21 Nisan 2011 Perşembe

Beyaz Dekorasyon Trendleri

009 da gelen yenilikler arasında beyaz dekorasyon trendleri de yer alıyor. Bu yıl birçok tarzın ayrı veya belirli bir şekilde bütünleşerek uygulandığı bir yıl olacağa benziyor. 80 li yılların sokak, naif Japon sanatı origami, ekolojik tutumlar ve kültür çeşitliliği gözde stiller arasında yer alıyor. Bu yılki yönelimler, birçok kültürün evrensel etkileriyle iyi olanı sürdürürken yeniliğe de açık bir şekilde yaşanacağını gösteriyor.
Dizayn ve yenilik ajansları bu yılın ilk gözdesinin romantik high-tech olduğunu belirtti. Beyaz ve metal karışımı ile doğal ve yeni biçimler, daha çok parlak lakelerin seçildiği bu stil, geleneksel tarz ile teknolojinin uygun bir şekilde kombine edildiğini gösteriyor. Geri dönüşümlü malzemeler ve geometrik biçimlerin birlikte uygulandığı farklı bir tarz ise özellikle canlı renklerden oluşan gündelik yaşam biçimi. Bu tarzın en çok dikkat çeken biçimi XXL.Sade taş dokusu ve biçimlerinin, denizi yansıtan diğer bir tarz ise yeni lüks ve parlak dekorlar.

2009‘da, geçen senenin gözde stili vintageyi de bulabilirsiniz. Fakat tarz kendini en fazla egzotik yeşiller, tropikal rölyeşer, çiçekler ve bitki desenleri ile yansıtacak. Bu yıl pek çok rastlayacağımız Uzakdoğu temasındaysa Doğu’nun geleneksel tarzları, Batı tarzı ile tekrar hayat bulurken bu tasarımlar özellikle yeniliği yansıtacak şekilde hazırlanıyor. 2009 kış sezonunda oryantal barok, dijital folk, plastik antik gibi birçok farklı çeşidi de görmek mümkün.

Malzemede çeşitlilik
Günlük yaşamda kullanacağınız dekorlar için daha çok dayanıklı doğal malzemeler, ham yün, doğal taş, terracotta, bakır ve ahşap seçilmiş. Ayrıca pastel tonlarda mat seramikler, el yapımı dekoratif süslemeler, retro yer karoları ile nostaljik atmosfer yansıtılıyor. Ahşaplar, kolaylıkla şekil alan malzemeler özellikle yuvarlak temalarla bütünlük sağlıyor. 2009 trendlerinde özellikle kaliteyi vurgulayan formlar hakim bu formlar;masif, gösterişli ve heykelsi.

Mobilyalarda özellikle parlak lakeler ve airbrush tarzı ön planda. Geçen 2 yılın da trendlerini etkileyen modernizm bu yıl kültürlerin bir araya gelmesi ve globalleşmenin sonuçlarıyla kendini daha eklektik ve romantik biçimlerde sunuyor. sade tasarımlı mobilyalarda bol desenli döşemelik kumaşlar tercih etmek tekrar moda. Zamanla geçmişle geleceğin kombine edilerek kullanıldığı formlara sıkça rastlıyor olacağız. Doğal formlar seçilse de desenler ve renkler çok karışık ve birçok değişik kültürü yansıtıyor. Mobilyaların sadeliğine rağmen aksesuarların şıklığı modernliği ve parlaklığı yansıtıyor.

Renkler, desenler ve kumaşlar
Bu yıl özellikle pozitif yaşam ilkesi hakim sürdüğünden siyah yerine beyaz tercih ediliyor. fakat kültürel açıdan çeşitli dekorlar kendilerini kumaş renk ve desenlerle yansıtıyorlar. Bu yıl döşemelik ve perdelik kumaşlarda skandinav tarzı geometrik desenlerden stilize çim ve yaprak motişerine, işlemeli Japon çiçek motişerinden retro çizgilere birçok seçenek bulunuyor. Retro bir atmosfer yaratmak istiyorsanız kumaş seçimlerinizde tonların kontrast olmasına özen gösterin. şoral fonlar, nakışlar, işlemeler içinse jakarlı dokumalar kullanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra farklı dokumaları bir bütün olarak yansıtabilirsiniz. Bu yıl parlak kumaşlarla koton örmeler veya kroşelerle şık kombinasyonlar oluşturulabiliyor. Tarzınıza göre renk tercihlerinde bulunabilirsiniz. Her tarzın kendine has bir rengi var. Mesela doğaya dönüş teması için amber, bej ve açık pembe tonlarıyla siyahı bir arada uygulayabilirsiniz. Romantik bir hava için pastel renkleri fuşya ile birlikte kullanmanız da yarar var. Yeni lüks tarzında özellikle kum ve su renklerinden meydana gelen renk paleti bulunuyor. Bu yılın enfazla kullanılan diğer renkleriyse kırmızı, kahverengi, avokado, karamel renkleri, menekşe, solgun pembe ve gökyüzü mavisi.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP