8 Ağustos 2012 Çarşamba

İtalya'da Mimarlığın 4 Sezonu

13. Venedik Mimarlık Bienali'ndeki İtalyan Pavyonu'nda mimarlığın "Dört Sezonu" tasvir ediliyor.

Bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak Venedik Bienali, 13. Uluslararası Mimarlık Sergisi'ndeki İtalyan Pavyonu kendini farklılıkların merkezine koyuyor. Ekonomik krizler, mimarlık ve yer arasındaki ilişkiyi yansıtmak için uygun bir ortam oluşturuyor. Tasarlanan pavyon ülkenin gelişmesinin düşlenebileceği, kültür ve ekonominin yeni bir uzlaşmaya varabileceği ve bunların elle tutulur, somut projelere dönüştürülebileceği bir mekan sunuyor.

13. Uluslararası Mimarlık Sergisi'ndeki İtalyan Pavyonu'nun küratörü Luca Zevi'nin proje ile öncelikli hedefi, buluşmalar ve toplantılar ile ekonomik gelişme ile çevre, toprak ve mimarlığın rasyonalitesi arasında bir ilişki kurarak ilişkileri yeniden kurgulamak. Olası kazanımlar ve geri dönüşler için ise mimarlık ve ekonomi arasında kurulacak ortak zemin kaçınılmaz bir gereklilik oluşturuyor.

Zorlu ve üretken vizyonu ile "Made in Italy" adı altında kurgulanan sistem içinde mimarlık, büyüme ve yenilik arasındaki ilişkinin incelenmesi kapsamında mimarlığın "Dört Sezonu" tasvir ediliyor.

1. Sezon: Adriano Olivetti Gelecek için Nostalji
Süreç Adriana Olivetti'nin savaş sonrası İtalya'da bölgede yapılacak arazi değişikliklerini planlamak için sanayi politikası, sosyal politika ve kültürel yükselişin birlikteliğini içeren yenilikçi bir gelecek tasarlamak adına hazırladığı kalkınma modeli ile başlıyor. Özgünlüğünü zaman ve bağ

2. Sezon: Arazi Hücumları
1980'lerden başlayarak, giderek yayılan girişimcilik ruhuyla, İtalya'daki pek çok önemli endüstrinin de yok olmasını takip eden süreçte, arazilere hücumlar başlıyor.

3. Sezon: "Made in Italy" Sistemi için Mimarlık
Son 15 yılda " Made in Italy" şirketlerinden bazıları - "Olivetti Tipolojisi" adı altında özelleşmiş üretim ile etiketlenen- fabrika ve genel merkezlerini birinci sınıf bir mimari tasarım ile inşa etme kararı alıyor.

4. Sezon: re"Made In Italy"
"Made in Italy" şirketlerinin yeşil ekonomi açısından sistemleştirilmesini kapsayan 4. sezonun, Expo 2015'in ana teması olacak toprak, çevre, şehir, tarım üretimi ve dünyanın kuzey ile güneyi arasındaki tasarım algısını arasındaki ilişkiyi yansıtmak için sıradışı bir fırsat sunan "Nourish The Planet" (Gezegeni Besleyelim) ile birlikte ele alınması kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Expo 2012'in merkezinde yer alacak konu olarak beslenme ayrıca kent ile kırsal, endüstrileşme ile tarım üretimi arasındaki ilişkinin sürdürülebilir toplum konsepti üzerinden analizine de olanak sağlıyor.

İtalyan Pavyonu, tasarımcı, iş adamları ve siyasetçilere gelecekte büyük kentlerde beslenme, hareket ve yaşam fonksiyonlarının bir denge içerisinde birlikteliği gibi konuları, tutuculuklarını bir kenara bırakarak sorgulayabilecekleri, ilişki kurabilecekleri, yeni sistemler üzerinden inceleme imkanı bulabilecekleri bir mekan sunuyor.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP