18 Ağustos 2011 Perşembe

Dağınık Kitapları Toparlayalım

Kitaplarınız darma dağın ve nasıl düzenleyip bir araya toplayacağınızı bilmiyorsanız,ne tür bir raf seçeceğinizi düşünüyorsanız karar vermeden önce yazımızı okumanızı öneririz.
Kitaplarınız ortalıkta duruyor ve onları nereye koyacağınızı bilemiyorsunuz. Kitaplarınızı düzenli bir şekilde bir arada tutmanın çeşitli yolları var. Ancak ilk etapta onları nasıl bir sistem içerisinde düzenleyeceğinize karar vermeniz gerekiyor. Kitaplarınızı kütüphane, kitaplık ya da açık raflarda saklayabilirsiniz.

Eğer montajı yapılmış bir kütüphane ya da kitaplık alacaksanız, bu üniteyi dar kapılardan ve koridordan nasıl geçireceğinizi önceden planlamanız gerekiyor. Odanızda kütüphane koyabilecek kadar yeterli boş bir alanınız yoksa duvarlarda açık raflardan da yararlanabilirsiniz. Ayrıca odanızdaki kullanılmayan köşe alanları da bu üniteleri yerleştirmek için kullanabilirsiniz.

Böylece bu alanlardan da yararlanma şansınız olacaktır. Kitaplığınızın raflarının yükseklik ve derinlik ölçüleri de önemli. Çünkü bu raflara koyacağınız kitapların hepsinin ölçüsü aynı olmayabilir. Ciltli büyük ebatta kitaplarınız varsa onları da düşünmelisiniz. En yüksek kitabınızla üst raf arasında birkaç cm.'lik boşluk olmasına dikkat edin. Böylece ayarlanabilir bir raf sistemine ihtiyacınız olup olmadığına da karar verebilirsiniz. Eğer küçük çocuklarınız varsa kitaplığınızı duvara sabitlemeniz onları tehlikelerden koruyacaktır.

Kitaplığınızı seçerken
Kısa raflar üzerine ağırlık konulduğunda bombe yapmazlar. Eğer uzun raflı bir kitaplık alacaksanız, aralarının bölümlü olmasına dikkat edin. Ağır kitaplarınızı alt raflara koyduğunuzda da bu sorundan kurtulabilirsiniz. Eğer daha uygun fiyatlı bir kitaplık almak istiyorsanız, modüler sistemleri tercih edebilirsiniz.

Ancak bu tarz kitaplıklarda da bağlantıların güçlü olmasına dikkat edin. Açık raflar geleneksel kitaplıklardan daha pratiktir. Ayrıca modüler olduklarından alanınıza göre istediğiniz şekilde uygulama kolaylığı vardır. Açık raf ünitelerini alan ayırıcı olarak da kullanabilirisiniz. Böylece her iki tarafından da kitaplarınıza ulaşmanız mümkün olacaktır.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP