31 Ekim 2011 Pazartesi

Ocak Ayında Bahçe Bakımı

Kış mevsimi bakım işlerinin az olduğu bir dönemdir.Bununla beraber yapmamız gereken önemli bakım işleri de vardır. Mesela çim alanların organik gübrelerle gübrelenmesi için en uygun zaman Aralık, Ocak ve Şubat aylarıdır.

İyi yanmış ahır gübresi, tercihen elenmiş olarak 1,5 cm kadar kalınlıkta çimenliğe serilir ve demir tırmıkla toprağa karıştırılmaya çalışılır. Bu sırada yosunlaşmış yerler varsa bunların da tırmıklanarak temizlenmesi mümkündür.

Çim alanlarla ilgili önemli bir işte drenaj sistemi ile ilgili bozuklukların giderilmesidir. Kışın şiddetli donlarında çimenler adeta buzlanır.

Donlu geçen sürenin bazen ileride yararı da vardır. Bundan yararlanarak büyük ağaçların nakli kolaylaşır. Oldukça basit bir metoda dayanmakla beraber herkes her yerde uygulayabileceği için bilinmesi faydalı olur. Yeri değiştirilmek istenen yetişkin bir ağacın kök çevresi oldukça geniş bir çember şeklinde kazılır.

Bu sırada ortaya çıkan kalın ve ince kökler özenle kesilir. Çepeçevre açılan hendek kök derinlğine ulaşınca kazı, ağacın kök sisteminin altına yöneltilir. Bunun sonucu olarak ağacın toprakla ilişkisi kalmaz.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP