29 Mayıs 2011 Pazar

Evinize Rahatlık Getirin

Evimizi nasıl rahatlatan bir yaşam alanı haline getirebiliriz? Bu noktada karar vermemiz gereken, nasıl bir rahatlık istediğimiz aslında.


Her eşyanız işlevsel mi olmalı? Ya da her biri son derece konforlu? Belki de her biri tarzınıza uygun bir tasarım anlayışını yansıtmalı.
Aslında sorunun yanıtı, tümünü bir araya getirebilmekte saklı. Yaşadığınız mekanın sizin “rahatlatıcı” tanımınız ile buluşması için tasarımlar geliştiren Koleksiyon; estetik ve etkileyici çözümlerle büyüleyici atmosferler yaratıyor.

Alanında sayılı tasarımcılar arasında yer alan Faruk Malhan; Koleksiyon markası ile uzun süredir iç mekanları kişiselleştiren bir tarzı temsil ediyor.

Bireyin kendisini ifade edebileceği evlerin tasarlandığı Koleksiyon sunumlarında, özgün ve özenli çalışılmış, detaycı bir kimliğe sahip modeller karşımıza çıkıyor.

Faruk Malhan tasarımı olan Madrigal kanepe ve puf serisi; hiçbir zamana ait olmayan, modası geçmeyecek ve kuşaktan kuşağa devam edecek çağdaş bir klasik olarak öne çıkıyor.

Farklı ölçülerde kanepe ve puf alternatiflerinden oluşan bu çalışma; çağdaş klasik tarzdan hoşlanmakla birlikte, yeniliklere ve sürprizlere açık olan tasarım tutkunlarına yönelik.

Kumaş ve deri seçenekleri ile hem ev hem ofis ortamlarında kullanılabilmesi de modelin güçlü kurgusu sayesinde mümkün oluyor. Adını “çalgısız, çok sesli beste türü” Madrigal’den alan kanepe ve puf serisinin sırt bölümünde kullanılan kapitone, ürünü geçmişe bağlıyor.

Yenilikçi malzeme seçimleri ve günümüz insanının beklentilerini karşılayan rahat sırt ve oturma fontu; farklı mekan ve düzenlemelere uyum sağlıyor. Koleksiyon için özel üretilen siyah nikel ayaklar ise mobilya sektöründe pek bilinmeyen yeni bir malzemeyi ön plana çıkarırken, parlak ve metalik görüntüsüyle tasarımda şık bir etki yaratıyor.

Her halı, her kilim bir tılsımdır
Farklı dönemlere, farklı çağrışımlara, geçmişe ve geleceğe yüzünü dönen Koleksiyon halıları karakteristik izdüşümleriyle evrensel birer tuvale dönüşüyor.

Nesiller boyu süren halının evrimi özgür çağrışımlarla sürüyor. İki boyutluluk; farklı tekstürler, renkler, ölçülerle bambaşka boyutlara taşınıyor Koleksiyon halılarında.

Elde üretilmiş olana dokunma zevkini vurgulayan renkler birer enstrüman. Siyahlar, kahve tonları, yakıcı kırmızılar, cüretkar morlar ve davetkar sarıların çoksesliliğinde yeni keşifler, geleneğin geleceğe tercümanlığını üstleniyor.

Markanın 2008 halı ve kilim koleksiyonu; ünlü tasarımcıların imzasını taşıyan seçkisi, ortak hafızaya kaydolan imgelemleri, söylenceleri ve hikayeleri; renkler, biçimler ve malzemelerle anlatıyor.

Faruk Malhan, Belkıs Balpınar, Selma Gürbüz, Ahmet Güneştekin ve Pascal Mourgue’un imzasını taşıyan tasarımların her birinin ayrı bir hikayesi var.

Koleksiyon halı ve kilimlerinin malzemeden tasarıma uzanan doğal yolculuğunda binyılların şiiri sürdürülüyor. Geleneksel süreçlere sadık kalınarak üretilen halı ve kilimlerin tümü el tezgahlarında dokunuyor.

Kilimlerde Konya ve Afyon yöresinin “yaylım” koyunlarından elde edilen yünler kullanılıyor. Bu yünler, dere kenarlarında oluşturulan doğal göletlerde, ahşaptan yapılan tokuçlarla taşlara vurularak yıkanıyor.

Kirmanlarla elde eğrilen iplikler mordanlandıktan sonra, papatya, katırtırnağı, cehri tohumu, meşe palamudu gibi doğal malzemelerle boyanıp dağ köylerinde kadınlar tarafından dokunuyor.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP