25 Nisan 2011 Pazartesi

Yatak Odanızdan Hiç Çıkmak İstemeyeceksiniz

Yatak odasını yaşam alanına dönüştürmek için gerekli olan sadece biraz dekor değişimleridir. Yatak odasında kullandığınız renkler, desenler, obje ve aksesuarlar ve yatak yerleşimi tarzınıza uygun temalar halinde bir araya getirilip yatak odanızda uyumanın keyfini çıkartabilirsiniz.

Yatak odasında uyuyabilmeniz için size 5 fikir sunuyoruz ;

1- Güneş ışınlarından yeterince yararlanın:

Gün ışığını tam olarak alan bir yatak odasında, hafif gölgeler oluşturmak için yeşilin tonlarını kullanılarak yapılan tüller ve açık renkteki storlar yararlanabilisiniz. Eğer ki yakınlarda bir apartman vyada kötü bir manzara yok ise tüllerinizide storlar gibi kullanmanız mümkündür. Bu sayede yatak odasını yeterince aydınlatmış olursunuz. Yatak odasında kullanacağınız bir yatak başı gece lambası ile gecelerinizide loş bir aydınlıkla geçirmeniz mümkündür.

2- Ferahlık ve aydınlık
Tuvalet masasını duvar önünden pencere önüne çekerek ; makyaj yapmanızı kolaylaştıracak çünkü yüzünüze direk ışık yansıması vuracaktır. Yatağınızı pencerenni önünde bulundurmak yalnış bir seçimdir. Perdelerin dökümlü durmasını engeller ve pencere camının tam açılmamasına neden olur. Bu yüzden havalandırmayı kısatlar ve zorlaştırır. Odanın içine koyacağınız boy aynası sayesinde dışarıdan gelen ışığı yatak odasında yansıtarak capcanlı bir görünüm ortaya çıkacaktır.

3 – Odak noktası

Yatak başınızı koyduğunuz yerin arkasındaki duvarı açık renk tonları kullanıp zevkinize göre boyayıp, tül veya perde kumaşını dekorasyon olarak sarkıtın, burasını odak noktası olarak kullanabilirsiniz. Bunun dışunda odanın duvar renkleri ile ahenk içerisinde olacak nevresim takımları ile yatak örtüsüü kombin kumaşlar kullanarak odaklanma konusunda yararlanabilirsiniz.

4- Size ait

Yatak odanızda duvarlar illa ki beyaz olcak diyer bir şey yoktur. Evin başka odalarında sıcak renk tonları kullanmayı seviyorsanız, bunu yatak odanızdada uygulayabilirsiniz. Özellikle yeşil renkteki yatak odası duvarları tazelik ve organik görüünümü yansıtır. Rahatlatıcı, sakinleştirici ve konforlu bir esinti istiyorsanız bu renkleri kullanabilirsiniz.

5- Aksesuarları unutmayalım

Saklama kutuları için daha modern ve portatif seçenekler yaratabilirsiniz. Bu kutuları yatağınızın alt bölümüne değil de ayakucunuza koyarak, doku ve renk çeşitliliği ortaya koyabilirsiniz. Bunların dışında günlük kıyafetleri rengarenk askılar ile duvara asabilirsiniz. En önemli detaylardan birisi yatak başınıza bir buket çiçek koymanız güne uyandığınızda taze ve mutlu başlamanızda büyük etken olacaktır.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP