13 Temmuz 2012 Cuma

Yeşil Alana Yapılan İnşaat Kent Konseyinden Tepki


Edirne Kent Konseyi Edirne Belediyesi ve Edirne Valiliğine verdikleri dilekçelerle 1 Murat Mahallesi'ndeki yeşil alanda yapılan inşaatın durdurulmasını istedi. İnşaatın yasal olmadığını ileri süren Kent Konseyi, Belediye ve Valiliğin konuya dur dememesi halinde yargıya gideceklerini bildirdi.

Edirne Kent Konseyi Edirne Belediyesi ve Edirne Valiliğine verdikleri dilekçelerle 1 Murat Mahallesindeki yeşil alana inşaat yapılmasını istemediklerini bildirdi. Kent Konseyi yöneticileri Belediye verdikleri dilekçenin yanı sıra bu yeşil alanın olduğu gibi kalması için topladıkları 500 imzayı da belediyeye teslim etti.

Edirne Belediyesine ve Edirne Valiliğine giden Kent Konseyi yöneticileri iki kuruma da 1 Murat Mahallesindeki yeşil alanda yapımı devam eden inşaatın durdurulmasını istedi. Kent Konseyi yetkilileri burada yaptığı açıklamada, "Edirne Kent Konseyi, Çevre Örgütleri, İlgili ve duyarlı kurum Temsilcileri;

Edirne Belediyesine ve Edirne Valiliğine 1. Murat Mahallesinde ki yeşil alandan 30 civarın da ağacın sökülmesi ve büyük bir inşaatın usulsüz bir şekilde yapılmasına karşılık, Belediye ve Valiliğin sorumlular hakkında gerekli işlemi başlatması, inşaatın durdurulması alanın eski haline getirilerek sökülen ağaçların yerine dikilmesini içeren dilekçeyi ilettik" dedi.

Edirne Kent Konseyi Başkanı Özer Demir, Belediye'ye verdikleri dilekçeye ek olarak,

7 Temmuz 2012 günü inşaat alanında 2 saat içinde toplanan yaklaşık 500 kişinin imzalarını da Belediyeye ilettiklerini

belirterek, " Belediye Plan Hükümlerine göre, o alana en fazla tek katlı, 3,5 metre yüksekliğinde, inşaat alanı 100 metrekarelik bina yapılması gerekirken; iki katlı, 5,82 metre yüksekliğin de, inşaat alanı 372 metrekare

şeklinde ruhsat verilmiştir. Bunun yanında yeşil alana yapılacak yapı mutlak suretle sökülüp takılabilir malzemeden yapılması gerekirken buraya iki katlı betonarme bina dikilmektedir. Bu kadar açık usulsüzlükler söz konusu iken Edirne Belediyesi ve Edirne Vali'liğinin konu ile ilgili gereğini yapmaya davet ediyoruz. Konunun takipçisi olduğumuzu önümüzdeki günlerde Belediye ve Valilik gereğini yapmadığı taktirde yargıya başvuracağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz" diye konuştu.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP