21 Nisan 2011 Perşembe

Aydınlatmada En Yeni Trendler

Doğru aydınlatma, göz sağlığınız için gerekli olduğu gibi, dekorasyona da canlılık verir, evi renklendirir, mekanlardaki hataları örter, ön plana çıkarmak istediğiniz objeleri vurgular. İşte aydınlatmada yeni trendler ve dikkat edilmesi gereken noktalar
Aydınlatmada da tıpkı dekorasyonda olduğu gibi her sene birçok yenilik oluyor. Tasarımlar değişiyor, yeni teknolojiler ortaya çıkıyor. Bu yenilikleri takip ederken dikkat edeceğiniz noktaları gözardı etmeyin!

Dolaplara, giysilere zarar vermeyen ampuller
Yatak odasında okuma ışığı olarak kullanılan başucu aydınlatmalarının açma kapama düğmelerinin, kapının yanında ve başucunuzda olmasında yarar var. Tuvalet masası aynı zamanda makyaj masası olarak kullanılıyorsa, yoğun aydınlatma gerekebilir.

Giyinme üniteleriniz yatak odanızdaysa dolap önü ve içlerini aydınlatmanızda fayda var. Hatta en iyisi dolap kapağı açıldığında yanan armatürler. Bu lambalarda giysilere ısıyla zarar vermeyen floresan ampuller kullanmak daha doğru.

Yatak odasında televizyon izlemek veya müzik dinlemek tercih ediliyorsa mutlaka gözleri yormayan ve uykuya geçişi kolaylaştıran tavan aydınlatması kullanılmalı.

Çalışma masası aydınlatması önemli, çünkü ışık kaynağı göz yormayan cinsten olmalı ve el gölgesi çalışma alanına düşmeyecek şekilde yerleştirilmeli. Akrobat lambalar kullanım esnekliği açısından bu iş için uygun.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP