16 Temmuz 2012 Pazartesi

Kulu'ya Bağlı Kırkkuyu Köyü'nde Çifte Minareli Cami İbadete Açıldı


Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Kırkkuyu köyünde inşasına bir yıl önce başlanılan çifte minareli cami, inşaat çalışmalarının tamamlanmasından sonra ibadete açıldı.

Cami açılışına Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, İl Genel Meclis Üyesi Hacı Alıcı, Kulu Merkez Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Akan, Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Ankara Sayıştay 2. Daire Başkanı Fehmi Başaran, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yeni yapılan cami hakkında bilgi veren dernek Başkanı Hasan Nugayoğlu, 20 Nisan 1958 yılında yapılan ve artık yenilenmesinin gerektiği düşünülen eski caminin yıkılarak yenisinin yapılmasına kararlaştırıldıktan sonra yeni caminin yapımına başlandığını kaydetti. Caminin toplam 3 bin 100 metrekareden oluştuğunu ve camide bin 100 kişinin aynı anda ibadet edebileceğini ifade eden Nugayoğlu, caminin maliyetinin 1 milyar 200 bin TL olduğunu ve caminin yardım sever Kırkkuyulular'ın katkılarıyla yapıldığını kaydetti. Kırkkuyu'ya yapılan bu modern camide, iki katlı morg, gasilhane, oturma salonu, misafirhane, yemekhanenin de bulunduğu belirten Nugayoğlu, cami yapımında emeği geçen ve yardım eden herkese teşekkür ettiğini aktardı.

Ankara Sayıştay 2. Daire Başkanı Fehmi Başaran, kendisinin Kırkkuyu köyü nüfusuna kayıtlı olduğunu dile getirerek, "İbadete açılan bu cami şerif Kırkkuyu halkının hak ettiği bir cami. Bundan önceki cami mütevazı bir yapıydı. Köylünün kendi imkanı ile yapmış olduğu bir camiydi. Bizim yaşımızda ve bizden büyük olanlar önceki camiyi de hatırlarlar. Türkiye'nin köylerinde yokluk zamanında yapılmış olan bir camiydi. Ama Kırkkuyu'nun erişmiş olduğu bu sosyal ve ekonomik seviyede bu camiye ihtiyaç vardı. Ramazan'ı Şerif yaza denk geliyor. Özellikle yurt dışında olan vatandaşlarımız Ramazan'ı burada geçirmek istiyorlar. Böyle olunca teravih namazını kılıp Ramazan'ı Şerif-i ihya etmek istiyorlar. Emeği geçen başta dernekteki tüm arkadaşlar olmaz üzere maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan en son 50 bin TL ödenek çıkardıklarını da sözlerine ekleyen Başaran, "Orada Konyalı hemşehrilerimiz Ekrem Keleş ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Destek Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ var. Konya bazında bu tür yardımları çıkarttılar. Camilerin süsü cemaattir. Büyük cami yapmak marifet değildir. İnşallah cemaatle de bunu şenlendirirler. Camiye hak ettiği değeri hem gönülleriyle hem de maddi olarak verirler. Köyümüzde bu camiye bir tuğla koyan ve bir çivi çakan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından gelen davetlilere ve vatandaşlara, cami yemekhanesinde yemek ikram edildi. Öğle namazının kılınmasıyla ibadete açılan camiye, vatandaşlarla da yoğun ilgi gösterdi. - Konya

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP