25 Nisan 2011 Pazartesi

Kauçuk Zemin Kaplamaları Kullanımı Oldukca Yaygın Durumda

Bu zeminlerde oluşacak hafif çizikler, üzerinde yüründükçe kendiliğinden yok olur ve düzelir çünkü kauçuk zeminlerin yoğun bir renk pigmentasyonu vardır. Kauçuk zemin kaplama malzemeleri, estetik görünüş, parlatma bakımı gerektirmeme, aşınmaya karşı yüksek direnç ve kaymaya neden olmama gibi özelliklere sahiptir.

Günümüzde kauçuk zeminler dünyanın her yerinde binlerce ticari kuruluşta, eğitim merkezinde, devlet kuruluşunda ve uluslararası kuruluşta kullanılmaktadır. Kauçuk zeminler diğer zeminlere göre daha uzun ömürlüdür, çok daha az bakım ister ve birçok zemin kaplamasına göre daha az kaygandır.

Estetik
Kauçuk zemin kaplama malzemelerinin birçok farklı renk seçeneği ve deseni mevcuttur. Ticari tesislerde kullanılan iç yüzey materyalleriyle uyum içinde kullanılabilir. Değişik renk kombinasyonları ve logo dizaynları da kauçuk kaplamanın sunduğu diğer alternatiflerdir.

Kauçuk zemin kaplamaları kaymaya neden olmaz
Kauçuk karolar yoğun kullanım alanlarında kaymayı engeller ve düşme riskini yoğun kullanım alanlarında azaltır, bu sayede kauçuk döşendiği mekanda yürüme güvenliğinizi sağlar.

Kalıcılık
Kauçuk zemin kaplamaları yoğun kullanım alanlarında kullanıma dayanıklı şekilde tasarlanmıştır ve genelde 10 yıl garantili olarak müşteriye teslim edilir. Bu zeminlerde oluşacak hafif çizikler, üzerinde yüründükçe kendiliğinden yok olur ve düzelir çünkü kauçuk zeminlerin yoğun bir renk pigmentasyonu vardır. Yoğun kullanım alanlarına döşenen kauçuk zeminlerin yenilenme gereksinimi yoktur.

Rahatlık ve gürültüyü emme
Kauçuk zeminde yürümek diğer zemin kaplamalarında yürümekten daha konforludur. Kauçuk zeminler adımlardan ve tekerlekli aletlerden çıkan gürültüyü en aza indirir.

Bakımı
Kauçuk zeminlerin cilası malzemenin içine uygulandığı için yüzeyine ayrıca cila uygulayarak bakım yapmak gereksizdir. Bu sayede kauçuk zemin masrafa neden olmaz ve bakımı diğer zeminlere nazaran çok daha kolaydır. Temizliği otomatik veya manuel aletlerle kolayca yapılabilir.

Kullanım alanları
Kauçuk zemin dünyada yüzlerce stadyumda, spor ve eğlence tesislerinde, okullarda ve üniversitelerde, kamu ve askeri kuruluşlarda, hastanelerde, endüstri tesislerinde, müzelerde, ticari kuruluşlarda, ofislerde, perakende ve ulaşım tesislerine kullanılmaktadır.

Çevre dostu
Kauçuğun kullanımı doğal kaynakların korunması adına olumludur. Kauçuk zemin kaplama ürünleri çevreye zarar vermeyen ürünlerdir, kauçuk ürünlerin yapımında kullanılan yüksek kalitedeki bileşenler sayesinde artık maddeler minimuma iner.

Herhangi bir sebepten dolayı uygulandığı yerden çıkartılan kauçuk kaplanmalar geri dönüşümlü oldukları için doğaya zarar vermeden kanunların gerektirdiği şekilde ortadan kaldırılabilir. Kauçuk zemin kaplamalarında kanserojen maddeler yoktur. Halojen, formaldehit, asbestos ve CFC gibi zararlı maddelerden tamamen farklıdır.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP