28 Nisan 2011 Perşembe

Duvar Kağıtlarından Sıkıldınız mı ?

Klasik duvar kağıtlarından artık sıkıldıysanız ve yenilik arıyorsanız tasarım modeller kişiye özel birçok alternatif sunuyor. Duvarlarınızı ister sevdiğinizin resmiyle, ister çimen desenleriyle, isterseniz de gerçeğine benzer bir akvaryumla donatın.

Yani seçenekte sınır yok. Üstelik bu modelleri odanızın bütün duvarlarında da uygulamak zorunda değilsiniz. Eğlenceli ve esprili grafikleri evin sadece bir duvarına uygulayabilirsiniz.

Çinlilerin MÖ 200’lerde pirinçten ürettikleri kağıtları duvarlara yapıştırmalarıyla duvar kağıdının da yolculuğu başladı. 19. yüzyıl başlarına kadar sadece zenginlerin ulaşabildiği duvar kağıdı zamanla her kesimden talep gelmesiyle büyük kitlelere ulaştı. Dünya savaşları sırasında yavaşlayan duvar kağıdı endüstrisi savaş sonrası büyük bir sıçrama yaptı. 1960’larla renk ve desen patlaması yaşadı.

Boyaya oranla daha ucuz olması ve temizlik kolaylığıyla çok popüler olan duvar kağıtları 1980’lerin sadelik yaklaşımıyla geri plana atıldı. Duvar kağıdı denince insanların aklına karmaşık, sıkıcı, yorucu desenler gelmeye başladı. Fakat 2000’lerin başında yeni teknolojik gelişmelerle iç dekorasyonda kendine yeni bir dönem açtı.

İngiltere’de canlanan tasarım odaklı duvar kağıdı akımı, Amerika ve Avrupa’da iyi tasarımcıların ve illüstratörlerin de olaya el atmasıyla oldukça popüler oldu. Türkiye’de ise alışılmışın dışındaki duvar kağıdı tasarımlarının kullanımı son zamanlarda dekorasyonda yerini almaya başladı.

Özellikle tek bir duvarı renklendiren baskın tasarımlar kullanıma yeni bir boyut getirdi. Tasarımın ön plana çıkması ve yüksek teknoloji kullanımı sayesinde önceleri olamayan çeşitlilikte desenler, renkler ve dokularla karşılaştık. Her tarza uyan ve mekanların kişiliğini yansıtan seçenekleri bulmakta kolaylaştı.

Duvarlarınıza sanat katın
Başta İngiltere olmak üzere, Almanya, Avusturya, İskandinavya, Danimarka ve Amerika’da kullanılan bu özgün tasarımlı duvar kağıtlarına sanatsal duvar kağıtları demek mümkün. Yaratıcı duvar kağıtları sayesinde evinizin veya iş yerinizin boş bir duvarına sanat katabilirsiniz.

Türkiye’de de teknoloji ve tasarımla işbirliği yaparak dilediğiniz görselden büyük boy baskı almanızı sağlayan yaratıcı duvar kağıdı firmaları var. Bunlardan Studio Nommo, nisan ayından beri kişilere ve mekanlara özel duvar kağıdı tasarımları sunuyor. My Wall’da bu yılın başından beri istenilen boyutta ve dokuda duvar kağıdına dijital baskı yapıyor.

Studio Nommo’nun kurucu Deniz Akgül, yıllardır alıştığımız manzara desenleriyle kaplı duvar kağıtlarından farklı olarak panoramik desenlerle çalıştıklarını söylüyor: "Ağırlıklı olarak birbirini takip eden modeller yerine tam bir resim oluşturan çalışmalar yapıyoruz." Yeni desenler arasında doğadan öğeler olduğu gibi, Uzakdoğu sanatları ve etnik tarzlardan da etkiler görülüyor. Kağıtların dokuları evlerinize taş, ahşap veya dal gibi dokuların gerçeklik veya boyut etkisini kazandırabiliyor.

Firmalar tasarımları daha rahat tercih etmeniz için koleksiyonlarını çeşitli kategorilere ayırıyor. Bu şekilde evinizin farklı odalarına doğru seçimleri yapabiliyorsunuz. Örneğin; büyük baskıların kişileri şaşırtma özelliğini kullanarak norma eri duvar kağıtlarına taşıyabilir ve çarpıcı etkiler yaratabilirsiniz.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP