28 Nisan 2011 Perşembe

Renksiz Bir Evden Renkliye Geçiş Zamanı

Evinizdeki duvarların renklerine baktığınızda neler hissediyorsunuz? Bu renkleri beğeniyor musunuz? Sizin kişisel zevklerinizi yansıtıyor mu? Evinizle gurur duyuyor musunuz? Eğer yanıtınız “Hayır” ise, işte size 5 adımda renkli bir eve sahip olmanın püf noktaları… Filli Boya’nın hazırladığı öneri paketi; duvarlarınız için doğru renkleri seçmenizi sağlayacak…

İlham alın

Renk seçimi yaparken her yerden ilham alabilirsiniz. Yürüyüş yaparken doğadan, giysi dolabınızdaki kıyafetlerinizden, bir sergiden, en beğendiniz dergiden veya izlediğiniz bir filmden esinlenebilirsiniz…
Liste çıkarın

Salon mobilyalarınızın, perdelerinizin, halılarınızın rengini not ederek ufak ayrıntılardan esinlenin. Salon duvarlarına renk seçerken odalarınızla uyumunu da gözardı etmeyin.

Detaylara önem verin
Evinizin etkileyici hoş mimari detaylarını öne çıkarın. Pencere pervazlarını duvarlarınıza göre daha açık veya koyu boyayarak öne çıkarabilirsiniz. Bir duvarınızı diğerlerine göre farklı bir renkte boyayabilir, bordür veya duvar kağıdı ekleyebilirsiniz.

Renk planı yapın
Odalarınızda, tek renk mi kullanacaksınız yoksa farklı kombinasyonlar mı yapacağınıza karar verin. Örneğin salonunuzda kırık beyaz ile kalker tonlarını kombine ederek bir hareket yaratabilirsiniz. Oturma odanızın bir duvarını malta, diğerlerini bal buğu renginde boyayarak canlı bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Bağlantı kurun
Odaları birbirinden ayrı boşluklar olarak görmemeniz gerekir. Bir odadan diğerine uyumlu bir renk akışı yaratarak evde bir bütünlük oluşturabilirsiniz. Salonunuzu toprak tonları ile renklendirebilir, oturma odanızda ıhlamur ve güneş renklerini kullanabilirsiniz. Yatak odasına leylak rengi yakışırken, mutfak için iştah açıcı menekşe ve gül pembesini seçebilirsiniz.

Sakinlik için mavi, turuncu ile enerji…
Yatak odanız kişisel ve özeldir. Size özel bu mekanda vakit geçirirken ruh halinizi ve hislerinizi en çok etkileyen faktörlerden biri renktir. Yatak odanızın renk seçiminde öncelikle odanızda yaratmak istediğiniz atmosferi belirleyin.

Çok fazla mavi ve yeşil kullanımı, sükuneti temsil eden bir yatak odası yaratır. Mavi tonları sakinleşmeniz, stres atmanız ve dinlenmeniz için idealdir. Kırmızı ve turuncu tonları ise yatak odasına enerji verir. Lavanta ve leylak tonlarında dekore edilen bir yatak odası da, sizde meditasyon yapma isteği uyandıracaktır.

Kırmızı iştah açar, sarı neşelendirir
Bebekler doğduklarında sadece siyah, beyaz ve gri renkleri görebilirken bir hafta sonra kırmızı rengi algılamaya başlarlar. Kırmızı ve diğer canlı renklerle boyanmış bir oda, bebeğin algılamasını hızlandırır. İştahını açmak ve onu daha enerjik hale getirmek istiyorsanız; kırmızı tonlarından birini tercih edebilirsiniz. Böylece çocuğunuzun metabolizmasını ve kan basıncını hızlandırırsınız.

Onların daha enerjik ve katılımcı olmasını istiyorsanız turuncu renk tam size göre. Turuncu ile çocuğunuzun zindelik hissini ve zihinsel aktivitesini de artırırsınız.

Açık tonlar geniş ve ferah gösterir
Banyoları geniş ve ferah gösterecek açık ve orta tonlara yakın renkleri öneririz. Beyaz, krem, kırık beyaz tonları banyolar için en uygun renklerdir. Temizliği ve sağlığı çağrıştırır.

Mavi ve yeşilin açık tonlarını da banyonuzda kullanabilirsiniz. Bu renkler akla; suyun enerji ve ferahlığını getirirler. Mutfakta hareket artırıcı sıcak renkler tercih edilebilir. Uçuk sarılar, turuncu ve yeşil

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP