19 Ağustos 2011 Cuma

Dekorasyonu Yenileyen Vazo İçin Rengarenk Çiçek Modelleri

Papatyalar, güller, yaseminler, karanfiller… Her biri güzel kokuları ve renkleriyle evinizin dekorasyonuna yenilik katabilir. Vazo çiçeklerini düzenlerken size yardımcı olacak ve yeni fikirler edinmenizi sağlayacak öneriler…
Öncelikle çiçekleri satın alırken çok taze olmalarına özen göstermelisiniz. Çiçekleriniz eve gelene kadar susuz kalıp, canlılıkları yitirebilir. Soğuk dolu bir kap hazırlayın ve çiçeklerinizi 2-3 dakika bekletin. Yeniden canlanacaklardır.
Çiçeklerinizin daha uzun süre yaşamasını istiyorsanız 3 günde bir, saplarından birer santimetre kesin. Bu sayede çiçeğin su alışveriş kanalı açılmış olur ve daha iyi beslenir.

Evinizde kullanmadığınız büyük bir şarap kadehini vazo olarak kullanabilirsiniz. Bu tür vazolar için en uygun çiçek leylaktır. Saplarını iyice kısaltarak, kadehin içine yerleştirdiğinizde mor ve beyaz enerjisi evinizi kaplayacaktır.

Yayvan ve orta derinlikte cam bir kâseyi suyla doldurup, petunya çiçeklerini koyabilirsiniz. Petunyalar suyun üzerinde kalacak ve canlı tablo izlenimi yaratacaktır.

Sümbül gibi uzun gövdeli çiçekler için uzun ve dar vazolar kullanmanız gerekir. Böylece çiçekleriniz solmadan, dik durabilmek için vazodan destek alabilir. Evinizdeki cam şişeleri üzerine mum damlatarak ya da boyayarak yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Çiçeklerinizi bu şişelerde yani yeni vazonuzda saklayabilirsiniz.

Biri sizin için çiçek pazarından sarı laleler almış olabilir. Onların daha uzun süre canlı kalmasını sağlamak için vazolarının dik ve dar olmasına özen gösterin. Çiçek suyuna 1 tane aspirin ekleyerek saplarının çürümesini önleyebilirsiniz.
Güllerin güzelliğini daha da belirginleştirmek için vazo rengi ile gül renginin birbirine kontrast olmasına dikkat edin. Kırmızı gülleri beyaz bir vazoda, sarı gülleri yeşil bir vazoda tutabilirsiniz.

Terasınızda ya da balkonunuzda yeterince yeriniz varsa kilden yapılmış küpleri vazo olarak kullanabilirsiniz. Alan geniş olduğu için kasımpatı ve papatyaları aynı vazoda saklayabilirsiniz. Ortaya şık bir görünüm çıkacaktır.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP