18 Temmuz 2012 Çarşamba

Küçükyenice Köyündeki Gölet İnşaatı


Mudanya'ya bağlı Küçükyenice köyünde yapımına başlanan gölet inşaatı devam ediyor.

Mudanya'ya bağlı Küçükyenice köyünde yapımına başlanan gölet inşaatı devam ediyor.

İlçe merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Küçükyenice köyüne yapılan gölet tamamlandığında, 2014 yılında 108 hektarlık alanda sulu tarıma geçilecek.

Akköy, İpekyayla, Yaylacık ve Küçükyenice köylerinin kesiştiği noktaya yapılan gölet, 135 bin metreküp su tutacak.

Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan gölet inşaatında incelemelerde bulundu, yüklenici firma sorumlusu Mehmet Ali Kösem'den inşaat hakkında bilgi aldı.

Kahraman, burada yaptığı açıklamada, göletin su hacminin 600 bin, tarımda kullanılacak faydalı su hacminin ise 865 bin metreküpe sahip olacağını söyledi.

Yaklaşık bir milyon 500 bin TL'ye mal olan işin gövde inşaatının, 973 bin TL'ye ihale edildiğini ifade eden Kahraman, inşaatın 2014 yılının Haziran ayında biteceğini bildirdi.

Hedeflerinin, 2013 yılında göleti boru dağılımlarıyla birlikte tamamlayarak, köylünün kullanımına sunmak olduğunu dile getiren Kahraman, su akan çukurları sulu tarımla tanıştırmak amacında olduklarını ifade etti.

Bu kapsamda bugüne kadar Çayönü köyü göletini tamamladıklarını, Çınarlı, Orhaniye, Yaylacık, Çekrice ve Balabancık köylerini sulu tarım ile damlama sulamaya geçirdiklerini belirten Kahraman, ayrıca gölet yapımı mümkün olmayan 7 köye tarımsal amaçlı sulama havuzu yaptıklarını anlattı.

Kahraman, 8 aydır fizibilitesi yürütülen Altıntaş, Göynüklü ve Güzelyalı'nın bir bölümünün de yararlanacağı alana da gölet yapımı hazırlığında olduklarını ifade ederek, sonbahara doğru Özel İdare kanalıyla bölgede inşaat çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

Kahraman, ayrıca Yalıçiftlik, Esence ve Mesudiye köylerinde de su havzalarının araştırmalarını yaptıklarını sözlerine ekledi.

Küçükyenice Köyü Muhtarı Hasan Aslan da "25 yıldır mücadelesini verdiğim gölet sözünü tuttum. Köylünün özleminin giderilmesi noktasında Ak Parti İlçe Başkanı Kahraman'a verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah inşaat tamamlandığında Küçükyenice köyümüzün yanı sıra Akköy, İpekyayla ve Yaylacık köylerinde de artık sulu tarım yapabilecek" dedi.

Kahraman'a, Yaylacık Köyü Muhtarı Süleyman Turan da eşlik etti.

1 yorum:

PlutoTrust 24 Temmuz 2020 10:35  

İyi günler ! kredi talep eden tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirimde bulunmaktayız, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
İletişim:

creditcentercorp.usa@gmail.com

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP