26 Ağustos 2011 Cuma

Dekorasyonu Yenileyen Vazo Çiçekleri

Güzel kokulu ve renkli vazo çiçekleriyle evinizin dekorasyonuna bir yenilik katabilirsiniz. İşte vazo çiçeklerini düzenlemenizi sağlayacak birkaç öneri…

Satın alınan çiçekler öncelikle taze olmalıdır. Aldığınız çiçekler eve varasıya kadar susuz kalıp canlılığını yitirebilir. Soğuk suyla dolu bir kap hazırlayın ve çiçekleri içinde 2-3 dakika bekletin. Çiçekler tekrar canlanacaktır…

Her 3 günde bir çiçeklerinizin saplarından birer santimetre keserseniz, daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız. Çünkü kesilen saplar sayesinde çiçeğin su kanalları açılmış olur ve beslenme oranı artar.

Leylak için en uygun vazo şarap şişesidir. Leylağın saplarını iyice kısaltarak çiçeği şarap şişesinin içine koyun. Eviniz mor ve beyaz bir enerjiye sahip olacaktır.

Yayvan ve orta derinlikteki cam kaseler içinse en uygunu Petunya çiçeğidir. Petunyalar odanızda canlı bir tablo izlenimi bırakacaktır.

Eğer sümbül gibi uzun gövdeli çiçekleriniz varsa uzun ve dar olan vazolar kullanmanız gerekir. Çünkü bu tarz çiçekler vazodan destek alarak daima dik durmalı.

Kilden yapılmış küpleri vazo olarak balkonunuzda veya terasınızda kullanabilirsiniz. Geniş bir alana sahip olduğunuz için kasımpatı ve papatyaları aynı vazoya koyabilirsiniz. Bu sayede ortaya hoş bir görüntü çıkar.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP