24 Mayıs 2011 Salı

Modern ve Şıklığı Yansıtan Pencereler

Hızla değişen modadan perdeler de nasibini alıyor. Tüketiciye binlerce alternatif sunan firmalar, bazı modelleriyle ev hanımlarını perde yıkama ve ütüleme derdinden bile kurtarıyor. Ayrıca evlerde modern ve şık bir rüzgar estiriyor


Günümüzde hızla değişen ev dekorasyon modası damgasını perdelere de vurdu. Teknoloji çağının derin izler bıraktığı çağımızda mobilyalar, ev tekstil ürünleri teknolojinin rengi olan metal grisinin etkisi altında kaldı.
Ev tekstil ürünleri modern bir görünüşün kalıbına girdi. Metal gri renklerinin ve cıvıl cıvıl renklerin hakimiyeti başladı. Artıkbüyük annelerimizin düz kumaştan diktiği klasik perdeler çoktan unutulmaya yüz tuttu bile.

1980 yıllarda bordo, klasik krem ve beyaz kumaştan düz dikilip gelişi güzel pencerelere takılan perdeler yerlerini jaluzi, katlamalı, dikey PVC, stor perde gibi modellere bıraktı.

Perdelerdeki büyük değişime neden olan tılsımın sırrı evlerin mimarisinin değişmesinde ve teknolojinin hızla gelişmesinde saklı. Önceleri klasik aparman dairelerinin standart pencerelerine göre kesilip biçilen perdeler günümüzde residencelere, villalara, dubleks dairelerinin pencerelerine göre stil değiştirdi.

Moda olan perde renkler kırık beyaz, petrol ve fıstık yeşili, gök ve parlament mavisi, şarap kırmızısı ve güneş sarısı başlıcaları. Kısacası ev tekstil ürünleri olan perdelerde bu değişimden nasibini aldı

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP