26 Nisan 2011 Salı

Duvar Kağıdı Uygulaması En Pratik Nasıl Yapılır?

Yine su bazlı akrilik boya kaplamaları çok zayıf tutunma sağladıkları için zamanla kopma yaparlar. Bu da duvar kağıdının duvara (plastik boya) iyi yapışmasını engelleyebilir. Mümkünse su bazlı akrilik boya kalıntıları duvar kağıdı uygulamadan önce duvardan kazınmalıdır. Veya başka bir kaplama malzemesiyle duvar kaplanmalı, zemin sağlamlaştırılmalıdır.

Duvar kağıdı kesimi
Duvar kağıdı kesiminde dikkat edeceğiniz tek husus kağıt uzunluğunun duvar uzunluk ölçüsünden 5-10 cm uzun olarak kesilmesidir. Bu şekilde daha sonra fazlalıkları kesebilir ve doğru istenilen ölçüde kağıda sahip olursunuz.

Yapıştırıcı
Doğru yapıştırıcı için mutlaka üreticinin tavsiyesine uyunuz.

Yapıştırıcı uygulaması
Kesilmiş duvar kağıtları masa veya yerde üst üste dizilmelidir. Daha sonra yapıştırıcı fırça yardımıyla soldan sağa ve ortalara doğru yumuşak fırça darbeleriyle yapıştırıcı iyice kağıda yedirilmelidir. Daha sonra kağıdın her tarafına yapıştırıcı uygulandığından emin olunuz (ne çok fazla ne de az).

Katlama
Duvar kağıdınızı yapıştırıcı sürdükten sonra iç yüzeyler birbirine bakacak şekilde sol ve sağ taraftan ortaya katlayınız. Bu şekilde duvar kağıdınızı duvara yapıştırana kadar bir süre bekletiniz. Genellikle 1 duvara yetecek kadar kağıdı bu şekilde hazırlamalısınız.

Duvara yapıştırma
Duvar kağıdı duvara yapıştırılırken genelde kural aydınlık kısımdan karanlık kısımlara doğrudur. Bunun anlamı önce pencereli duvarlardan başlayarak iç duvarlara doğru uygulama yapılmalıdır. Yine burada ilk yapıştırılacak kağıdın duvara tamamen dik doğrultuda uygulanması önemlidir. Bu açıyı tam olarak yakalamak için bir duvar terazisinden faydalanılabilir. Diğer duvar kağıtları bunu takip edeceğinden ilk duvar kağıdının yapıştırma uygulaması çok önemlidir.

Duvara uygulama
Yere 90 derece tamamen dik bir açıdan yerleştirdiğiniz duvar kağıdını daha sonra duvara iyice yapışmasını sağlayınız. Bunun için kağıdın cinsine göre duvar kağıdı spatulası veya duvar kağıdı fırçası ile kağıda bastırarak yaymak suretiyle duvar kağıdının duvara iyice yapışmasını sağlayınız.

Duvar kağıdının kuruması
Duvar kağıdı uygulamasında ani kurumalara engel olunması açısından ortamdaki pencere ve kapıların kapalı olması gerekmektedir. Diğer bir deyişle duvar kağıdının ani kurumasına engel olunmalıdır. Aksi halde duvar kağıdının ek yerlerinde çekmelerden dolayı (ani kuruma sebebiyle) açılmalar olabilir.
Duvar kağıtları ile ilgili sıkça sorulan sorular

Duvar kağıdı ıslak bezle silinebilir mi?
Duvar kağınızın üzerinde yazan talimatlara göre duvar kağıdınızı silebilir hatta bazı ürünleri hem silebilir hemde fırça yardımıyla veya sünger yardımıyla temizleyebilirsiniz.Bunun için Duvar kağınızın üzerindeki standart sembollere ve talimatlara bakmanızı tavsiye ederiz.

Eşyalarımın yerini değiştirirken duvar kağıdımda hasar oluştu yenisi ile değiştirebilir miyim?
Erismann ithal duvar kağıtları sökülebilinir özelliktedir Hatta duvarlarda kalıntı ve iz bırakmaz Duvar kağıdınızı ek yerlerinden rahatlıkla sökerek yenisi ile değiştirebilirsiniz.

Plastik boya üzerine duvar kağıdı kaplatabilir miyim?
Eski plastik boya ve akrilik su bazlı boyalar duvarla zayıf bir tutunma sağladıkları için bu tip boyaların mümkünse kazınması veya başka bir kaplama malzemesiyle üzerlerinin kaplanması tavsiye olunur.

Saten boya üzerine duvar kağıdı uygulaması yaptırabilir miyiz?
Saten boya üzerine duvar kağıdı uygulaması yaptırabilirsiniz fakat Duvarın hava sirkilasyonu açısından saten boya üzerindeki örtücü tabakayı kabaca zımparalamanız tavsiye olunur.

Duvar kağıdının kullanım ömrü ne kadardır?
Duvar kağıtlarımız ürün cinslerine göre yaklaşık olarak 10 yıl bazı ürünlerde 15 yıl solmama ve renk garantilidir.

Ne kadar duvar kağıdı ihtiyacım olduğunu nasıl bulurum?
Öncelikle Duvarlarınızın veya Odalarınızın toplam alan olarak m2 cinsinden ölçüsünü bilmeniz gerekir. Bunun için Duvarlarınızı en ve boy olarak ölçün ve birbiriyle çarpın çıkan ölçü m2 cinsinden toplam ölçünüzdür 1 Adet standart Rulo duvar kağıdı yaklaşık olarak 5 m2 alan kaplar buna göre çıkan toplam m2 ölçünüzü 5 m2 ye böldüğünüzde ihtiyacınız olan rulo adeti sonuçlanmış olacaktı.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP