parke fiyatlarının hemen hemen tüm Türkiye’de, belli düşük ve çok dar bir aralıkta seyrettiğine şahit olduk. Tabi ki bu durum, tüm inşaat ve dekorasyon malzemeleri için geçerli. Bunu da ülke geneline her geçen gün biraz daha yaygınlaşan büyük yapı marketlerine borçlu olduğumuzu belirtmem gerek.

En ucuz laminat parke fiyatları, paketi 6 TL’sından başlamakta, ve laminat parkenin özellikleri, markası ve kalitesine göre, 15 TL’ye kadar yükselebilmekte. Tabi ki 15 TL’nin üzerinde laminat parke paket fiyatları bulunmakta. Fiyatlar paketteki metrekare cinsinden parke miktarından, kalitesine kadar pek çok parametre ile değişmekte. Piyasadaki ürünlerin tamamına yakını sizlerle paylaştığımız fiyat aralığında ve en düşük olarak verdiğimiz fiyata yakın olanların da çoğunlukta olduğunu söyleyebiliriz.


Read more...

Bursa Laminat Parke Fiyatları

Laminat parke fiyatlarına daha önceki yazılarımızda da detaylı olarak değinmiştik. Bu yazımızda da özellikle Bursa şehrimize odaklanacağız. Ancak siz değerli ziyaretçilerimiz, laminat parke başlığı altındaki diğer yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Ülke genelinde olduğu gibi, Bursa’da da laminat fiyatları belli bir aralıkta değişmektedir. Bursa’da yaptığımız araştırmalar sonunda, çeşitli firmalarda, marka ve kaliteye de bağlı olarak laminat parke fiyatlarında az da olsa değişiklikler olabildiğini gördük. Özellikle pazarlık yaparsanız, metrekaresi 6 TL ya kadar laminat parke bulmanız mümkün. Ancak büyük miktarda parke alımında bu fiyatın geçerli olduğunu ve en ucuz laminat parke için geçerli olduğunu da belirtelim. Yani eğer müteahhit değilseniz ve bir apartman ya da site için laminat parke almayacaksanız, bu fiyatlardan faydalanmanız olası görülmüyor. Yine de, metrekare fiyatı 8-10 TL arasına, tatmin edici kaliteye sahip laminat parkerler bulabilmeniz olasıdır.

Read more...

En Uygun Laminat Parke


Eğer evinizi laminat parke ile döşemek istiyorsanız, eviniz ve cebiniz için en uygun laminat parkeyi seçmeniz önemlidir. Gerek renk ve desen, gerek kalite, gerekse fiyat yapacağınız seçimde oldukça önemli kriterler olacaktır. Her şeyden önce, evinizin genel dekorasyonuna uydun renk, desen ve dokuda bir laminat parke seçmeniz gerekmektedir. Dekorasyon açısından son derecede önemli olan bu kritere dikkat etmez iseniz, estetik adına çok şey kaybedersiniz.

Laminat parkenin kolay temizlebilen, yüzey temizleyicilerine direnci yüksek olmasına da dikkat etmeniz gereklidir. Ayrıca, eğer evinizde alttan ısıtma sistemi kullanacaksanız, seçeceğiniz laminat parkenin ısı transfer yeteneğinin yüksek olması da sizin için bir avantaj olacaktır.

Eviniz için en uygun laminat parkeyi buldunuz ancak fiyatı sizin bütçenizi aşıyorsa da, daha düşük fiyatlı seçeneklere yönelmekten başka çok da seçeneğiniz yok. Ancak laminat parke fiyatlarının düşmeye başladığını da belirtelim. Laminat parke fiyatları ile ilgili sitemizin laminat parke başlığı altında pek çok bilgi bulabilirsiniz. Dilerseniz eski yazılarımıza bir göz atınız. Yakın geçmişte sizlerle en güncel laminat parke fiyatlarını paylaşmıştık.


Read more...

Antalya Laminat Parke


Antalya kartonpiyer konusunda oldukça ilerledi. Bu konuyu bir önceki yazımızda sizlerle paylaşmıştık. Antalya’ya gelmişken, laminat parkelerden de bahsedelim istedik. Antalya’lı dostlarımız gerçekten yüksek bir zevk sahibi. Laminat parke konusunda oldukça yüksek bir kalite ve estetik başarım beklemekteler. Ne kadar şanslılar ki, Antalyalı ustalar gerçekten ne yaptıklarını çok iyi bilen, iyice profesyonelleşmiş kişiler. Üstelik Antalya’da laminat parke fiyaltarının da Türkiye ortalaması civarında olduğunu belirtelim. Laminat parke fiyatlarından daha önceki yazılarımızda oldukça detaylı olarak bahsetmiştik. Şimdi sadece Antalya’da karşılaştığımız en güzel laminat parke örnekleri ile sizleri başbaşa bırakmak istiyoruz. Dilerseniz laminat parke başlığı altındaki diğer yazılarımızı da ziyaret edebilirsiniz.

Read more...

Lamine Parke Seçimi Nasıl Yapılır?


Lamine parke seçerken dikkat etmeniz gereken en temel noktalara değinmeye çalışacağımız bu yazımızda sizleri hatasız lamine seçimi yapmanız için yeterince bilgilendirmeye çalışacağız.

Lamine parke seçiminde insanlar ilk önce rengine bakarak seçim yaparlar. Genellikle evlerindeki mobilyalar ile uyumlu olacak şekilde ya da kendi zevklerine göre bir renk seçimi yaparlar. Kimileri koyu tonlardaki parkeleri tercih ederken kimileri daha açık renkli parkeleri sever. Ancak renk seçimi önemli olsa da, lamine seçiminde en son aşamalardan biridir.

Lamine seçimi yaparken öncelikle evinizin özelliklerini ve sizin ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekmekte ve buna uygun parke seçimi yapmanız gerekmektedir. Örneğin evinizin zemininin düzgün mü? Ses yalıtımına ihtiyacınız var mı? Evinizde alttan ısıtma kullanıyor musunuz? Ne kadar nemli bir iklimdesiniz? Fazladan yalıtım ihtiyacınız var mı? gibi daha uzatılabilecek pek çok konuda nasıl bir ürüne ihtiyaç duyduğunuzu belirlemeniz gerekiyor.

Lamine parke seçilirken genellikle nemden ve doğal etkilerden masif parkeler gibi etkilenmeyeceği düşünülür. Bunun da temel nedeni lamine için sentetik olduğu bilgisidir ki bu yanlış bir bilgidir. Lamine de doğal ürünlerden elde edilir. Dolayısı ile özellikle nemden etkilenir.

Seçeceğiniz perkelerde dikkat etmeniz gerken bir nokta da, parkelerin birleşim noktalarının pürüzsüz olması ve birbirine tam oturması, yani parke döşenirken iki parke arasında minimum boşluk kalmasıdır. Hiç boşluk olmaması da tavsiye edilmez. Nemli havalarda ya da zemin bir şekilde ıslandığında su emen parkeler şişecektir, yani hacmi artacaktır. Bu hacim değişikliğini absorbe edecek boşluk olmadığında ise parkeler zeminden ayrılabilir, zemin düzgünlüğü kaybolabilir, bombeli bir zemin oluşabilir.

Lamine parkelerde kullanılan cilanın kalitesi de oldukça önemlidir. Mutlaka kaliteli ve yeterli kalınlıkta cilalanmış parkeler tercih edilmelidir. Cila hem parkelerin görünümünü güzelleştirir hem de çizilmeye karşı onları korur ve temizliklerini kolaylaştırır. En ideali UV tekniği ile yapılmış cilalardır. Bu cila tekniğinde makine kullanıldığı için çok daha homojen bir cilalama elde ediliyor.

Tüm bu özelliklere dikkat ederek kaliteli ve ihtiyaçlarınıza uygun parke bulduğunuzda renk seçimine başlayabilirsiniz. Seçeceğiniz renk elbette ki dekorasyon açısından son derecede önemlidir. Ancak unutmamanız gereken en önemli nokta dekorasyon denilince sadece estetik güzellik, yani görsellik değil, işlevsellik, sağlık, dayanıklılık, ekonomiklik gibi unsurlara da dikkat edilmesinin gerekliliğidir.


Read more...

Döşeme Modelleri ve Döşeme Fiyatları


Yeni ev yaptıranlar iç mimariye sıra geldiğinde genelde yorucu inşaat sürecinde biraz yoruldukları için daha az özen gösterme eğilimine girebiliyorlar. Ancak binanın olması gerektiği ve sizin de dilediğiniz şekilde inşa edilmesi kadar, hatta belki de ondan daha çok, iç dekorasyon önem arz etmektedir.

Binalarda iç dekorasyona başlanırken ilk yapılan, elektrik ve su tesisatının halletmek, ardından pencereleri taktırmak ( bu konuda arşivimizde pek çok bilgi bulabilirsiniz ), sonra duvar sıva ve boya işleri ve de zemin döşemeye sıra gelir. Zemin döşeme, özellikle halı kullanmayacak olanlar için oldukça önem arz ediyor. Ancak biz Piy10.net olarak halı kullanmanızı geleneklerimize ve kültürümüze sahip çıkmak adına öneriyoruz. Zaten piyasada son derecede modern pek çok halı mevcut.

Zemin döşeme konusuna gelirsek, hemen belirtelim ki çok fazla seçenek ile karşı karşıyasınız. Ancak biz bu yazımızda sadece ahşap döşeme üzerine duracağız. Seramik, fayans,mozaik ve laminat gibi alternatif döşemeler için ilgili başlıklar altında arşivimizde pek çok bilgi bulabilirsiniz.

Ahşap döşeme ya da bir başka deyimle ahşap parke, zeminden ısıtmalı bir kalorifer sistemi kullanacaksanız ince olmalıdır. Aksi halde zemindeki borulardan geçen sıcak suyun mekanı ısıtması güç olacaktır. Çünkü ahşap ısıl iletkenliği oldukça düşük olan bir materyaldir. Hatta pek çok yerde yalıtkan olarak kullanılmaktadır.

Ahşap döşemeler genellikle (masif parkeler) 14-22 mm kalınlığında masif tabakalar halinde üretilmektedir. Bu tabakalar genellikle lifler zemine paralel olacak şekilde üretilir ( ağacın içindeki lifler). Aksi halde estetik bir görüntü elde edilemez. Ancak orta kısımdaki tabakaların lif yönü yukarı olmalıdır. Bu malzemenin basınca karşı ( basma gerilmesi ) direncini artırır.

Malzeme seçiminde laminat kullanmayacaksanız, masif parke seçeceksiniz demektir. Masif parkelerin uygulanması biraz zaman alır. Lütfen bunu göz önünde bulundurun.

Masif parke fiyatlarını yurt genelinde arkadaşlarımız derlemeye çalışmaktalar. Bilgiler toparlanıp işlendiğinde buradan sizlerle paylaşacağız.


Read more...

Seramiklerden Leke Çıkarma Yöntemleri


Zaman zaman evlerimizdeki seramik karolarda çeşitli nedenlerle lekeler oluşmaktadır. Bu lekeler ise oldukça rahatsız edici bir görüntüye sebebiyet vermektedir. Seramik karolarda oluşan lekeleri temizlemek ise her zaman kolay değildir. Öncelikle nasıl temizleneceğini iyi tespit etmek gerekiyor. Kullanılacak kimyasallar ve temizlik araçlarının iyi tespit edilmesi gerekiyor. Aksi halde yoğun uğraşlara rağmen leke çıkmayabildiği gibi, zaman zaman çevresine de yayılabiliyor.

Seramik karolarda oluşan lekeleri temizlemeye başlamadan önce lekenin neden oluştuğunun tespiti büyü önem taşımaktadır. Temizlik sırasında başvurulacak teknik lekenin türüne göre seçilmelidir. Aksi halde lekeyi çıkarmak çok daha zor, hatta bazen olanaksız olabilir. Şimdi seramiklerde oluşabilen belli başlı leke türleri ve bu lekelerinin temizliğinde kullanacağınız çözümleri sizlerle paylaşalalım.

Read more...

19 Temmuz 2012 Perşembe

Avrupa’nın En Yüksek Binasına Elektromekanik İşlerini Bir Türk Firması Yapacak Read more: http://www.sanalinsaat.com/2012/06/avrupanin-en-yuksek-binasina-elektromekanik-islerini-bir-turk-firmasi-yapacak/#ixzz215Tba5Hh


Ant Yapı tarafından Moskova’da inşa eidlmekte olan ve tamamlandığında Avrupa’nın en yüksek binası ünvanına sahip olacak PLOT 16-A binasının elektromekanik işlerini AE Arma-Elaktropanç şiketi üstlenecek..
AE Arma-Elektropanç son olarak, Moskova’da inşaatı devam eden ve ana müteahhitliğini ANT YAPI’nın yaptığı Avrupa’nın en yüksek binası PLOT 16-A’nın elektromekanik (MEP) işlerinin yapımını üstlendi.
82,5 Milyon USD’lık MEP projesi
MEP işlerinin kontrat bedeli KDV dahil 82,5 milyon USD olan PLOT 16-A, 49 katlı Ofis binası ve 85 katlı Rezidans kulelerinden oluşuyor.
Avrupa’nın En Yüksek Binası
300 bin metrekareden fazla alana sahip olan bina, en uzun noktası olan Rezidans kulesi tamamlandığında, 330 metre yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek binası unvanını alacak. Plot 16-A projesinin iki yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.
Halen Avrupa’nın en yüksek binası unvanını koruyan “Capital City Moskow Tower” projesi de AE Arma-Elektropanç’ın başarıyla tamamladığı projeler arasında yer alıyor

Read more...

“İnşaat Sektörü Adana Ekonomisinin Lokomotifi”


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Adana’da inşaat sektörünün önünü açacak çözümlerin hep birlikte ortaya konulması gerektiğini belirtti..
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, “İnşaat sektörü Adana ekonomisinin lokomotifi konumundadır. Buraya bağlı çok geniş bir kitlede bu işten geçiniyor. Sektörün önünü açacak çözümleri el birliğiyle ortaya koymalıyız” dedi.
Yağcı, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık ve Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Vursavuş, Ziya Yamaç, Ercan Afşar, Zafer Ofluoğlu, Nadir Vurankaya, Ramazan Yüksel ve Halit Erdoğan ile bir araya geldi. Yağcı’ya AK Parti Adana İl Başkan Yardımcıları Hıdır Bahçe, Mehmet Faruk Bozkurt ve Yalçın Limoncu ile Yönetim Kurulu üyeleri Fatma Güldemet Sarı ve Cemal Saim Çetenak eşlik etti.
Yağcı, ortaya projeler konmasının ve somut çözümler sunulmasının gerektiğini belirterek, “Bu iş sizlerin mesleği ve işin merkezinde olanlar sizlersiniz. Bu sorunla alakalı ne istediğimizi net olarak ortaya koyalım. İkna edilecek, müracaat edilecek makamlara el birliğiyle müracaat edelim. Ortaya somut bir şey koymazsak, çözüme ulaşmak noktasında işimiz zorlaşır” şeklinde konuştu.
AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık ise bu buluşmadan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Adana inşaat sektörünün önündeki engeller nasıl ortadan kalkar diye akıl yürütüp, çareler arıyoruz. Bu meseleyi halleden kadar çalmadık kapı, müracaat etmedik makam bırakmayacağız. Bizim aklımıza gelen ilk çözüm; yeni yoğunluk olamasa bile, eski yoğunlukların kullanabilmesinin önü açılsın. Yeni baraj 59. bölge ve Reşatbey’de dahi inşaat yapılamıyor. Halbuki bu bölgelerde yapılaşmanın yüzde 90 gibi bir miktarı tamamlanmış durumda. Büyükşehir meclisindeki 34 kişiye çok iş düşüyor. Adana için parti ayırımı yapmadan bu koordineyi ve birlikteliği sağlayalım istiyoruz” dedi.
Ziyaettin Yağcı, Kılçık’ın bu isteği üzerine, “Yetki belediye başkanları ve meclis üyelerinde. Eğer eski yoğunluklarla alakalı yapacakları şeyler varsa, kendilerine hemen talepte bulunalım. Gereken neyse bir an önce yapılsın” diye konuştu.

Read more...

Konut Kiralarında Yeni Dönem


Konut kiraları 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yeni kanuna tabi olacak..


Türk Borçlar Kanunu’nun kira artışlarının üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışı ile sınırlandırılmasına ilişkin hükümlerinin işyeri kiraları açısından 5 yıl ötelenmesine dair geçen yıl kabul edilen düzenlemedeki yanlışlık düzeltilirken, erteleme süresi de 8 yıla çıkarıldı.
Konut kiraları ise 1 Temmuz’dan itibaren yeni kanuna tabi olacak ve artışlar ÜFE ile sınırlı olacak. Geçen yıl ocak ayında çıkarılan Borçlar Kanunu’nun kira sözleşmelerine ilişkin hükümleri, mart ayında çıkarılan yargıyı hızlandırma paketi çerçevesinde 5 yıl süreyle ötelendi.
İTİRAZ EDİYORLARDI
Ancak ötelemeye ilişkin atıfta bulunulan maddelerin numaralarının kaydırıldığı dolayısıyla yapılan düzenlemenin eksik kaldığı sonradan fark edildi ve perşembe günü kabul edilen Torba Yasa teklifiyle hata düzeltildi.
Buna göre, kiracının Türk Ticaret Kanunu’nda tacir olarak sayılan kişiler ile özel hukuk ve kamu hukuku tüzel kişileri olduğu işyeri kiralarında, Borçlar Kanunu’nun kiralamaya ilişkin maddeleri 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 8 yıl süreyle uygulanmayacak. Bu düzenlemeye en fazla tepki alışveriş merkezi yatırımcılarından geliyordu.
DÖVİZLE KİRA 5 YIL ARTMAYACAK
- Türk Borçlar Kanunu’nun kirayla ilgili hükümleri konut kiralamaları için 1 Temmuz tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.
- Taraflarca anlaşma yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, 5 yıldan uzun süreli veya 5 yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde de ÜFE’deki artış oranı ile kiralananın durumu ve emsal kira bedelleri göz önünde bulundurulacak.
- Konut kirası sözleşmelerinde artış yapılırken, o aydan geriye doğru son 1 yıl içinde ÜFE’de meydana gelen artış dikkate alınacak.
- Sözleşmede kira bedeli yabancı para olarak kararlaştırılmışsa, 5 yıl geçmedikçe kira bedelinde değişiklik yapılamayacak.
- Döviz kurunda aşırı artış olması durumunda ise Borçlar Kanunu’nun “Aşırı ifa güçlüğü” başlıklı hükümleri kiracı lehine uygulanarak kirada indirim söz konusu olabilecek.

Read more...

Sultan Konakları’nda 84 Ay ve 0 Faizli Konut Read more: http://www.sanalinsaat.com/2012/06/sultan-konaklarinda-84-ay-ve-0-faizli-konut/#ixzz215SmbbRW


Yapı Yatırım ve Marmara İnşaat’ın Sultanbeyli’de hayata geçirdiği Sultan Konakları’nda 84 Ay 0 faizli konut fırsatı devam ediyor..
Sultan Konakları; Yapı Yatırım ve Marmara İnşaat ortaklığında Sultanbeyli’de hayata geçiriliyor. 84 ay sıfır faiz fırsatının sunulduğu projede 176 daire içeriyor.
Sultanbeyli’de hayata geçirilen Sultan Konakları’nda 176 daire yer alıyor. 13 bin metrekarelik alan üzerinde konumlandırılan projedeki dairelerin büyüklükleri, 98 metrekare ile 130 metrekare arasında değişiyor.
23 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip ve toplam 6 blok olarak tasarlanan proje içerisinde 2+1 ve 3+1 daire tioleri bulunuyor.
Projede banka kredisi kullanıldığında konut fiyatları 178 bin lira ile 307 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Bu ödeme seçeneğinde 84 ay sıfır faiz uygulaması yer alıyor. Daire bedelinin peşin olarak ödendiği seçinekte ise yüzde 20 indirim yapılıyor.
Sultanbeyli’nin çehresini değiştiren Sultan Konakları içerisinde fitness center, sauna, bisiklet parkuru, basketbol ve voleybol sahaları, her daireye otopark gibi birçok sosyal aktivite alanı yer alıyor.


Read more...

Ege Boyu Güncel Fiyat Listesi


Eviya Gayrimenkul tarafından Sancaktepe’de hayata geçirilen Ege Boyu projesinin güncel fiyatları yayınlandı..
9 Haziran Cumartesi günü inşaatına başlanan Ege Boyu projesinde güncel fiyat listesi açıklandı.
Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iştiraki olan Eviya Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi tarafından yükselen Ege Boyu projesi toplam 50 bin metrekarelik alan üzerinde yükseliyor. Proje Ege konseptiyle gelişiyor. Projenin sosyal alanları içerisinde yüzme havuzları, yoga salonu, fitness center, pilates, zeytin ağaçları, basketbol sahası, tenis kortu ve futbol sahası bulunuyor.
Sancaktepe’de, 40 bin 500 metrekare alan üzerinde toplam 17 bloktan oluşan Ege Boyu’nda büyüklükleri 50 ile 207 metrekare arasında değişen 592 daire yer alıyor. Stüdyodan 4+1’e kadar uzanan farklı konut tiplerinin yanı sıra 24 ticari ünite bulunan proje, brüt 3,25 metre tavan yüksekliğine sahip daireleri ile ferah alanlar sağlıyor.


Read more...

Mantolama Nedir? Hangi durumlarda yapılır ?

İnsanların konforlu bir yaşam sürebilmeleri için 20 ila 22 derece sıcaklıkta % 50 bağıl nem oranına sahip olmaları gerekiyor.Bizim ülkemizde yazın 20 derecenin üstünde kışın ise tam aksine 20 derecenin altında sıcaklık seyrettiği için sıcak havadan soğuk havaya geçen transferi engellemek için yapılan işleme ısı yalıtımı denmektedir.Isı yalıtımı özellikle eski yapılarda bina içlerinde yosunlanma,terleme,su alımı,yoğuşma gibi durumlarda yapılması gerekmektedir.Bina dışlarında ise sıva dökülmesi,çatlama,çatlamadan doğan su alımı,korozyon gibi durumlarda derhal ısı yalıtımı yapılması gerekmektedir.Binalarda ısı yalıtımı yönetmeliği 24043 sayılı resmi gazetede yayınlandığı tarihten (2000 Yılı) itibaren zorunlu hale getirilmiştir.Bununla birlikte TS25 standartları hazırlanmıştır ve yeni yapılan binalar artık TS25 standartlarına göre yalıtım yapılmaktadır.

Read more...

Stüdyo daire dekorasyonu



Tek başına yaşayan insanların tercih ettiği stüdyo daireleri, doğru bir şekilde dekore ederek olduğundan büyük göstermek mümkündür. Pratik ve yer kaplamayan mobilyalar tercih edildiğinde yaşam alanınız daralmayacaktır.

-Ortamı ferah ve şeffaf göstermek için açık renkli boyaları tercih edin. Kararınızdan çok çabuk vazgeçiyorsanız evinizi beyaz renge boyamalısınız. Duvarınız birkaç tane tablo, resim asarak ortamı canlandırabilirsiniz. Duvar kâğıtları hoşunuza gidiyorsa yalnızca bir duvarınıza uygulayabilirsiniz.
-Kullanılmayan ikinci bir tuvalet, balkon vs varsa bunlar elden geçirilerek giyim odasına dönüştürülebilir. Mekânı daraltmamak için duvarlarınıza geniş raflar asmaya özen gösterin. Çok sık kullandığınız eşyalarınızı bu geniş raflara yerleştirebilirsiniz. Kıyafet seçimi yaparken saatlerce uğraşmanıza gerek kalmaz. Kapıya yakın olan kısma ufak bir ayakkabılık koyabilirsiniz.

-Mutfakların ufak olması çirkin olduğunu ifade etmez. Ortam geniş değilse, ferahlık istiyorsanız detaylara inmelisiniz. Sade tasarımlı mutfaklara şık bir avize eklendiğinde mutfağın havası anında değişir.
-Abartmadan konulan aynalar sayesinde stüdyo daireniz olduğundan büyük görünecektir. Fakat aynanın açısını ayarlamak çok önemlidir.
-Hantal ve kullanılmayan eşyaları evinizde barındırmayın. Bunların yerine sürekli kullandığınız pratik eşyaları tercih edin. Depolama alanınızı arttırarak gereksiz eşyaları orada barındırmalısınız. Bu sayede ev daha ferah ve yaşanılır bir hal alır. Yatak odası için bazalı yatak tercih etmelisiniz. Kullanmadığınız yorgan, yastık, battaniyeyi bu bazaların altında muhafaza edebilirsiniz.
-Dar ortamlarda mobilya ve duvarların konumu çok önemlidir. Duvarlardan sağlanacak fayda arttıkça evdeki ferahlık da artacaktır. Banyoda lavabonun altına bir dolap yaptırarak burayı da kullanışlı bir hale sokabilirsiniz. Ortamdan en yüksek faydayı sağlamak için mobilyalar ufak, az fakat çok amaçlı olmalı. Çok amaçlı mobilyalar sayesinde yatak odasını aynı zamanda oturma odası olarak da kullanabilirsiniz. Kadınlar dolap seçerken geniş ve çok fonksiyonlu olanları seçmelidirler.
-Evinin tabanında kullanılan malzeme tek renk ve modelden oluşursa, bütünlük sağlanır ve ferah ortama biraz daha yaklaşırız. Banyoda ve mutfakta yapılan seramik işlerinde ufak taşlar seçilirse daha faydalı olur. Halı seçimlerinizde sade renkleri tercih edin.
-Stüdyo dairelerdeki en büyük handikaplardan bir tanesi de çok fazla ışık almamasıdır. Bu yüzden ışıklandırmayı yaparken alçaktan değil yüksek bir kısımdan yapmakta fayda vardır. Abajur kullanmak da ortama ayrı bir ferahlık katmaktadır. Banyo ve yatak odası makyaj odası olarak da kullanılmaktadır. Bu yüzden buralarında aydınlatması çok iyi yapılmalıdır. Dekor olması amacıyla banyo ve mutfağınızda da abajur kullanabiliriniz.
-Gösterişten uzak durun çünkü abartı dairenizi ufak gösterecektir. Rengârenk tasarımlar evinize olumsuz bir imaj katabilir.
-Dairenizde canlı bir bitki olmalı. Bu bitkileri dekoratif olarak da kullanmak mümkündür. Ortamı güzelleştirmenin yanı sıra evdeki enerji de maksimum olacaktır.

Read more...

Dış cephe mantolama yapımı


Mobilyainsaat.com sitesi üzerinden bugün Dış cephe mantolama işlemiyle ilgili bilgiler paylaşacağız.

Dış cephe mantolama uygulaması su basman profilinin yerleşmesiyle başlar.Su basman profili su terazisi ile yerleştirilir.Su basman profili yerleştiriltikten sonra strafor yapıştırma uygulamasına geçilir.Strafor yapıştırma işlemi çerçeve metodu ile uygulanır.Çerçeve metodundan kısaca bahsedecek olursak plakanın kenarlarına ve orta öbeklerine yapıştırıcı sürülerek yapıştırılma işlemine çerçeve metodu diyoruz.Yapıştırma işlemi bittikten bir gün sonra dübelleme işlemine geçilir.Dübeller strafor plakalarının birleşim  yerlerine gelecek şekilde atılır.Orta kısımlara da birer tane atılır.Yüksek katlı binalarda uygulama yaparken belirli bir kattan sonra dübel sayısı artar.Dübelleme işlemi bittikten sonra sıva uygulamasına geçilir.Bir kat sıva kalın bir şekilde uygulanır.

File yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra tekrardan yüzeye ince bir sıva çekilir.Bu işlemin ardından bir gün geçtikten sonra dekoratif kaplama uygulamasına geçilir.Dekoratif kaplama uygulamasına yaparken hızlı ve bir seferde yapmak esastır.Çünkü üzerinde iz bırakmaması gerekmektedir.Dekoratif kaplama uygulaması bittikten sonra hizmet verilen yerin talebine göre istenilen renkte boya uygulamasına geçilir.Boya işleminden sonra ince temizlikler yapılarak iskeleler sökülür ve mantolama uygulaması son bulur.

Read more...

Mantolama için gerekli malzemeler


Bu yazımızda size dış cephe mantolama için gerekli malzemelerden bahsedeceğiz.

Dış cephe malzemeleri birbirinden farklı olarak bir kaç türde bulunmaktadır.
Örneğin  beyaz eps bu malzeme yapısallık verme özelliğine sahiptir.Havayla sıkıştırılmıştır.

Diğer malzememiz xps özel gazlarla sıkışırılmıştır.Gözenekleri sıktır.Daha serttir.

Bir de karbonlu eps vardır bu da karbonla sıkıştırılmıştır.Isı iletkenlik sayısı düşürülmüştür.
Bu malzemelerden en kullanılanları karbonlu epsdir.
Bir de taş yünü denilen malzeme var o da özellikle alev riski olan binalarda tavsiye edilmektedir.Çünkü yanmazlık özelliğine sahiptir.

Karbonlu eps resmi

Read more...

Mantolama için gerekli malzemeler


Bu yazımızda size dış cephe mantolama için gerekli malzemelerden bahsedeceğiz.

Dış cephe malzemeleri birbirinden farklı olarak bir kaç türde bulunmaktadır.
Örneğin  beyaz eps bu malzeme yapısallık verme özelliğine sahiptir.Havayla sıkıştırılmıştır.

Diğer malzememiz xps özel gazlarla sıkışırılmıştır.Gözenekleri sıktır.Daha serttir.

Bir de karbonlu eps vardır bu da karbonla sıkıştırılmıştır.Isı iletkenlik sayısı düşürülmüştür.
Bu malzemelerden en kullanılanları karbonlu epsdir.
Bir de taş yünü denilen malzeme var o da özellikle alev riski olan binalarda tavsiye edilmektedir.Çünkü yanmazlık özelliğine sahiptir.

Karbonlu eps resmi

Read more...

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Turgutalp'te TOKİ Konutlarına Büyük İlgi


Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Turgutalp beldesinin Belediye Başkanı Ali Tulup, ihalesi yapılan TOKİ konutlarının Ramazan ayından sonra temelinin atılacağını söyledi. Tulup, yeni hastaneye yakın olan TOKİ evlerinin daha başlamadan vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup yaptığı açıklamada; "Toplu Konut İdaresi tarafından Turgutalp Belediyesi'nde Altıntepe mevkisine 102 adet konut yapılacak. 102 adet konutun yanında içerisinde cami ve büfesi de bulunacak. İhaleyi Adahan İnşaat adlı bir firma aldı. Alt gelir grubuna hitap eden 84 metrekarelik 2+1, 70 adet daire, üst gelir grubuna hitap eden 120 metrekarelik 32 adet daire Altıntepe mevkiine yapılacak. 40 dönümlük bir alanda çalışmalar yapılacak. 102 konutun hepsi doldu. Çok taleplerde oluyor. İhtiyaç olduğu takdirde ilavelerde olacak. Öncelikli hedefimiz 102 konutun tamamlanması. Bunun yanında cami, sosyal tesis ve çevre düzenlemesi yapılacak. Firma şantiye çalışmalarına başlıyor. Firma tarafından bana verilen bilgiye göre 'Bayram sonrası kurbanımızı kesip inşaatımıza başlayacağız' şeklinde. 1 yıl içinde bitirmeyi hedefliyorlar." dedi. - MANİSA

Read more...

Alitekin İlköğretim Okulu'nun İnşaatı


Orhangazi'de, Alitekin İlköğretim Okulu'nun yeni binası için açılan ihalesi tamamlandı.

Orhangazi'de, Alitekin İlköğretim Okulu'nun yeni binası için açılan ihalesi tamamlandı.

İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacak bina için düzenlenen ihaleye 16 firma katıldı. İhalede, Volkan Özmen İnşaat firması en uygun teklifi verdi.

Firma ile 23 Temmuz'da imzalanacak sözleşmenin ardından okul inşaatı başlayacak.

Okulun, 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Read more...

İbrahim Rugova Bulvarı İnşaatı Sebebiyle Vatandaşlar Zor Anlar Yaşıyor


Priştine Belediyesinin kararı ile 1 buçuk ay önce başbakanlık ve meclis binaları önünde inşasına başlanılan İbrahim Rugova Bulvarı kent merkezini şantiyeye çevirdi. 6 kişi kazılan temel ve çukurlara düşüp ağır şekilde yaralandı.

Aya Tereza Bulvarı'na ulaşmak için şantiyeden geçmek zorunda kalan vatandaşlar, açılan çukurların içine düşmemek için çaba sarf ediyor. Başbakanlık ve meclis binalarına girmek de oldukça zor. Vatandaşlar ya çukurları aşmak ya da kumlar üzerinde yürümek zorunda kalıyorlar.

Bu zorlukların yanı sıra su borularının yeniden döşenmesi ve yeni elektrik tesisatının yapılması nedeniyle çevredeki dükkan ve evlerde su ve elektrik kesintisi yaşanıyor. İnşat alanında elektriğin olmaması nedeniyle inşaat çalışmalarından haberi olmayanlar buradan güçlükle geçerken, 6 kişi kazılan temel ve çukurlara düşüp ağır şekilde yaralandı. Bu nedenle vatandaşlar inşaatın yapıldığına dair özelikle gece satlerinde görünecek uyarı levhalarının konulmasını istedi.

Read more...

Küçükyenice Köyündeki Gölet İnşaatı


Mudanya'ya bağlı Küçükyenice köyünde yapımına başlanan gölet inşaatı devam ediyor.

Mudanya'ya bağlı Küçükyenice köyünde yapımına başlanan gölet inşaatı devam ediyor.

İlçe merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Küçükyenice köyüne yapılan gölet tamamlandığında, 2014 yılında 108 hektarlık alanda sulu tarıma geçilecek.

Akköy, İpekyayla, Yaylacık ve Küçükyenice köylerinin kesiştiği noktaya yapılan gölet, 135 bin metreküp su tutacak.

Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan gölet inşaatında incelemelerde bulundu, yüklenici firma sorumlusu Mehmet Ali Kösem'den inşaat hakkında bilgi aldı.

Kahraman, burada yaptığı açıklamada, göletin su hacminin 600 bin, tarımda kullanılacak faydalı su hacminin ise 865 bin metreküpe sahip olacağını söyledi.

Yaklaşık bir milyon 500 bin TL'ye mal olan işin gövde inşaatının, 973 bin TL'ye ihale edildiğini ifade eden Kahraman, inşaatın 2014 yılının Haziran ayında biteceğini bildirdi.

Hedeflerinin, 2013 yılında göleti boru dağılımlarıyla birlikte tamamlayarak, köylünün kullanımına sunmak olduğunu dile getiren Kahraman, su akan çukurları sulu tarımla tanıştırmak amacında olduklarını ifade etti.

Bu kapsamda bugüne kadar Çayönü köyü göletini tamamladıklarını, Çınarlı, Orhaniye, Yaylacık, Çekrice ve Balabancık köylerini sulu tarım ile damlama sulamaya geçirdiklerini belirten Kahraman, ayrıca gölet yapımı mümkün olmayan 7 köye tarımsal amaçlı sulama havuzu yaptıklarını anlattı.

Kahraman, 8 aydır fizibilitesi yürütülen Altıntaş, Göynüklü ve Güzelyalı'nın bir bölümünün de yararlanacağı alana da gölet yapımı hazırlığında olduklarını ifade ederek, sonbahara doğru Özel İdare kanalıyla bölgede inşaat çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

Kahraman, ayrıca Yalıçiftlik, Esence ve Mesudiye köylerinde de su havzalarının araştırmalarını yaptıklarını sözlerine ekledi.

Küçükyenice Köyü Muhtarı Hasan Aslan da "25 yıldır mücadelesini verdiğim gölet sözünü tuttum. Köylünün özleminin giderilmesi noktasında Ak Parti İlçe Başkanı Kahraman'a verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah inşaat tamamlandığında Küçükyenice köyümüzün yanı sıra Akköy, İpekyayla ve Yaylacık köylerinde de artık sulu tarım yapabilecek" dedi.

Kahraman'a, Yaylacık Köyü Muhtarı Süleyman Turan da eşlik etti.

Read more...

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP