18 Temmuz 2012 Çarşamba

İşçi Tutacak Para Kalmayınca Cami İnşaatında Mahalleli Çalıştı


Batman'da, cami inşaatı tamamlanmadığı için taziye evinde namaz kılan mahalleli, yarım kalmış camiyi bayrama yetiştirmek için seferber oldu.

Batman Çay Mahallesi 2126 sokakta inşa edilen Hamzalı Camii inşaatı, maddi sıkıntıdan dolayı yarım kaldı. İşçi tutamadıkları için inşaat çalışmalarında kendileri çalışan mahalleli şimdilik taziye evinde namaz kılıyor. Cami tamamlanmadığı için teravih namazını da taziye evinde kılacak olan mahalleli, Ramazan boyunca taziye olmaması için dua ediyor. Mahalle sakinleri, camiyi bayrama yetiştirmek için seferber olduklarını ifade ettiler.

Yaklaşık 45 dereceyi bulan sıcaklıklarda taziye evinde namaz kıldıklarını belirten mahalle sakinleri, cami inşaatının bir an önce bitirilebilmesi için hayırseverlerin yardımına ihtiyaç olduğunu söylediler.

Bir buçuk yıl önce cami inşaatına başladıklarını belirten Cami İmamı Metin Söğüt, "Caminin büyük bir kısmını bitirdik. Uzun zamandır namazı taziye evinde kılıyoruz. Teravihleri camide kılmayı düşünüyorduk. Ancak yetiştiremedik. Paramız olmadığı için işçi tutamıyoruz. Cami inşaatında mahalleli çalışıyor. Herkes gelip ücretsiz çalışıyor. Ancak ustalık gerektiren işler var, bunları biz yapamıyoruz." dedi.

Bayram namazını camide kılmak için mahalle sakinlerinin seferber olduğunu söyleyen Müezzin M. Ali Ateş ise "Teravihleri taziye evinde kılacağız, inşallah bayrama kadar taziye olmaz diye dua ediyoruz." şeklinde konuştu.

Caminin bayrama yetişmesi için yardıma ihtiyaçları olduğunu belirten Dernek Başkanı Süleyman Baran da hayırsever vatandaşların derneğin banka hesabına yardım yapabileceklerini veya 0537 652 03 66 nolu telefondan bilgi alabileceklerini belirtti.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP