25 Nisan 2011 Pazartesi

Evinizi Dekore Ederken Işığın Doğrudan Göze Gelmemesine Dikkat Ediniz

Giriş ve koridorlar
Evinizle ilgili ilk ve en önemli izlenimi giriş ve koridorlar verir. Duvar ve tavandan yapılan aydınlatmalar bu tür mekanlarda kullanmak için idealdir. Koridor duvarlarında bulunan tabloları veya diğer dekoratif elemanları spotlarla aydınlatmak da mekana farklı bir hava verir. Koridor gibi alanlarda dimmer'ların (ışığın şiddetini ayarlayan anahtar) yardımıyla ihtiyaç duyulan ışık gücü ayarlanabilir.

Seçim yaparken dikkat!
Aydınlatma elemanları seçilmeden önce mekanın mimari ve işlevsel tanımının yapılması gerekiyor. Önce ihtiyacı en doğru karşılayabilen ampul ve armatür çeşidi seçilmeli, sonra sayısı belirlenmelidir. Ürünler, mekanın konseptine uygun olmalıdır. Mekanda kullanılacak aydınlatma elemanları seçilirken; mekanın bütünü, karakteri, kullanımı, boyutu ve formu göz önünde bulundurulmalıdır. Mekandaki tüm malzemeler, aksesuarlar ve mobilyalarla olan uyumu, seçimi kolaylaştırır. Farklı ışıkların birlikte kullanımı hem fiziksel konfor, hem de çeşitli ihtiyaçların karşılanması için idealdir. Yaptığınız aktiviteye uygun olanını kullanma özgürlüğü sunar.

Rahatlığa yönelik
Tuvalet masanızın iki tarafına yerleştireceğiniz parlak ışıklar makyaj yaparken yüzünüzü daha net görmenize yardımcı olur. Ayaklı abajurlarla daha yumuşak bir ışık elde edilir. Bu sayede odadaki ölü köşeleri ortaya çıkararak mekanı geniş göstermek uygun olabilir. Duvara monte edilmiş hafif bir ışık, dinlenme için gereken hoş ve rahatlatıcı bir ortam sağlar. Yatak odasında bir TV seti kullanmak istiyorsanız; parlak ekranla odanın karanlığı arasındaki kontrastı azaltmak için TV setinin arkasına küçük bir ışık kaynağı koymayı deneyebilirsiniz.

Verimli bir çalışma için
Parlak halojen ışık, uzun süreli çalışmalarda konstrasyonun devamlılığını sağlar. Yanlış aydınlatma kullanılan mekanda, saatlerce bilgisayar başında oturmak çok yorucu olabilir. Bu yüzden bilgisayar ekranının arkasına yerleştirilecek kontrastı azaltan bir ışık, kullanıcının klavyeyi rahat görmesini ve ekrandan kaynaklanabilecek yansımaların önlenmesini sağlar. Çalışma odalarında verimli ve rahat çalışmak için yeterli derecede tavandan aydınlatma elemanları kullanılmalıdır.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP