31 Ekim 2011 Pazartesi

Keyifli Bir Kış Bahçesi Yaratın

Hava sıcaklıkları azılıp, yerini soğuk ve puslu bir atmosfere bırakırken, yazın o renkli orman gülleri, mor ve güzel kokulu lavantalar, kocaman çiçek açmış papatyalar artık yok. Ama bu elbette ki, sonbahar ve kış mevsimini bahçenizden uzak geçireceğiniz anlamına gelmiyor.

Çünkü artık bahçe tutkunlarının dört mevsim tadını çıkarabileceği kış bahçeleri var. Alüminyum, pvc ya da ahşap profillerle hazırlanan kış bahçeleri, soğuk havalarda cennetten bir köşe. Cem Botanik’ten Ayşe ve Cem Şirin, yeşilliğe hasret büyük şehirlerde bir trend haline gelen kış bahçeleri için özellikle tüm canlılığını bu mevsimde de koruyan şimşir gibi bitkileri öneriyor.

Etrafı camlarla çevrilmiş, güney cephesinden bolca ışık alabilecek şekilde dizayn edilmiş kış bahçeleri için diğer alternatifler ise anthurium, spathiphyllum, iç mekan bonzaileri, areca hatta geniş saksılarda turunçgiller ve güzel görünümlü ağaç formlu bitkiler. Bu bitkilerle kış bahçenizi her zaman canlı tutmak mümkün.

Neler yapmalı?
Güzel ve keyifli kış bahçesi yaratmak için diğer öneriler ise şunlar:
Bahçe ya da balkonunuzu kış bahçesi haline getirirken, profillerin ince ve camların bol olmasına özen gösterin. Bahçe mutlaka bol ışık almalı. Eğer üstten iyi ışık gelmiyorsa, bahçenin yanlardan ışık alıyor olması gerekir.

Geceleri kış bahçenizi normal ısıda bırakmalısınız. Çünkü ışıkla yaşayan bitkiler, gece uyurken sıcaktan ölebilir. Fırınlanarak böcekleri öldürülmüş ve sterilize edilmiş toprak almak gerekir. Çeşitli maddeler katılarak hafifleştirilmiş topraklar, saksıların rahat taşınmasını ve de oksijen dolaşımını kolaylaştırır.

Bitkilerin nemlendirilmesi de önemli. Çok yüksek nem isteyen bitkilerin bulunduğu bir kış bahçesinde rahatsız olabileceğiniz için, bitki seçiminde bir uzmana başvurmanızda yarar var.

Flor, klor ve ph oranı çok yüksek şehirlerin suyunu bitkiler için kullanmadan önce bir gün bekletmek gerekir. Kış bahçesinde bitkiler olacağına göre, mekanda suyun varlığı da kaçınılmaz. Zemin döşemesini buna göre seçin.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP