17 Temmuz 2012 Salı

Çorum Belediyesi kentsel dönüşüm projesi 2. etabı start aldı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında mülk sahipleri ile yapılan anlaşma sonucu Kunduzhan mahallesi Devane bölgesindeki evlerin yıkımına başlandı. 240 konutun inşa edilecek olan bölge yıkım çalışmalarının ardından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne devredilecek. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Külcü, incelemeler sırasında iş makinesine binerek ikinci bölgede yer alan binanın yıkımını gerçekleştirdi. Başkan Külcü, kentsel dönüşüm çalışmalarında hızla yol aldıklarını belirterek, "Bölgede çok sayıda mülkiyet bulunmasına rağmen önemli bir aşamayı geride bıraktık" dedi. 35 Milyon TL'ye ihale edilen 1. etapta 440 konutun inşaat çalışmalarının başladığını hatırlatan Külcü, "Şimdi ikinci etap için çalışma başlattık. Birinci etap ve ikinci etapta toplam 45 bin metre kare alanı kamulaştırmış oluyoruz. Bu önemli bir çalışmadır. Belediye olarak mutluyuz. Aynı şekilde bu heyecanın buradaki hak sahiplerine yansıyor olması da ayrı bir mutluluk kaynağı" dedi. İlk etapta bölgedeki hak sahiplerine 11 milyon nakden, 6 milyon TL'lik ise konut karşılığı olmak üzere toplam 17 milyon TL'lik ödeme yapıldığını açıklayan Külcü, ikinci etap bölgede ise 11 milyon TL nakit ödeneceğini, kalan 5 milyon TL'nin ise hak sahiplerine daire olarak verileceğini açıkladı. İkinci etap bölgede hak sahiplerine yapılan ödemelerin yüzde 90 seviyesine ulaştığını dile getiren Külcü "Anlaşamadığımız birkaç mülkiyet sahibi var. Süreç içerisinde onlarla da anlaşarak işi nihayetlendirmiş olacağız" dedi. Tarihi Çorum kalesinin restorasyon çalışmaları hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kale içindeki tüm evlerin mülkiyetleri belediyeye devrildiğini açıkladı. Külcü, TOKİ'nin 1 milyon 500 bin TL karşılığında kaledeki evleri satın aldığını ancak evlerin tescilli kültür varlığı olması nedeniyle tekrar belediyeye devrettiğini söyledi. Külcü, bu yıl sezon sonunda kadar Kaleyle ilgili plan ve projeyi hazırlayarak yeni sezonda çalışmalara başlayacaklarını açıkladı. Külcü "bunun ödeneğini 2013 yılı bütçesine koyarak önümüzdeki çalışma sonunda uygulamasına başlayacağız" ifadelerini kullandı. - Çorum


İnşaat sektöründe 35 yılı geride bırakan Avrupa Yapı, Sakarya'da konut sektörüne yeni bir açılım kazandıracak projesine Serdivan'da start veriyor. Firma, Serdivan'da üreteceği konutları vatandaşlara 60 ay vadeli sıfır faizli ve kredisiz olarak satışa sunuyor.

Serdivan'lık Yazlık Mahallesinde yapımına başlanacak olan ve 4 etapta toplam 400 konuttan oluşacak olan İstanbul Evleri projesi ile Sakarya konut sektöründe yeni bir soluk kazanıyor.

1978 yılından beri sektörde olan Avrupa Yapı firması tarafından gerçekleştirilecek olan yatırım ile 400 konut vatandaşlara faizsiz, banka kredisiz, kurasız 60 ay firma opsiyonlu olarak satışa sunuluyor.

Avrupa Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özpolat, Sakarya'da uzun vadeli gerçekleştirecekleri dev konut projeleri öncesinde Sakarya halkı ile tanışmak için ilk etapta 400 konuttan oluşan bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Özpolat, 60 ay vade ile satışa sundukları konutları banka kredisi olmadan firma opsiyonu ile vatandaşa sunduklarının altını çizerken; binanın metrekare hesaplamalarında ise kullanım alanı üzerinden vatandaşa sunduklarını söyledi. Projede konutların 93 bin TL'den başladığını söyleyen Özpolat, 195 bin TL'ye kadar büyüklüğü ile orantılı fiyatların Sakarya halkının isteğine sunulduğunu kaydetti.

60 ay firma opsiyonlu evlerden yararlanmak için evin toplam tutarının yüzde 5'ten başlayan ön ödemesinin yapılmasının ardından kalan tutar 60 eşit takside bölünüyor. Evler ise 18 ayda sahiplerine teslim ediliyor.

İstanbul Evlerinin satış çalışmalarını yürüten EGES Gayrimenkul İşletmecisi Savaş Erdoğan ise konutların satış şeklinin Sakarya'da yeni bir dönemi başlattığının altını çizerek, bu projeden sonra müteahhitlerin vatandaşa daha cazip şartlar sunmak zorunda olacağını dile getiriyor. Proje hakkında bilgi almak için Ankara Caddesi Atatürk Parkı karşısında bulunan EGES Gayrimenkul

satış danışmanları ile proje detaylarını konut sahibi olmak isteyenlere aktarıyor. - Sakarya

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP