28 Mayıs 2011 Cumartesi

Geniş Kullanım Alanı Olan Jaluziler

Alüminyum ve ahşap malzeme ile gün ışığına akılalmaz formlar kazandırabilen jaluzi üreticileri, iki cam arasına yerleştirilen jaluzi, motorlu ray gibi sistemlerle de 2000′li yılların teknolojisini pencerelere taşıyor. Dünyada birçok ülkede 1940′lardan beri geniş bir kullanım alanı bulan jaluziler, ülkemizde inşaat ve pencere sistemlerinin standart olmayışı nedeniyle kısıtlı kullanılan bir perde sistemi oldu.
Ancak son yıllarda, jaluzi satan pek çok firma, aynı zamanda jaluzi üretmeye başlayınca, mekana ve ölçüye göre üretilen jaluzilerin tül ve kumaş perdelerle rekabeti kızıştı. Çeşitli renk ve ölçü alternatifi ile sayısız dekorasyon olanakları sunan jaluziler, sağladığı kullanım kolaylığı ile de dikkat çekiyor.

Kolayca açılarak bütün pencereyi tamamen açıkta bırakabilen bu perdeler, ayrıca içeri giren ışık miktarını da ayarlayabiliyor. Belli aralıklarla yıkamaya ihtiyaç duymaması ve kolay temizlenebilmesi de jaluzinin çok tercih edilmesinin başka bir nedeni.

Alüminyumda seçenek çok
Seri üretime uygunluğu ile diğer sistemlere göre daha ucuz olan jaluziler, alüminyum ve ahşap olmak üzere iki ayrı malzemeden üretiliyorlar. Jaluzinin atası diyebileceğimiz alüminyum jaluzi, hafif ve dayanıklı olduğu için hala çok tercih ediliyorlar. Ayrıca tüketiciye sayısız renk seçeneği sunabiliyor ve dar alanlarda bile rahatça uygulanabiliyor.

Piyasada 16 milimetreden 50 milimetreye kadar çok değişik ebatlarda kanat genişliğine sahip alüminyum jaluziler satılıyor. Ayrıca çift cam arasına uygulanan ya da motorlu sistemle açılıp kapanan modelleri de mevcut.

Sıcak ve dekoratif
Alüminyum jaluziye kıyasla daha sıcak görünümlü ve dekoratif olan ahşap jaluziler ise bantlarının düz ve formsuz oluşundan dolayı tam örtücü olmasalar da özellikle geniş pencerelerde çok iyi sonuçlar verebiliyor. Üç ayrı bant genişliğinde en fazla 10 renk alternatifi bulunan ahşap jaluziler, özellikle country tarzı evlerin vazgeçilmez perdeleri olarak çıkıyor karşımıza.

Hem ekonomik, hem kullanışlı
# Tüm pencereyi açıkta bırakabilecek şekilde toplanabilen jaluziler, ışığın açısını değiştirerek istenilen miktarda ışığın odaya girmesini sağlayabiliyor.
# Tamamen kapanarak içerinin görünmesini engelleyebiliyor.
# Pratik mekanizması ile kolayca kullanılabiliyor.
# İstenilen ebada göre üretilebildiği için her mekana kolayca uyum sağlayabiliyor.
# Seri üretime uygun bir sistem olduğu için fiyatları diğer mekanizmalı perdelere göre ucuz.

Mekanizma ve üst ray önemli
# Alüminyum jaluzi alacaksanız, kanatların fırın boya olmasına dikkat edin. Aksi taktirde jaluzinizin renkleri kısa zamanda solabilir ve dökülebilir.
# Jaluzi kanatlarının çok ince olması hemen deforme olmasına yol açabilir. 21 mikron ve üstü kanat kalınlığına sahip jaluzilerin ömrü daha uzundur.
# Çelik alaşımla üretilmiş üst raylar, alüminyum olanlara göre daha dayanıklıdır.
# Kullanılan iplerin kalın olması mekanizmanın zor çalışmasına, çok ince olması da mekanizmanın deforme olmasına sebep olur.
# Ahşap jaluzilerin ağırlığına uygun olarak çelik alaşımlı üst ray ve kalın ipler tercih edilmelidir.
# Jaluziler, tül ve kumaş perdeler gibi belirli aralıklarla yıkama gerektirmiyor.
# Kaz tüyü ya da fiber toz alıcılarla tozunu almak yeterli oluyor.
# Uzun kullanımlarda deterjanlı bezle temizlenebiliyor.
# Gerekirse alüminyum jaluziler, duşun altında deterjanla yıkanabiliyor.
# Çift cam arasına uygulanan jaluziler temizlik gerektirmiyor.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP