30 Kasım 2011 Çarşamba

Dekorasyonda Çiçeğin Etkisi

Farklı boyutlarıyla çiçek desenleri, bu sezon da iç mekanların değişmez dekorasyon anahtarlarından. Beğendiğiniz desenin formu, renk kombinasyonu ve seçtiğiniz aksesuarlar, yaratacağınız stili belirleyecektir.
Cennetten bir köşe
Uçuk pembe renklerin hakim olduğu bir yatak örtüsü, puf puf yastıklar, İskandinav tarzı bir karyola ile yatak odanızda cennetten bir köşe yaratabilirsiniz. Pastel desenlerin hakimiyetindeki çiçek desenleri yatak odanıza dingin ama aynı zamanda enerjiyi harekete geçiren bir atmosfer katacaktır.

Farklı çiçek motifleri birbiriyle güzel bir uyum sağlar, ancak bunu yaparken fonda özellikle desensiz ve kontrast renkleri tercih edin. Örneğin pembe çiçeklerle bezeli yatağınız, bej ya da sütlü kahve tonlarındaki duvarların arasında harika görünecektir. Bu tarz bir atmosferi yakalamak için:

İpucu
Parlak renklerdeki çiçek desenleriyle yaşam alanlarına enerji katabilirsiniz. Pastel ve sade çiçek motifleri ise daha yalın ve dingin bir atmosfer yaratmanıza yardımcı olur.

Klasik sevenlere
Siz belki de yaşam alanlarınızda çiçek desenlerini tercih etmeyenlerdensiniz. Çünkü çiçeklerin çok feminen olduğunu düşünüyorsunuz. Daha sofistike, daha klasik bir atmosfer taraftarısınız. Oysa aradığınız atmosferi koyu tonlardaki çiçek motifleriyle yaratmanız o kadar kolay ki.

Duvar kağıtları ve döşemelik kumaşlar bu konuda yardımınıza yetişecektir. Seçtiğiniz duvar kağıdının etkisini yumuşatmak istediğiniz taktirde düz renkte mobilyalar tercih edebilirsiniz. Bu tarz bir görünüm yaratmak için size ilham oluşturabilecek seçimler:

İpucu
Çiçek deseni artık her yerde. Duvar kağıdı, kilim, döşemelik ve perdelik kumaşlar ile aksesuarlarda sıklıkla rastlanılan bu deseni duvar boyaları ve zemin döşemelerinde de görmek mümkün.

Eğlenceli ve doğal
Aydınlık ve hareket dolu iç mekanlar yaratmak isterseniz pastel tonlarla parlak renkleri bir arada kullanarak bunu elde edebilirsiniz. Özellikle şehirli kimliği ile bütünleşen bir seçim olan bu tarz sayesinde yaşam alanlarınızda çocuksuluk ve doğallığı aynı anda yakalayabilirsiniz.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP