20 Nisan 2011 Çarşamba

Evinizdeki Dağınıklığa Basit Çözümler,Pratik Öneriler

Sayarak ayrılalım
Yine bir antre sorunu. Bu kez hedefte ayakkabılar yer alıyor. Eğer dolap kavramı sizin için klişe diyorsanız, yolunuz önce Ikea’ya düşsün ve kadro sayınız kadar saklama kutusu edinin (kolaylık isleyenler tekerlek de alsın). Sonra bu kutuların rahat yerleşebileceği yükseklikle bir oturma birimi yaptırın. Kutuların üzerine ise iyine ahşap malzemeden veya sticker olarak) aile bireylerinin isimlerinin bas harfleri yönlendirici olacaktır.
Kalıcı düğme
Az önce kaybolmaya meyilli dikiş-nakış malzemelerinden bahsetmiştik. Burada asayişi kontrol etmenin farklı bir yöntemi de, onlar için şirin bir dünya yaratmak (!) Özellikle bir kutu içine dalıp şaşı oluncaya kadar uygun düğmeyi ayıklamaya çalışanlar, malzeme çantasının sırtını bu düğmelerle kaplayabilir. Hem şık bir çözüm olur bu hem de aradığınız düğmeyi kolayca tarayıp yakalayabilirsiniz.

Hileli etek
Düğme kavramına geri dönüşüm uyguluyoruz: El becerisine güvenen ve elinden iğne ipliği düşürmeyenler mutlaka masa örtüsü, peçete, perde gibi dikiş islerini de kendileri beceriyordur. O zaman bu fikir önce onlara. Masa örtünüze ilginç bir hava katmak istiyorsanız olaya biraz kaza süsü ekleyin. Masa örtüsünün etrafına düğmelerle bir motif katın. (Öneri: Keten örtülere sedef düğmeler çok yakışır).

Her şey zamanla asılır
Doğru ama nereye doğru? Örneğin yatak odasında yorgan, battaniye, bir throw daha ve yatak örtüsü vb. şeklinde bir kalabalığa hizmet veriyorsanız işiniz zordur çünkü hepsini düzeltmek ve saklamak için o gün yapacak başka işinizin olmaması gerekir. Oysaki ayak başına yapılacak bir askı sistemi ile sadece gerektiği zaman kullandığınız tekstilleri yakınlarınızda saklayabilirsiniz.

Toplu hücum
Geliyor, artıyor, hiç bitmiyor. Antre üstündeki faturaların, mektupların ve eve servis mönülerinin sayısı sürekli artıyor. Öyleyse onları niçin saklıyoruz? Önemli bir faturayı haşere ilaç fabrikasının reklamından ayırmak için organizasyon şart: Birkaç boş konserve kutusunu iyice temizleyin ve silikonla yapıştırın. Bu gurubu uygun bir rafa yerleştirip etiketleyin, artık biraz zor karışırlar.

Beni cepten ara
Bir arada bulunması zaruri eşyaları birbirinden farklı yerde muhafaza etmek akıl sağlığı için tehdit unsuru olabilir. Örneğin çoraplar, makyaj ürünleri ve dikiş nakış yardımcıları… Bu gibi hallerde bol organizasyon ihtiva eden çözümlere yönelmek gerek. Farklı boylarda cepler sayesinde konu muhataplarını birbirinden ayırabilen bir pano, aradığınız her şeye çıldırmadan ulaşabilmenizi sağlar.

Kestirip atmayın
Kimi zaman bir mobilyayı almak kadar atmak da gerekebilir. Ama yine de atarken cimri davranıp bir kısmından kurtulabilirsiniz. Bacaklarının vadesi dolan sandalyeler ve tamiri mümkün olmayan masalar birleştirilebilir. Örneğin sözü geçen cinste bir masayı dresuara dönüştürebilirsiniz. Sandalye sırtları ile bu birden çalışma ünitesine dönüştürülebilir. Kısaca düşünün, konuyu kestirin ama atmayın.

Yeni bir süs rica ederim.
Bazen de mevcut mobilyalara yeni bir imaj kazandırmak ve onları yeniden listelere sokmak gerekebilir. İşte eskimiş, boyası geçmiş, rengi solmuş mobilyaların canına can katacak bir öneri, onları boyayın (yok öneri bu değil) ve ironik yapıştırmalarla desenlendirin. Ancak bunun için de sticker satın almaya ihtiyacınız yok. Gıda ve temizlik ürünlerinin ambalajları kolayca kırpılabilir.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP