13 Temmuz 2012 Cuma

Toki, Emet'te 364 Konut, Cami ve Ticaret Merkezi İnşa Ettirecek


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ), Emet ilçesinde 3'üncü etap uygulama kapsamında 364 konut, cami ve ticaret merkezi inşa ettirilecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ), Emet ilçesinde 3'üncü etap uygulama kapsamında 364 konut, cami ve ticaret merkezi inşa ettirilecek.

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, AA muhabirine, Taşoluk mevkisinde gerçekleştirilecek uygulamanın ihale kesin sonuç bilgilerinin, TOKİ Başkanlığı'nca kendilerine bir yazıyla bildirildiğini söyledi.

Maliyeti 18 milyon lira olarak belirlenen proje için ihaleyi kazanan Eraslan İnşaat adlı firmaya yer teslimi yapıldığını ve şantiyenin bu ay kurulacağını belirten Koca, B tipi 2 oda ve 1 salon özelliğindeki konutlara 327, C tipi 3 oda ve 1 salon özelliğindeki konutlara da 18 kişinin başvurduğunu anlattı.

Koca, 364 konut inşa edilince geriye kalan konutların açık artırma yöntemiyle satılacağını ifade ederek, "Yüklenici firmayla imzalanan sözleşmede belirtilen sürede tamamlanacak konutlar, Emet'in hızla büyüdüğünün işaretidir" dedi.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Emet Bor İşletmesi'nce başlatılan borik asit fabrikası 3'üncü ünitesinin hizmete girmesiyle yeni konutlara ihtiyaç olacağını dile getiren Koca, belediye olarak ilçede konut yapacaklara ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP