19 Temmuz 2012 Perşembe

“İnşaat Sektörü Adana Ekonomisinin Lokomotifi”


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Adana’da inşaat sektörünün önünü açacak çözümlerin hep birlikte ortaya konulması gerektiğini belirtti..
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, “İnşaat sektörü Adana ekonomisinin lokomotifi konumundadır. Buraya bağlı çok geniş bir kitlede bu işten geçiniyor. Sektörün önünü açacak çözümleri el birliğiyle ortaya koymalıyız” dedi.
Yağcı, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık ve Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Vursavuş, Ziya Yamaç, Ercan Afşar, Zafer Ofluoğlu, Nadir Vurankaya, Ramazan Yüksel ve Halit Erdoğan ile bir araya geldi. Yağcı’ya AK Parti Adana İl Başkan Yardımcıları Hıdır Bahçe, Mehmet Faruk Bozkurt ve Yalçın Limoncu ile Yönetim Kurulu üyeleri Fatma Güldemet Sarı ve Cemal Saim Çetenak eşlik etti.
Yağcı, ortaya projeler konmasının ve somut çözümler sunulmasının gerektiğini belirterek, “Bu iş sizlerin mesleği ve işin merkezinde olanlar sizlersiniz. Bu sorunla alakalı ne istediğimizi net olarak ortaya koyalım. İkna edilecek, müracaat edilecek makamlara el birliğiyle müracaat edelim. Ortaya somut bir şey koymazsak, çözüme ulaşmak noktasında işimiz zorlaşır” şeklinde konuştu.
AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık ise bu buluşmadan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Adana inşaat sektörünün önündeki engeller nasıl ortadan kalkar diye akıl yürütüp, çareler arıyoruz. Bu meseleyi halleden kadar çalmadık kapı, müracaat etmedik makam bırakmayacağız. Bizim aklımıza gelen ilk çözüm; yeni yoğunluk olamasa bile, eski yoğunlukların kullanabilmesinin önü açılsın. Yeni baraj 59. bölge ve Reşatbey’de dahi inşaat yapılamıyor. Halbuki bu bölgelerde yapılaşmanın yüzde 90 gibi bir miktarı tamamlanmış durumda. Büyükşehir meclisindeki 34 kişiye çok iş düşüyor. Adana için parti ayırımı yapmadan bu koordineyi ve birlikteliği sağlayalım istiyoruz” dedi.
Ziyaettin Yağcı, Kılçık’ın bu isteği üzerine, “Yetki belediye başkanları ve meclis üyelerinde. Eğer eski yoğunluklarla alakalı yapacakları şeyler varsa, kendilerine hemen talepte bulunalım. Gereken neyse bir an önce yapılsın” diye konuştu.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP