21 Ağustos 2011 Pazar

Mutfak Renk Seçimi

Mutfaginiz icin sececeginiz uclu renk kombinasyonu aslinda tum evinizde kullanacaginiz renkler icin size fikir verebilir. Ancak bu noktada yanilma payiniz da bir o kadar artar.

Mutfakta kullanmak istediginiz renkleri sinirlayarak ve belli bir renk paleti kullanarak secimlerinizi kolaylastirabilirsiniz.

Mavi ve turuncu, kirmizi ve yesil gibi birbirini tamamlayan iki zit rengi (paletin karsilikli renkleri) secerek bu renkler uzerinden devam edebilirsiniz.

Gorsel olarak bu renkler dikkat cekici bir etki yaratir. Yemek odasi ya da mutfaginizin yemek bolumu icin uygun renklerdir. Rahat ve fonksiyonel bir yasam tarziniz varsa, sari ve yesil ya da mavi ve mor gibi (paletin yan yana renkleri) daha cok birbirine yakin tonlari kullanmayi deneyebilirsiniz.

Dekoratorlerin en sik basvurduklari hilelerden biri de siyah kullanimi. Czellikle aydinlatma, vazo gibi bazi aksesuarlarda kullanilan siyah, mekandaki diger renklere vurguyu arttirir.

Zemin dosemeniz ve tavan acik renkse, duvarlarinizda koyu tonlar kullanabilirsiniz. Ancak bu rengi aksesurlarla desteklemezseniz renk uyumu tamamlanmadigi icin hos olmayan bir goruntu yaratabilirsiniz, dikkat.
Yeterince buyuk bir mutfaginiz yoksa, tum duvarlar yerine sadece tezgah arasinda da carpici bir renk kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP