12 Temmuz 2012 Perşembe

Teknopark İnşaatı Hızlı İlerliyor



Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Kurupelit Kampüsü'nde yapımı devam eden Samsun Teknopark'ın inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Rektör Akan, Samsun Teknopark inşaatın yüklenici firma yöneticisi Servet Akgüner ve Erdal Şahin'den inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı. Akgüner ve Şahin, 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan ve içerisinde yaklaşık 40 firmayı barındıracak olan Teknopark inşaatının öngörülenden çok daha hızlı ilerlediğini, bir kaç ay içerisinde kaba inşaatı bitirebileceklerini ve hatta ödenek konusunda sıkıntı yaşanmaması durumunda bu yılın sonunda anahtar teslimi de yapabileceklerini belirttiler.

Samsun Teknopark inşaatının normal teslim tarihinin 2014 yılı olduğunu belirten OMÜ Rektörü Hüseyin Akan "Zaten geç kalmış olan Teknopark bir an önce Samsun'a kazandırılmalıdır. Bu nedenle bu yıl inşaat çalışmalarının bitirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Teknopark'ın resmi açılışını 2013 yılında yapmak istiyoruz" dedi.

Rektör Akan, inşaat çalışmalarının zamanından önce bitirilebilmesi için gerekli maddi desteğin sağlanabilmesi amacıyla, Samsun Teknopark A.Ş.'nin OMÜ'yle birlikte ortakları olan Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteklerinin şart olduğunun da altını çizdi. 6 ay gibi kısa sürede Teknopark inşaatının geldiği aşamanın sevindirici olduğunu kaydeden Akan, inşaat aşamasının önemli olduğunu, ancak Teknopark'ın şehre, sanayiye ve üniversiteye katkısının, teknopark faaliyete geçtikten sonra gerçek manada anlaşılabileceğini belirtti.

Rektör Akan, Samsun Teknopark inşaatını Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Prof. Dr. Hasan Gümüş, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt ve Samsun Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı eşliğinde gezdi. - Samsun

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP