27 Temmuz 2012 Cuma

Lamine Parke Seçimi Nasıl Yapılır?


Lamine parke seçerken dikkat etmeniz gereken en temel noktalara değinmeye çalışacağımız bu yazımızda sizleri hatasız lamine seçimi yapmanız için yeterince bilgilendirmeye çalışacağız.

Lamine parke seçiminde insanlar ilk önce rengine bakarak seçim yaparlar. Genellikle evlerindeki mobilyalar ile uyumlu olacak şekilde ya da kendi zevklerine göre bir renk seçimi yaparlar. Kimileri koyu tonlardaki parkeleri tercih ederken kimileri daha açık renkli parkeleri sever. Ancak renk seçimi önemli olsa da, lamine seçiminde en son aşamalardan biridir.

Lamine seçimi yaparken öncelikle evinizin özelliklerini ve sizin ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekmekte ve buna uygun parke seçimi yapmanız gerekmektedir. Örneğin evinizin zemininin düzgün mü? Ses yalıtımına ihtiyacınız var mı? Evinizde alttan ısıtma kullanıyor musunuz? Ne kadar nemli bir iklimdesiniz? Fazladan yalıtım ihtiyacınız var mı? gibi daha uzatılabilecek pek çok konuda nasıl bir ürüne ihtiyaç duyduğunuzu belirlemeniz gerekiyor.

Lamine parke seçilirken genellikle nemden ve doğal etkilerden masif parkeler gibi etkilenmeyeceği düşünülür. Bunun da temel nedeni lamine için sentetik olduğu bilgisidir ki bu yanlış bir bilgidir. Lamine de doğal ürünlerden elde edilir. Dolayısı ile özellikle nemden etkilenir.

Seçeceğiniz perkelerde dikkat etmeniz gerken bir nokta da, parkelerin birleşim noktalarının pürüzsüz olması ve birbirine tam oturması, yani parke döşenirken iki parke arasında minimum boşluk kalmasıdır. Hiç boşluk olmaması da tavsiye edilmez. Nemli havalarda ya da zemin bir şekilde ıslandığında su emen parkeler şişecektir, yani hacmi artacaktır. Bu hacim değişikliğini absorbe edecek boşluk olmadığında ise parkeler zeminden ayrılabilir, zemin düzgünlüğü kaybolabilir, bombeli bir zemin oluşabilir.

Lamine parkelerde kullanılan cilanın kalitesi de oldukça önemlidir. Mutlaka kaliteli ve yeterli kalınlıkta cilalanmış parkeler tercih edilmelidir. Cila hem parkelerin görünümünü güzelleştirir hem de çizilmeye karşı onları korur ve temizliklerini kolaylaştırır. En ideali UV tekniği ile yapılmış cilalardır. Bu cila tekniğinde makine kullanıldığı için çok daha homojen bir cilalama elde ediliyor.

Tüm bu özelliklere dikkat ederek kaliteli ve ihtiyaçlarınıza uygun parke bulduğunuzda renk seçimine başlayabilirsiniz. Seçeceğiniz renk elbette ki dekorasyon açısından son derecede önemlidir. Ancak unutmamanız gereken en önemli nokta dekorasyon denilince sadece estetik güzellik, yani görsellik değil, işlevsellik, sağlık, dayanıklılık, ekonomiklik gibi unsurlara da dikkat edilmesinin gerekliliğidir.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP