25 Nisan 2011 Pazartesi

Boyacıların Yeni Rakibi Duvar Kağıtları Oldu

Duvar kağıtlarında, kumaş, granit dokulular, çizgi film kahramanları, çiçek motifliler ve manzara görüntülü olanlar bile var. Duvar kağıtları, suda bozulmayan özelliği sayesinde sadece odalarda değil mutfak, banyo ve tuvaletler gibi mekanlarda bile kullanılabiliyor. Banyolarda genellikle okyanus dalgaları tercih ediliyor.

Yıkanabilir ve silinebilir özellikteki duvar kağıtlarında desen ve renk seçeneğindeki çokluk, ''boya mı? duvar kağıdı mı?'' tercihi arasında kalanların işini kolaylaştırıyor. Adana'da duvar kağıdı sektöründe ithal markalarla hizmet veren Begüm Perde Satış Müdürü Hüseyin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boya karşısındaki tek dezavantajın fiyatı olduğunu, ancak uzun yıllar kullanım dikkate alındığında duvar kağıdını tercih edenlerin daha karlı çıktıklarını ifade etti.

Kaya, boyaların birkaç yılda yenilenmesi gerektiğini, ancak, duvar kağıtlarının 10 yıl garantiyle satıldığını, su ve leke tutmadığını, rahatça silinip yıkanabildiğini belirterek, ''Duvar kağıdını 15-20 yıl rahatlıkla kullanabilenler var. Önümüzdeki birkaç yılda duvar kağıdı sektörünün daha da büyüyeceğini tahmin ediyoruz'' dedi.

Duvar kağıtlarını şimdilik ekonomik durumu ortanın üzerinde olanların tercih ettiğini, ancak, halkın alım gücünün artmasıyla rağbetin daha da yoğunlaşacağına inandığını vurgulayan Kaya, şunları söyledi; "bu tür duvar kağıtlarında desen ve renk seçeneğiniz sonsuz.

Ayrıca bordürlerle böleceğiniz duvarlarınızın alt ve üst bölümlerine farklı desenler uygulayarak, yaşadığınız mekanı keyfinize göre renklendirebilirsiniz." Kaya, çoğunlukla İtalya'dan getirilen ithal duvar kağıtlarının metre kare fiyatının 95 YTL'den başladığını, 185 YTL'ye kadar çıktığını, Türkiye'de 20 değişik markada ithal duvar kağıdı bulmanın mümkün olduğunu belirterek, ''Yerli duvar kağıtlarının metre karesi ise 2-8 YTL arasında değişiyor. Yıkanabilir özellikte olanların metre karesi ise 20 YTL'ye kadar çıkıyor'' dedi.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP