19 Ağustos 2011 Cuma

Küçükten Büyüğe Doğru Dekorasyon 2011

Yaşam alanınızı yeniden dekore etmek istiyorsunuz ancak küçük olması sizi zorluyor mu? Doğru dekorasyon önerileriyle küçük odalara ferahlık katabilir, tarzınıza uygun yenileyebilirsiniz.
Dar ve küçük odalarda kullanılan mobilya ve aksesuarların birbirini tamamlaması önemlidir. Perde ve koltuk yastıklarını aynı renk ve desende kumaştan yaptırarak bütünlük sağlayabilirsiniz. Böylece odanız daha büyük görünecek, karmaşıklıktan uzaklaşacaktır.

Petek üstünde biten perdeler yerine uzun modelleri tercih edin. Bu tür perdeler tavanı daha yüksek göstererek odanızın daha ferah görünmesine yardımcı olur.
Koltuk ve mobilyalarınızda sade modelleri tercih etmenizde fayda vardır. Kare ya da yuvarlak formlu mat renklerdeki sehpalar küçük odalar için idealdir. Detaylı ve işlemeli mobilyalar odanızda boş bir kalabalık hissi uyandırır.

Hem odalarda hem mutfaklarda hayat kurtarıcı özelliği olan raflardan faydalanabilirsiniz. İstediğiniz ölçüde rafları yapı marketlerden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Özellikle dergi, kitap, mutfak gereçleri gibi eşyalar için ayrı bir alan ayırmanıza gerek kalmadan şık düzenlemeler yapabilirsiniz.
Odanızda kendinizde yer açabilmek için var olan alanları iyi değerlendirmelisiniz. Yatak ucuna eklenen sandıklar, sehpa altında saklanabilen puflar ekstra yer kaplamadan, düzenleme imkânı sağlar.

Mobilya ve aksesuarlar arasında mutlaka boş yer bırakın. Koltuğun yanına bir sehpa sıkıştırmak yerine orta sehpa kullanarak eşit ölçüde boşluk hissi uyandırın. Odanızın daha büyük görünmesinin en önemli püf noktası az ve sade eşyaları barındırmasıdır.

Duvarlarınızda renk seçimi görünümü doğrudan etkiler. Sarı, şampanya rengi, krem, fildişi gibi renkler odanızı daha büyük gösterir. Duvarlarınıza asacağınız küçük resim çerçeveleri ve çeşitli aksesuarlar hem şık görünüm hem de bütünlük yakalamanızı sağlar.

Aydınlatma, küçük odalar için vazgeçilmezdir. Yerden ya da duvara yansıtarak yapacağınız aydınlatmalarda daha geniş ve ferah görünümler yakalamanız mümkündür.
Büyük ve desenli halılar yerine ince ve açık renkli halılar kullanmak, yer döşemelerinde açık renkleri tercih etmek yaşam alanınızı daha büyük gösterecektir.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP