22 Ekim 2011 Cumartesi

Dekorasyonda 3 Basit Kural

Ev dekorasyonunda üç basit kuralı uygulayarak renk, desen, doku gibi unsurları nerede ve nasıl kullanmanız gerektiği konusundaki sırları keşfedebilirsiniz.

Ev dekorasyonunu üç adımda özetlemek mümkün. Bu üç adımın ne olduğunu ve uygulama konusundaki ipuçlarını öğrenerek siz de mutfak, oturma odası gibi yaşam alanlarının genel atmosferi gibi makro düzeydeki görünümden, döşemelik ve perde gibi mikro düzeydeki değişikliklere kadar her birini kendiniz yenileyebilirsiniz. Denemeye değer…

Doğadan ilham alınİç mekanı dekore ederken en büyük ilham kaynağı aslında doğadır. Doğanın asimetrik çizgileri, renk ve dokuları iç mekanları dekore ederken büyük ölçüde size kılavuzluk yapacaktır. Örneğin bir kumsalın yalın çizgileri, mavi ve kahvenin tonlarının bir araya gelmesi yaşam alanlarında size ilham kaynağı oluşturan bir deko-stil olabilir.

Akdeniz kıyılarının beyaz ve sade çizgileri evinizin iç ve dış mimarisine yansıyabilir. Akdeniz'den biraz daha aşağılara indiğinizde egzotik iklimlere özgü sıcak renk ve ışıl ışıl kumaşların süslediği etnik dokulara rastlayabilirsiniz. Maroken tarzında sıkça karşılaştığımız unsurlar bu tarz doğal oluşumlardan ilham alan dekoratif unsurlardır. Pencerenizden dışarıya açılan dünyada okyanus mavileri, orman yeşillerini görmek mümkün değilse siz öncü olup onları iç mekanlara davet edebilirsiniz. Duvarınızı orman temalı bir duvar kağıdı süsleyebilir ya da okyanusun o uçsuz bucaksız dinginliğini harika bir fotoğraf karesi ile evinizde yaşatabilirsiniz.

Oturma odası, evinizin pek çok aktiviteye ev sahipliği yapan bölümüdür. Yemek alanı, oturma alanı, oyun alanı gibi pek çok farklı amaca hizmet eden bu bölümlerde doğadan yansıyan temaları ayn ayrı uygulayabilirsiniz. Örneğin oturma odanıza bir şömine yaptırabilir, çevresini doğal taşlar ile dekore edebilirsiniz. Zemin döşemeleri için ahşap, seramik ya da taş gibi doğal malzemeleri tercih edebilir, el dokuması, yün, ipek gibi malzemelerle örülmüş halı ve kilimleri zemin döşemeleri ile kombinleyerek hoş bir geçiş sağlayabilirsiniz. Ayrıca halı ve kilimlerinizde de gerek etnik, gerek hayvan motifleriyle iklimsel ya da kültürel yansımalar yakalayabilirsiniz.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP