20 Ekim 2011 Perşembe

Bahar Geldi Artık Balkona Çıkma Vakti

İlkbahar geldi. Artık evimizin dışarıya açılan yüzü balkonlara çıkma vakti. Küçük ya da büyük fark etmez, her balkon doğru seçimlerle evinizin yaşanan bir odası haline gelebilir.
Günümüzde balkonlar tasarımlarıyla büyük ve geniş bahçeleri aratmıyor. Üstelik güzel bir balkon için çok fazla masraf yapmaya da gerek yok. Balkonunuzu fonksiyonel kullanabilmek için doğru ürünleri ve ışığa uygun çiçekleri seçmeniz yeterli.

Balkonunuz küçükse, sevimli bir kareyi andırıyor diyebiliriz. Bu alanın düzenlemesinde; bize yer kazandıran, az yer kaplayan ve çok iş gören ürünleri seçmek gerekiyor. Balkonda en çok kullandığımız objelerin başında sandalyeler ve masa geliyor. Balkon sohbetlerinden sonra eve girerken sandalyelerinizi kaldırıp, alanı geniş tutmayı istiyorsanız, iç içe geçmeli ve kolsuz modelleri tercih edebilirsiniz. Bar sandalyeleri de uzun ince ayaklarıyla size daha fazla hareket alanı kazandırabilir.

Yaz yağmurlarında veya kısa süreli tatillerde balkonu hızlıca toparlamak için alınan ürünlerin hafif olmasına dikkat etmek lazım. Eğer hasır, alüminyum, rattan, plastik örgülü ve tik ağacı malzemelerden üretilen balkon mobilyalarını tercih ederseniz, bu senenin modası koyu renkler. Tercihiniz plastik modellerden yanaysa renkli olanları seçip, üstlerine yastıklar koyarak balkonunuzu canlandırabilirsiniz.

Eğer geniş bir balkona sahipseniz, iki veya üç kişilik banklardan istifade edebilirsiniz. Ayrıca şezlonglar da bahçeler kadar balkonlarda kullanılıyor. Özellikle yönetmen şenzlongları denilen ayakları tahta, sırt ve oturma bölmesi kumaş olanlar bu sene moda.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP