19 Temmuz 2012 Perşembe

Stüdyo daire dekorasyonu



Tek başına yaşayan insanların tercih ettiği stüdyo daireleri, doğru bir şekilde dekore ederek olduğundan büyük göstermek mümkündür. Pratik ve yer kaplamayan mobilyalar tercih edildiğinde yaşam alanınız daralmayacaktır.

-Ortamı ferah ve şeffaf göstermek için açık renkli boyaları tercih edin. Kararınızdan çok çabuk vazgeçiyorsanız evinizi beyaz renge boyamalısınız. Duvarınız birkaç tane tablo, resim asarak ortamı canlandırabilirsiniz. Duvar kâğıtları hoşunuza gidiyorsa yalnızca bir duvarınıza uygulayabilirsiniz.
-Kullanılmayan ikinci bir tuvalet, balkon vs varsa bunlar elden geçirilerek giyim odasına dönüştürülebilir. Mekânı daraltmamak için duvarlarınıza geniş raflar asmaya özen gösterin. Çok sık kullandığınız eşyalarınızı bu geniş raflara yerleştirebilirsiniz. Kıyafet seçimi yaparken saatlerce uğraşmanıza gerek kalmaz. Kapıya yakın olan kısma ufak bir ayakkabılık koyabilirsiniz.

-Mutfakların ufak olması çirkin olduğunu ifade etmez. Ortam geniş değilse, ferahlık istiyorsanız detaylara inmelisiniz. Sade tasarımlı mutfaklara şık bir avize eklendiğinde mutfağın havası anında değişir.
-Abartmadan konulan aynalar sayesinde stüdyo daireniz olduğundan büyük görünecektir. Fakat aynanın açısını ayarlamak çok önemlidir.
-Hantal ve kullanılmayan eşyaları evinizde barındırmayın. Bunların yerine sürekli kullandığınız pratik eşyaları tercih edin. Depolama alanınızı arttırarak gereksiz eşyaları orada barındırmalısınız. Bu sayede ev daha ferah ve yaşanılır bir hal alır. Yatak odası için bazalı yatak tercih etmelisiniz. Kullanmadığınız yorgan, yastık, battaniyeyi bu bazaların altında muhafaza edebilirsiniz.
-Dar ortamlarda mobilya ve duvarların konumu çok önemlidir. Duvarlardan sağlanacak fayda arttıkça evdeki ferahlık da artacaktır. Banyoda lavabonun altına bir dolap yaptırarak burayı da kullanışlı bir hale sokabilirsiniz. Ortamdan en yüksek faydayı sağlamak için mobilyalar ufak, az fakat çok amaçlı olmalı. Çok amaçlı mobilyalar sayesinde yatak odasını aynı zamanda oturma odası olarak da kullanabilirsiniz. Kadınlar dolap seçerken geniş ve çok fonksiyonlu olanları seçmelidirler.
-Evinin tabanında kullanılan malzeme tek renk ve modelden oluşursa, bütünlük sağlanır ve ferah ortama biraz daha yaklaşırız. Banyoda ve mutfakta yapılan seramik işlerinde ufak taşlar seçilirse daha faydalı olur. Halı seçimlerinizde sade renkleri tercih edin.
-Stüdyo dairelerdeki en büyük handikaplardan bir tanesi de çok fazla ışık almamasıdır. Bu yüzden ışıklandırmayı yaparken alçaktan değil yüksek bir kısımdan yapmakta fayda vardır. Abajur kullanmak da ortama ayrı bir ferahlık katmaktadır. Banyo ve yatak odası makyaj odası olarak da kullanılmaktadır. Bu yüzden buralarında aydınlatması çok iyi yapılmalıdır. Dekor olması amacıyla banyo ve mutfağınızda da abajur kullanabiliriniz.
-Gösterişten uzak durun çünkü abartı dairenizi ufak gösterecektir. Rengârenk tasarımlar evinize olumsuz bir imaj katabilir.
-Dairenizde canlı bir bitki olmalı. Bu bitkileri dekoratif olarak da kullanmak mümkündür. Ortamı güzelleştirmenin yanı sıra evdeki enerji de maksimum olacaktır.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP