13 Temmuz 2012 Cuma

Erciş'teki İmar Çalışmaları


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından depremden sonra başlatılan yeni imar çalışmaları kapsamında Erciş kısmen imara açıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından depremden sonra başlatılan yeni imar çalışmaları kapsamında Erciş kısmen imara açıldı.

Erciş'in yeni imar çalışmalarıyla kapsamında Kaymakam Ramazan Fani, AK Parti Milletvekili Fatih Çiftci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ve ilgili bürokratların katıldığı toplantı yapıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Kaymakam Ramazan Fani, deprem ilçedeki yapı stoku büyük ölçüde etkilediğini ifade ederek, 5 bin 500 konut kullanılamaz hale geldiğini hatırlattı. Bu rakamın ilçedeki mevcut yapının yüzde 28'ine tekabül ettiğini ifade eden Fani, yıkıma sebep olan bu depremin beraberinde bir takım fırsatları da getirdiğini bildirdi. Fani, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı imar çalışmalarının ilçenin daha modern hale gelmesi bu fırsatlardan biri olduğunu söyledi.

Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ise, depremden sonra Van ve Erciş belediyelerinin talepleri üzerine mevcut imar planlarını revizyon çalışmalarının başladıklarını belirterek, bu çalışmalar kapsamında ilk olarak bilimsel ve jeolojik etütler yaptıklarını anlattı.

Karaman, 500 hektarlık alanın tamamını 30 yıla yetecek zemin etütlerini yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Zemin ve bilimsel etütler tamamlandı ve zemin açısında bir sıkıntı görmedik. Geldiğimiz noktada şehir merkezindeki ana caddelerin imar planını onayladı. Geri kalan kısımlarla ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. En kısa zamanda bunu da tamamlayarak bir imar rehberi yapılmış olacak. Böylece ilçede inşaat yapmak isteyenler bizim hazırladığımız rehbere uygun davranacak. Erciş Belediyesi de buna bağlı olarak ruhsatlandırma çalışmaları yapabilecek. Biz bu planı yaparken buradaki mevcut yapılaşma koşullarını mevcut imar durumlarını dikkate aldık. Hiçbir şekilde vatandaşlarınızın mağduriyetine yol açacak bir şey yapmadık. Hatta mevcut katları sınırlamasını bile düşünmedik."

Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, yeni imar planını 250 bin nüfuslu bir ölçeğe göre yapıldığını belirterek, imara açılan Vanyolu, Dalan, Kışla, Haşmet Bedii Kürüm ve Zilan caddelerinin genişliğinin 25 metreye çıkarıldığını bildirdi.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP