25 Nisan 2011 Pazartesi

Gelecekte Evleriniz Nasıl Olacak

Ev ve ofis ortamlarında hem iç dekorasyon hem de mimari olarak yenilikleri takip eden ve duyuran Belçika merkezli Geleceği Yaşamak (Living Tomorrow) projesi, bu gibi soruların yanıtlarını arıyor. Proje; bir ev veya ofiste kullanılabilecek yenilikçi malzemeleri bir arada sunuyor.

Bir kısmı zaten piyasada bulunan, bir kısmıysa şimdilik buluş olarak öne sürülen ürünlerle, gelecekteki yaşamı hayal etme fırsatı veriliyor. 200 yıldan uzun süredir insanlara daha iyi bir yaşam sunabilmek için sürdürülebilir çözümler üretmeyi amaçlayan bilim şirketi DuPont da pek çok yeni icadıyla projede önemli bir yer tutuyor.

Geleceği Yaşamak projesi beş yılda bir, yenilikler doğrultusunda, birçok firmanın desteğiyle oluşturuluyor. İlki 1995’te Brüksel’de açılmış ve 627 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştı. Bunu Brüksel’deki ikinci proje izledi. Bu sefer sadece geleceğin evi değil geleceğin ev ve ofisi yaratıldı. 2000-2005 yılları arasında açık kalan evi 1 milyon kişi ziyaret etti.

Ardından Amsterdam’da aynı organizasyon tarafından benzer konseptte bir proje daha gerçekleştirildi. Geleceğin evleri o kadar ilgi gördü ki, son olarak 3. Geleceği Yaşamak projesi, Brüksel’de bu yılın başında açıldı ve 2012’ye kadar da ziyarete açık kalacak. Bu kez, başta mimarlar olmak üzere 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Projenin amacı, bugün ve yakın gelecekte insanların yaşam kalitesini artıran ürün, hizmet ve çözümleri biraraya getirmek. Başta mimari unsurlarla tasarım olmak üzere, ev ve ofis yaşamıyla ilgili tüm detaylara yönelik yenilikleri sunmak ve tasarım meraklarının ufkunu genişletmek.

Proje dahilinde sosyal, ekonomik ve teknolojik gelişmeler inceleniyor, gerçekçi uygulamalara yer veriliyor. Bahçesinden dış kaplamasına, yalıtım ve ısıtma sisteminden mutfak düzenlemesine kadar çok farklı mekanlarda şık, dayanıklı, verimli, sağlıklı ve yenilikçi fikirler sergileniyor. Ürünlerin yüzde 80’i ulaşılan, yüzde 20’siyse gelecek odaklı çözümlerden oluşuyor.

Toz boya enerji tasarrufu sağlıyor, çevreye zarar vermiyor...
Odak noktalarından biri tasarruf ve doğaya saygı. Çünkü çevre, yaşam alanları yüzünden büyük ölçüde kirleniyor. Enerji tüketiminin yüzde 40’ından fazlası, ısı yayılması (bina yapısındaki çatlaklar nedeniyle), ısı kaybı ve kötü havalandırma nedeniyle kaybediliyor.

Araştırmalar, Avrupa’da iyi yalıtılmış binalarda, yılda 363 milyon ton karbondioksit tasarrufu yapılabileceğini gösteriyor. Böylece mimaride ve iç dekorasyonda enerji tasarrufunun önemi gittikçe artıyor. Markalar yapı sektöründe enerji tüketimini azaltmak için kendilerine yeni hedefler belirliyor.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP