22 Ağustos 2011 Pazartesi

Duvar Kaplama Dekorasyonu

Başta mevsim şartlarinin gerekliklerine gore olmak uzere evinizin duvarlarinda yapacaginiz en kucuk degisiklikler bile evinizde buyuk bir dekorasyon degişimine yol açacaktır..

Günümüzde duvar kaplama dekorasyonu ve tasarımları için oldukca farkli alternatifler goze carpmaktadir. Isterseniz bu alternatiflere deginirken zihinlerimizde de yeniliklere yelken acalim.

Duvar kağıtları günümüzde en cok tercih edilen duvar süsleme araclarindan birisidir.
Gelisen imkanlarla birlikte artik duvar kagitlarinda kullanilan desen ve motiflere de son kullanicinin bizzat mudahale etme ve desenlerin olusmasinda soz sahibi olma sansi ortaya cikmistir.

Olabildigince farkli alternatifsiz tasarimlar ortaya cikmasinda karakterlerinizin ozellikleri onemli bir rol oynayacaktir. Duvar kagitlarinin en onemli avantajlarindan birisi oda isisina yapmis oldugu katki olarak gosterilebilir. Bununla birlikte duvar kagitlarinin ustune de boya yapma imkani, kolayca degistirilebilir olmasi ve ayri zahmetler cikarmamasi duvar kagitlarinin avantajlari arasinda yer almaktadir.

Evinizin duvarini tasarlarken duvar kagitlari tabiki tek alternatif degildir. Duvar kagitlarindan baska pratik ve kolay yollardan birisi de stickerlardir.
Renkli ve civil civil sticker’lar ozellikle cocuk ve genc odalarinda duvarlara ayri bir guzellik katacaktir. Bunun haricinde evinizin diger bolumlerinde de sticker kullanmaniz mumkundur. Mesela mutfaklarda mutfak malzemeleri ile ilgili basta meyve, sebze figurlu sticker’lar kullanilabilir.

Yukarda saydiklarimizdan baska cesitli kaliplardan da yararlanmaniz mumkun. Özellikle renk degismesi gorulen ve kamufle edebileceginiz duvar bolumlerinde kaliplardan yararlanarak boyama yoluna gidebilirsiniz. Bunu yaparken tekrarlayacagini islemler ve sizin insiyatifiniz yeni bir seklin olusturulmasinda onemli olacaktir.

Duvar tasarimlarinda nostaljik cagrisimlardan yararlanabilirsiniz. Fakat bunu yaparken duvarlarin evin genel havasini degistiren en onemli unsurlardan oldugunu unutmayin. Özellikle ferah ve aydinlik ortamin bozulmasina veya etkilenmesine sebep olacak dekorasyon yapmaktan kacinin ve duvar tasarimlarinda isik etkisini hic bir sekilde goz ardi etmeyin.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP