25 Ekim 2011 Salı

Zemininiz İçin Yapabilecekleriniz

Evinizin yerlerinden memnun değil misiniz? Değiştirmeyi planlıyor ama seçim yapamıyor musunuz? İşte sizin için yapabileceklerinizin listesi...

Halı
Verdiği sıcaklık ve rahatlığı yüzünden halı hala birçok ev sahibinin vazgeçemediği bir yer döşeme çeşidi. Bugünün halı stillerini ve modasını öğrenirseniz doğru renk ve stili seçmeniz çok daha kolaylaşır.

Renk: Yer döşemeleri düşünürken renk ilk aklımıza gelen şeydir. İç dekorasyonunuz ve halınızın uyumunu düşünün. Halı odak noktası mı olsun yoksa odayla bir bütünmüş gibi bir hava mı versin istersiniz?

Ayak Trafiği: Hol ve koridor gibi ayak trafiğinin çok olduğu bölümlerde daha dayanıklı ve uzun süre kullanılsa bile eskimeyecek bir çeşit halı kullanmalısınız. Diğer odalarda ve alanlarda da çok trafik olabilir. Halıları değiştirmeden önce eski halılarınızı yakından inceleyerek hangi alanlardaki halıların daha çok eskidiği kontrol edin.

Performans: Bir halının performansı ve kalitesi tamamen yapılırken ne kadar ip kullanıldığı ile alakalıdır. İpin kalitesi ve dokumaların sayısı sıklaştıkça halının da kalitesi artar. İnce, daha seyrek dokunmuş halıların üst yüzeyi daha çabuk eskiyecek ve solacaktır.

Halı İpi çeşitleri: Günümüzde en çok kullanılan dokuma ipliği çeşitleri şunlardır: naylon, elyaf, polyester ve yün. Naylon ve yumuşak iplikten dokunmuş halılar son günlerde oldukça popülerler.

Kir Tutmayan Halılar: Halı satın alırken kir tutmayan halılardan seçmeye gayret edin. Bu sayede açık renk halı almaktan korkmazsınız ve odanızın dekoru daha hoş olur. Bu çeşit halıları çocuklu ve evcil hayvan besleyen aileler tercih etmelidirler.

En çok kullanılan halı çeşitleri:

Naylon: En sık kullanılan halı çeşidi naylon iplikten yapılan halılardır. Son derece dayanıklıdırlar, uzun ömürlüdürler ve daha da güzeli sınırsız sayıda renk ve desen sunarlar.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP