19 Ağustos 2011 Cuma

Yatak Odanızda Rahat Uyuyun

Siz de salon koltuğunda televizyon karşısında uyuyanlardan mısınız? Yatak odasına sabaha karşı uyanarak giden ya da koltuk üzerinde gün ışıyana kadar yatanlar arasındaysanız, belki de yatak odanızda sihirli bir dokunuşa ihtiyaç vardır.
Yatak odanızı, yaşama alanına çevirmek için gerekli olan sadece biraz dekorasyon taktiğidir. Kullanacağınız renkler, yatağınızın yerleşimi, doğru aksesuar seçimi ve yaşam tarzınıza uygun detaylarla, bunu başarmanız mümkün.

İşte öneriler
Gün ışığından yeterince yararlanın
Bolca ışık alan bir yatak odasında, yumuşak gölgeler yaratmak için, yeşil tonlarında tüller ve açık renk storlar kullanabilirsiniz. Eğer çok yakınınızda bir apartman ya da kötü bir manzaranız yoksa, tüllerinizi de storlar gibi kullanabilirsiniz. Böylece yatak odanız yeterince aydınlık alacaktır. Yatak başında kullanacağınız bir gece lambası ise uzun geceler için ideal olabilir.

Ferah ve aydınlık
Tuvalet masanızı duvar önü yerine, pencere önüne yerleştirirseniz; makyaj yaparken yüzünüze direkt ışık yansıması sağlarsınız. Yatağınızı pencere önüne koymak, genellikle hatalı bir davranıştır. Perdelerin dökümlü durmasını engeller ve camın tam açılmamasına sebep olduğundan, havalandırmayı zorlaştırır. Odaya koyacağınız boy aynası, dışarıdan gelen ışığı yansıtarak, ışıl ışıl bir görüntü almanızı sağlar.

Odanın odak noktası
Yatak başınızın geldiği duvarı açık renge boyayıp, tül veya perde kumaşını dekoratif olarak sarkıtırsanız, burayı odak noktası haline getirebilirsiniz. Ayrıca odanızın genel tonları ile uyumlu olarak seçeceğiniz nevresim takımları ve yatak örtüsüne kombin kumaşları kullanmak, odaklanma konusunda yardımcı olacaktır.

Size ait
Yatak odanızın duvarları mutlaka beyaz olmak zorunda değildir. Evinizin diğer odalarında sıcak tonları kullanmaktan hoşlanıyorsanız, bunu yatak odanızda da devam ettirebilirsiniz. Özellikle açık yeşil tonları, yatak odalarınızda tazelik hissi yaratacaktır. Rahatlatıcı ve sakinleştirici etki istiyorsanız, bu tonları kullanabilirsiniz.

Aksesuarları atlamayın
Saklama kutularınız için daha dekoratif seçimler yapabilirsiniz. Bunları yatak altı yerine, ayakucunuza yerleştirerek, hem renk, hem doku çeşitliliği yaratabilirsiniz. Ayrıca günlük giysilerinizi, şık askılıklarla duvara asabilirsiniz. En önemli detay olarak, yatak başınızda bir buket çiçek bulundurmak, güne taze ve mutlu bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır.

Yatağın ayak kısmına yerleştirilecek bir sandık, hem bir çeşit koltuk görevi görür, hem mevsimlik eşya kaldırmada çok yardımcı olur. Üstüne çarpıcı renk bir örtü ve yastıklarla, keyifli bir yatak odası yaratabilirsiniz.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP