22 Nisan 2011 Cuma

Deseninize Güvenin,Tema Yaratın

Desenleri severiz fakat iş kullanmaya geldiğinde çekimser davranırız. Desen kullanımında daha cesur davranabilmek için ipuçlarına ihtiyacınız varsa doğru sayfadasınız.
Kumaşlar, duvar kağıtları ya da yastıkları. Desenler, evinizi güzel kılmanın yollarından biri. Siz de kolayca uygulayabileceğiniz yöntemlerle evinizi ”desenlendirebilirsiniz”.

Tema yaratın
Desen, evinizin herhangi bir odasında farklı bir atmosfer yaratmanın en iyi yoludur. Eğer country stili tutkunuysanız, geleneksel çiçek desenleriyle yanlış yapma şansınız yoktur.

Daha ışıltılı bir görünüm arzu ediyorsanız damask baskılı olanları deneyebilirsiniz. Daha trend olan bir stili, örneğin retro-stil grafik veya geometrik tasarımları seçebilirsiniz. Bu tercihler, belli bir tarzı olmayan odanıza en kısa sürede modern bir kimlik kazandırır.

Farklı desenleri karıştırın
Tek bir desene takılı kalmayın, fakat aynı ebatta farklı tasarımlar da kullanmayın; bu karmaşık bir görüntü yaratır. Kuralınız; farklı büyüklükteki desenleri kombin etmek olmalı. Duvarlar ya da perdelerde iri desenleri, küçük desenli yastıklar ve aksesuarlarla karıştırmak, her yüzeyde büyük baskı kullanmaktan daha iyi sonuç verecektir.

Tek renk paletine sadık kalın
Renk seçimini planlamak ve ona bağlı kalmakla iyi bir sonucu garantileyebilirsiniz. Bu etkiyi yaratmak için üç ya da dört renk seçin. Çok fazla renk kullanmak karmaşık bir atmosfer yaratır.

Not:
Desenleri karıştırırken altın kural, küçük ve büyük olanları bir arada kullanmaktır. Tek boyutla sınırlı kalmak daha karmaşık bir görünüme neden olur.

Adım atın
Evinizde desen kullanmak size gerginlik veriyorsa, önce küçük şeylerde denemeyi düşünün. Salonda desenli bir vazo ya da birkaç yastık, başlangıç için iyi olabilir.

Ya da çerçeve içine alınmış saat desenli bir duvar kağıdı kullanmayı da düşünebilirsiniz. Kısa sürede odak noktası yaratmak için kanepe yanına desenli bir koltuk koyabilir; sonrasında ise yavaş yavaş odaya desen ekleyerek, emniyetli bir gelişim izleyebilirsiniz.

Her yerde…
Evlerde desen kullanma eğilimi daha da güçlenerek kendini hissettiriyor. Buzdolabından mutfak ekipmanlarına kadar her yerde desene rastlamak mümkün.

Kendiniz olun
Eviniz kişiliğinizi yansıtmalı. Bu nedenle en önemli kural, sevdiğiniz bir deseni seçmek, cesur olmak ve devam etmek olmalı.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP