22 Nisan 2011 Cuma

Merdiven Asansörleriyle Rahat Yaşamın Keyfini Yaşayın

Herhangi bir nedenden dolayı merdiven inip çıkmakta zorluk çekiyorsanız, hareket yeteneğiniz azaldıysa, katlar arasındaki mesafe gözünüzde büyüyorsa, üzülmeyin. Artık evde dolaşım alanlarınızı sınırlamak zorunda değilsiniz.
Merdiven asansörleri çok katlı evlerde yaşamı kolaylaştırıyor. Modeline göre kendini şarj edebiliyor. Akülü olanları, elektrikler kesilince de çalışıyor. Sessiz ve rahat sürüş sağlıyor, kolay monte ediliyor.

Merdiven asansörleri özellikle katları çıkmaya zorlananlara ve engellilere hitap ediyor. Çok katlı evi olanlar, bir kattan diğer kata çıkıp inerken güvenli ve rahat bir yolculuk yapabiliyor. Özellikle asansör kurmanın mümkün olmadığı veya istenmediği durumlarda tercih ediliyor bu sistem.

Kullanımı rahat. Örneğin Erimas’ın temsilciliğini yaptığı Stannah asansörlerinin kontrol kumandası, koltuğun arzu edilen taraftaki kol dayama yerinin ucuna yerleştiriliyor. Uzaktan kumandası sayesinde merdiven insanın bulunduğu noktaya tek tuşla geliyor.

Kullanılmadığı zamanlarda da otomatik olarak katlanıyor, evin içinde gereksiz yer kaplamıyor. ThyssenKruoo’un temsilciliğini yaptığı Tave merdiven asansörleri de kumandaya basılı tuttuğunuz sürece hareket ediyor. İstediğiniz yerde elinizi kumandadan çekiyorsunuz, duruyor. Aynı yöne veya ters yöne doğru kumanda ederek hareket ediliyor.

Her türlü merdivene bir günde kuruluyor
Merdiven asansörleri bir gün içinde ortalığa malzemeler yayılmadan kuruluyor. Erimas firması öncelikle kurulum yaptıracağınız merdivenin dijital fotoğraflama tekniğiyle ölçüsünü alıyor. Hata oranı bulunmayan bu ölçü tekniği sayesinde merdivenin üç boyutlu modeli elde ediliyor.

Asansörün rayı merdivene özel olarak üretiliyor. Binada hiçbir tadilata gerek kalmıyor. Ayrıca merdivenin istenilen tarafında uygulanabiliyor. Bu modeller yapıdaki merdivenler ne şekilde olursa olsun, dış veya iç mekan, düz veya döner, her duruma çözüm sunmak için özel siparişle de üretilebiliyor.

Tave markası da önce merdiven ölçülerini detaylı olarak üretici firmaya bildiriyor. Tek katlarda rayların alt ve üst noktaları eğime göre ayarlanıyor. Dönemeçli merdivenlerde, ray, döşenecek tarafın şekline göre tasarlanıyor.

Asansörler çok dar olmamak koşuluyla her türlü merdivene uygulanabiliyor. Kavisli merdivenlerde kullanan kişinin rahatın bozulmaması için dönemeç noktalarında hızları biraz azalıyor.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP