25 Nisan 2011 Pazartesi

Kilitli Parke Taşı ve Özellikleri

Pek çok kişi kilitli parke taşları ile sadece belediyelerin ilgileneceğini düşünür. Genellikle bu doğru bir tahmindir. Ancak site yöneticileri bloklar arasındaki yollar ve otoparklarda, bahçeli ev sahipleri ise bahçelerindeki belli başlı bölümlerde kilitli parke taşına ihtiyaç duyarlar. Estetiğe önem verenler için kilitli parke taşı gerçekten küçümsenemeyecek bir öneme sahiptir. Öncelikle belli başlı beklentilere cevap verebilmelidir. Beton parke taşları çeşitli şekil ve tasarımlarda olmakta, kolay döşenme ve gerektiğinde sökülme özelliği ile yaşamı kolaylaştırmakta ve çok daha çağdaş ortamlar elde etmenizi sağlamaktadırlar.

Kilitli parke taşı nasıl olmalıdır:

Öncelikle dayanıklı taşlar olmalı, darbe direnci ve yük taşıma kabiliyeti yüksek olmalıdır. Aksi halde özellikle araçlar kırılmalarına neden olacaktır.
Kilit sistemi iyi olmalı, iki taş arasında mümkün olan an az boşluk kalmalıdır.
Köşe ve kenar gibi bölgeler için mevcut taşları kırmak yerine, uygun ölçülerde taşlar olmalıdır. Aksi halde standart boyuttaki taşları kırmak gerekecektir. İşe yarar bir yöntem olsa da pek istenen bir yöntem değildir.
Taşların rengi bahçe-site dekorasyonu, kullanılan renkler, duvarlar vb. ile uyum içerisinde olmalıdır.
Taşların üst yüzeyi ıslanınca kayganlaşmamalıdır.
Taşların döşenmesi kolay olmalıdır.
Taşların fiyatı uygun olmalıdır.
Farklı renk seçenekleri dekoratif zeminler elde etmenize olanak tanır.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP