24 Ağustos 2011 Çarşamba

Calisma Odasi Dizayni

Uzun sure bu alanda calisilacaksa, oturusa dikkat edilmelidir. Kotu durus zaman icerisinde ruhsal ve fiziksel, bazi sorunlari da beraberinde getirir.

Ofis icin tasarlanan bir sandalye ve bilgisayar masasi (veya calisma masasi) kullanilmalidir. Evinizde var olan bir masa veya sandalyeyi, bu amacli kullanmak saglikli degildir. saglikli oturma sekli icin ayarlanabilir sandalye olmali ve ayaklariniz yere, duz olarak basmalidir. Ince klavye olursa, elleriniz klavye uzerinde calisirken, kollarinizi yukariya dogru kaldirmak zorunda kalmazsiniz. Ekran, basinizin one veya arkaya dogru egilmemesi ve duz gorebilmeniz icin ayarlanabilir olmalidir. Kagit tutacagi kullanma aliskanligi edinirseniz algilama zorlugu cekmezsiniz. Isiklandirmanin, dogrudan ekran uzerine gelmemesi veya masanizda golge olusturmamasina dikkat edersek, daha rahat calisabiliriz.

Masada calisirken, size gerekli olabilecek seylerin listesini cikartip, ona gore oncelikli esyalarinizi daha kolay ulasabileceginiz bir yere koyunuz. Cekmeceleriniz kolay acilir olmali ve calisirken sizi zor durumda birakmamalidir.

Yeriniz uygunsa, calisma alaninizin yakinlarina koltuk veya bir oturma grubu koyabilirsiniz. Eger bahsi gecen alan, tek bir kisi tarafindan kullaniliyorsa; sevdiginiz bazi kucuk objeleri gozunuzun onunde sergileyebilir ve dinlenme aninda bunun keyfini cikartabilirsiniz.

Profesyonel anlamda â??ev ofisiâ?, yakin bir tarihe kadar belli meslek gruplarina veya hafta sonu, evinde calisma yapan insanlar icin gerekliydi. Ancak; bilgisayarin, yasantimiza bu denli girmesiyle, ev ofisleri adeta tercih sebebi oldu.

Isiniz geregi, ara ara bazi insanlarla yuzyuze diaologlar kurmaniz gerekiyorsa, bunun icin en uygun alani dusunmek zorundasiniz. Ev halkinin yasam bicimini etkileyecek alanlardan kacinmaniz gerekebilir.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP